Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziękuję za odpowiedzi :0
Myślę że parę minut to mała da radę już tera potrafi stać około 2 - 3 minut, przy czym wygląda tak jakby usypiała, bo oczka się jej zamykają :)
Teraz tak jak nam radzili, podczas stania przyzwyczajam do oglądania zębów, bo z tym mamy problem :/

Jeszcze raz dziękuję :)

• 2 weeks later...
  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na kremowy chyba nie :) A co do postaw psiaków to Onek ma moim zdaniem przednie łapy wysunięte do przodu reszta jest dobrze ;) Co do grzywacza (twój nowy nabytek?) to jeszcze szczeniak i jak mówisz jego pierwsza postawa w życiu jeśli tak to brawo, na przyszłość pyszczek równolegle do podłogi nie tak zadarty i trochę w lewo by było widać cały profil, w przyszłości mniej zasłaniaj mu mordke ręką i ogonek, ale maluch ma jeszcze czas ;)

Posted

[quote name='Impresja']dla mnie tamten szczeniaczek w ogóle jak grzywka nie wygląda :p dlatego pytałam o kolor. Iza nie zadobrze ta woja ręka wygląda, jakbyś chciała psa udusić :P następne zdjęcie zrób całkeim z profilu bo tak to ciezko coś powiedzieć

Zdecydowanie ten szczeniak jak dziwny jest. Nawet jakby miał 8 tyg to powinien mieć zdecydowanie dłuższy włos.
Wiem, ze z tą ręką to tragedia haha dlatego ćwiczymy ;)
Mam jeszcze takie zdjęcie, ale fotograf sie nie postarał i nieco ze złej perspektywy ;)

Posted

Impresja napisał(a):
tył ładnie przód trochę bardziej równolegledo podłoża. A próbowałaś delikatnie podtrzymać głowę z drugiej srtony. Tak jakbys chciała za żuchwę złapać

Ogólnie z tym przodem na początku mieliśmy straszny kłopot, mały bardzo miekko stał na nogach, a ja zupełnie nie wiedziałam jak mam go poprawnie ustawić ;)
Tak nie próbowałam, robie właśnie tak jak na zdjęciach albo podtrzymuje go na ringówce.

Posted

Iza. napisał(a):
Grzywacz chiński 7 mies.
Tak na poważnie ćwiczenia zaczęliśmy bardzo niedawno ;)
Staram się nie potrzymywac go ręka, ale mały jeszcze nie za dobrze czuje się na ringówce.
A ogólnie jak to wyglada ? co poprawiać ?
http://i50.tinypic.com/2u74opf.jpg

A ten garb to kwestia wyczesania włosa? Tył też zbyt stromy ma, musisz go lepiej wyciągać do tyłu.

Kiedyś widziałam że grzywacze się wystawia z podtrzymaniem ogona do góry, teraz chyba to mało "modne" ale u Twojego psa by się sprawdziło, bo podciągając dgo za ogon wyprostujesz mu automatycznie grzbiet i ten spadzisty zad :)

Tak jak tu :
(zdjęcie ze stronki hodowli Germanika)

• 1 month later...
Posted

McDzik, mój pies ma proste plecy ;)
Ten garb to kwestia ustawienie i zaczesania a właściwie jego braku.
Grzywacze podnosi się z ogonem do góry, ale praktykuje się to raczej tylko u małych szczeniaków.

Mój mały poprawnie ustawiony, nie przeze mnie ;)
I zupełnie inaczej wyglada, szkoda tylko, ze mordke otworzył.

Posted

[quote name='Iza.']McDzik, mój pies ma proste plecy ;)
Ten garb to kwestia ustawienie i zaczesania a właściwie jego braku.
Grzywacze podnosi się z ogonem do góry, ale praktykuje się to raczej tylko u małych szczeniaków.

Mój mały poprawnie ustawiony, nie przeze mnie ;)
I zupełnie inaczej wyglada, szkoda tylko, ze mordke otworzył.

http://i50.tinypic.com/292qya1.jpg

Iza ok rozumiem, na tym foto widać, że ma prościutkie plecy :) Wzoruj sie na tym ustawieniu i ćwicz, ćwicz, ćwicz :)