Natali@ Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 [quote name='Zuza i Noddy']Bez ćwiczeń nic samo nie przyjdzie, więc masz chociaż kilka fotek postawy na wzór. Dzięki za zdjęcia ;) A niestety nie ćwiczymy, bo jego Pan nie ma czasu na razie... Gdzie debiutujecie? Być może w Jeleniej Górze, ale jest to jeszcze do uzgodnienia. Quote
asiol Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Na zdjęciu w sumie nic nie widać, więc trudno ocenić :cool3: Quote
asiol Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Wg mnie (kompletnego laika) psiak ma za szeroko rozstawione tylne łapy (tak mi się wydaje, gdyż łapy przednie nie opierają się na tych samych zagięciach kartonu, co tylnie). Jak chcesz dobrych rad to najlepiej rób zdjęcia od boku zupełnie (tak można ocenić czy łapy są ustawione prostopadle do ziemii, czy są równo ustawione do siebie). Quote
Shetanka Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Moim zdaniem przednie 'stopy' nie powinny byc tak rozchylone. Quote
asiol Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 A ona po prostu nie ma lekkiego francuza? Trzeba by było we wzorcu sprawdzić jak to jest z łapkami. Quote
klaudia&Manta Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 To jest on . I dużo ludzi twierdzi , że on ma miękkie nadgarstki ;) Quote
asiol Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 To przepraszam, myślałam, że napis na zdjęciu ma być bardziej jako nick właściciela itp. To teraz Hani, z wczoraj Quote
Lulla Luck Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Wyciągaj go bardziej w przód. Wtedy poprawisz kątowania a dupka pójdzie trochę w dół;) Quote
Zuza i Noddy Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 I jeszcze może minimalnie dalej troszkę nóżki tylne do tyłu odstawić. Quote
Zuza i Noddy Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 asiol napisał(a):Tylko buldogi we wzorcu mają zaznaczone, że dupka jest wyżej ze względu na dłuższe tylne nogi. A no to chyba że tak;) Quote
asiol Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Tylko buldogi we wzorcu mają zaznaczone, że dupka jest wyżej ze względu na dłuższe tylne nogi. Quote
Lulla Luck Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Tak, ale jak wyciągniesz do przodu to poprawisz nieco kątowania, dupka troche pojdzie w dół ale i tak bedzie wyżej;) Quote
asiol Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Ok, spróbuję coś dzisiaj. A jak polecasz psa wyciągnąć, żeby ciężar przestawił właśnie do przodu? Jakoś niedawno kombinowałam z takim wyciąganiem, bo niby faktycznie lepiej to wygląda, ale średnio wychodziło :P Quote
Lulla Luck Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Tak, właśnie żeby ciężar poszedł na przód:) Quote
klaudia&Manta Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Dziękuję za słowa uznania . Mi też wydaje się żev wreszcie wychodzi nam to tak , jak powinno :loveu: Quote
HuSkaCz Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Ja bym dała tylne łapki do tyłu i wyciągła trochę do przodu. Quote
zakla Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 App napisał(a): Co poprawić ? Nauczyc psa, zeby stal, a nie trzymac psa w okreslonej pozycji ;) Jak burek zrozumie, ze chodzi o to, ze ma w okreslony sposob stac, to bedzie sie prezetnowal znacznie lepiej niz kiedy go trzymasz i ustawiasz na chama. Quote
McDzik Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Nie dostałam komentarzu co do poprawy pozycji Arniego :cool1: Quote
Recommended Posts