epe Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 A żona Rexa też niczego sobie babka! Ładna z nich para! Ale mu sie udało!! Nie dość,że ma pana to i jeszcze "żonę"!!! Quote
maciaszek Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 kako80 napisał(a):dziala!!! Maciaszek ,dzieki za instrukcje! Nie ma za co :) Musisz tylko pomniejszyć te zdjęcia. Są za duże, mod może usunąć...:shake:. Maksymalny dopuszczalny rozmiar to 480 na 640 pikseli. Jakiż to jest piękny pies !!!! :loveu: :loveu: Quote
nyna Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Bylem dzis u weta i zrobilem mu wszystkie badania:krew, mocz.prawie od razu mialem wyniki.Psiak jest zdrowy nerki i watroba w porzadeczku a i cukier ma w normie:lol: a co do oczu to powiedzal ze jeszcze pare dni i bedzie zdrow.Dal dodatkowe kropelki do oczu a i pobawil sie z rexem:cool3:.W tej klinice gdzie dzis bylem pracuje ok 5 lekarzy wet i kazdy z nich ogladal mojego rexia:loveu:.Tylko jedno bylo dla mnie zaskoczeniem jak powiedzieli ze wiek psa wynosi ok 8-10 lat.Ale mi wiek mojego rexiunia nie przeszkadza i nawet ciesze sie ze moge mu zapewnic choc na starosc godne i szczesliwe zycie. Pozdrawiam Quote
Tigraa Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Sara jest po sterylce więc może nie ma potrzeby męczyć Reksa kastrowaniem? Quote
maciaszek Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 nyna napisał(a):Tylko jedno bylo dla mnie zaskoczeniem jak powiedzieli ze wiek psa wynosi ok 8-10 lat.Ale mi wiek mojego rexiunia nie przeszkadza i nawet ciesze sie ze moge mu zapewnic choc na starosc godne i szczesliwe zycie. Wieści weterynaryjne doskonałe, ale.... 8-10 lat ???? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Przecież on nie wygląda na tyle (pominę, że wet schroniskowy ocenił go na 2,5 roku, bo ten sam wet stwierdził entropium... :angryy:)... Jestem w szoku! I jakże się cieszę, że Rex trafił do Ciebie !!!:loveu: :loveu: :loveu: Podrap chłopaka ode mnie za uszkiem :). Quote
nyna Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Ok podrapie go za uszkeim od was wszystkich:lol:.A co dowieku do weterynarze stwierdzili wszyscy zgodnie ze ma ok 8-10lat a jak ja im powiedzialem ze ma ok 2,5 roku do nie mogli uwierzyc ze wet w schronisku tak mogl sie pomylic a juz jak im powiedzialem ze wet w schrinie stwierdzil entropie to oni powiedzieli ze powinno sie go wyslac jeszcze raz do szkoly bo chyba czesto na wagary chodzil.:mad: Quote
kako80 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 o kurcze! no to troche sie pomylil...ciesze sie, ze Tobie nie przeszkadza jego wiek. moj boze....normalnie az mi glupio, ze brales psa 2.5 lat a jest dwukrotnie starszy, conajmniej...tego weta nalezaloby wykastrowac zeby sie nie rozmnazal i glupoty na swiecie nie plewil.. ciesze sie, ze reks trafil do Ciebie NYNA! Quote
Diana S Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Kako pamietasz jak w aucie kiedy zawoziłysmy Reksa powiedziałam Ci ze on mi nie wyglada na 2 lata? ..oceniłam go na 5 lat a tutaj ....taki wiek podali... Nyna swietnie ze wzioles psiaka do siebie....suuuper...!:loveu: Quote
kako80 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 to jakas porazka weterynaryjna jest! ale chcialam zauwazyc, ze zdrowy owczarek zyje nawet do 15lat! moj, ktory chorowal cale zycie(watroba, nerki, trzustka, pecherz, skora, serce, oczy...) zyl 12 lat!a pewnie pozylby dluzej ale jego serducho nie dalo rady w obliczu cieczki mojej suni... Nyna! mam nadzieje, ze zdajesz sobie sprawe, ze dla nas wiek reksia jest takim samym zaskoczeniem jak dla Ciebie. ale trzymajmy sie mysli, ze ma 8 latek czyli jeszcze sobie pozyje i zdazy sie nacieszyc domkiem! Quote
maciaszek Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 kako80 napisał(a):to jakas porazka weterynaryjna jest! Nyna! mam nadzieje, ze zdajesz sobie sprawe, ze dla nas wiek reksia jest takim samym zaskoczeniem jak dla Ciebie. No właśnie i no właśnie...:roll: Wpłynęły pieniądze od kolejnych Allegrowiczów (5 osób): w sumie 65 zł :). Quote
Ulaa Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Może on jest tylko wyniszczony schroniskiem? Moje dobci Soni też dawali 8-9, a teraz nikt nie wierzy, że ma więcej niż 4 :lol: Przyjęliśmy więc "wersję środkową", że ma 6-7 :roll: Nyno, jesteś wspaniałym człowiekiem :Rose: Quote
maciaszek Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 Wpłynęło kolejne 25 zł z Allegro. Jak wpłyną wszystkie pieniądze zrobię porządne, duże podsumowanie. Quote
kako80 Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 dzwonil do mnie Nyna. reks juz sie zaaklimatyzowal. zaczal juz szczekac! a jak widzi wlasciciela to merda ogonem! podobno bylo jakies spiecie z sara(biedaczka ma slad na boku) ale oprocz tego spia razem i jedza z jednej miski:loveu: wiec chyba ok! Quote
maciaszek Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 kako80 napisał(a):podobno bylo jakies spiecie z sara(biedaczka ma slad na boku) ale oprocz tego spia razem i jedza z jednej miski:loveu: wiec chyba ok! Oj Rexio, Rexio, na kobietę się rzucać? :mad: Żeby to było pierwszy i ostatni raz! Quote
Diana S Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Nie dziwie sie Reksowi Sara jest psiakiem bardzo absorbujacym jak mówił nyna Sara ma ADHD (jak moja Dalmatynka)....wiec lekcja dobrych manier Sarze sie przyda...:cool3::cool3: Quote
epe Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 No są takie babki,że tylko trzasnięcie może je uspokoić! Już on wiedział jak ją ustawić! Mój Krystian,też podwarkuje na suki,które za bardzo sie krecą i skaczą na niego! Nie lubi nahalnych! Quote
diana79 Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 a może on tylko tak niechcący ją drasnął ;) Quote
Diana S Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Jasne ze nic jej nie zrobił dał jej lekcje dobrych manier ....Reks to gentelmen....:loveu: Quote
kako80 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 no na razie zadnych wiesci, czekamy do niedzieli na zdjecia Quote
Diana S Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 nyna pokaż chłópaka....czekamy na fotosy....:cool3: Quote
maciaszek Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 Ponawiam pytanie: co z pieniędzmi, które zostały z ONkowego konta (w tej chwili 200 zł, a jeszcze troszkę wpłynie z Allegro)???? Padła propozycja, by przeznaczyć je na wyciągnięcie ze schronu i przewiezienie do hotelu psa z tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77737 który jest zagrożony uśpieniem i z którym popracowałaby dziewczyna z Wrocławia. Zresztą wszystko jest omówione na wątku psa (strony końcowe). Quote
kako80 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 jestem za. poniewaz sprawa jest pilna, nie mozemy czekac dlugo na decyzje! mam nadzieje, ze wszyscy, ktorzy wplacili pieniadze a odwiedzaja ten watek, jak najszybciej sie okresla. w przeciwnym razie, bedziemy musialy podjac decyzje same. osoby biorace udzial w watku asta, sa za przeniesiem pieniedzy. w koncu to tez pies z katowickiego schronu w wielkiej potrzebie.. Quote
Recommended Posts