Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maciaszek napisał(a):
Chorwacji ??? :-o Aż tak daleko poleciały wieści o ONku?

Ja kroatystka jestem:oops:

Ps. Na odwrocie biletów na wycieczki fakulatywne, np. do Dubrownika, zamiesciliśmy i link na dogo powiązując to z chorwackim rodowodem dalmatynczyka

Posted

Kocham Was wszystkich :loveu: :loveu: :loveu:. Zaglądnęłam dziś na konto, a tam kolejne wpłaty :multi: :multi: :multi:. Już jesteśmy bardzo, bardzo blisko....
Wpłacili: Nyna, Madzia828, Egradska, Aleksandra Ś. z Katowic, Biscan S. z Chorwacji !, Katarzyna K. z Katowic. Razem mamy 262 zł !!! :multi: :multi:
Myślę, że powoli możemy zacząć się umawiać na przewiezienie psa na zabieg (Kako80, możesz za tydzień w piątek raniutko?) i do Nyna (też chyba w takim razie w piątek. Tylko czy to nie jest zbyt męczące dla psa? No i czy Ty Kako możesz w piątek po południu pojechać?)
Na Allegro poszła na razie 1 cegiełka... :-( Ale może coś się ruszy... Zapomniałam tam napisać, że pies jest w schronie. To robi większe wrażenie. O ja głupia...:oops: :mad:.

Posted

myle, ze damy rade

ale wyczytalam, ze onek powinien przed zabiegiem miec zakrapiane oczy. czy w schronie beda to robic?

no i na kogo w koncu sie decydujemy?chodzi mi o lekarza?

Posted

[quote name='kako80']myle, ze damy rade

ale wyczytalam, ze onek powinien przed zabiegiem miec zakrapiane oczy. czy w schronie beda to robic?

no i na kogo w koncu sie decydujemy?chodzi mi o lekarza?
Też tak myślę. Poszły kolejne cegiełki :)
Żeby mieć spokój ducha powinniśmy mieć z 400 zł, tak sądzę.
Pytałam w lecznicy czy trzeba psa przygotować jakoś do tego zabiegu i powiedziano mi, że nie. Ma tylko być na czczo.
A lekarz? Jesteśmy umówieni na następny piątek u dr Gierka. I niech tak zostanie.

[quote name='kako80']maciaszek:lol: a Ty pojedziesz ze mna do schronu i do radomia?
bo sama wole nie robic tych tras:p
Pojadę z Tobą do schronu. Do Radomia już nie (muszę być po południu w pracy...). Będziesz musiała zabrać ze sobą jakąś koleżanką albo kolegę :eviltong:.

Nyna, podaj mi proszę dane do umowy adopcyjnej (imię i nazwisko, adres zamieszkania, numer dowodu osobistego, numer telefonu). Powiedz też czy jesteś gotowy w następny piątek po południu przyjąć psa i zapewnić mu opiekę przez kolejne dni (zakraplanie oczu i inne konieczne "zabiegi").
I jeszcze jedno - jak będzie z kastracją ONka?

Posted

bylam u dr. gierka.
onek ma operacje na 11.30 zapisana, wiec kolo 11 trzebaby byc.
poza tym dostalam recepte na krople do oczu. bo jednak trzeba kropic.
Malawaszka chyba rozmwialas z pania technik jak umawialas wizyte?
krople wykupie, tylko problem jest taki, ze trzeba onkowe oczy zakraplac conajmniej 2x dziennie przez conajmniej 4 dni!
czy myslicie, ze jest na to realna szansa?

Posted

no i jeszcze prosilabym kogos z katowic lub okolic, zeby jechal ze mna do radomia!
mozemy wyjechac kolo 15.
onek powinien jeszcze podsypiac, ale wolalabym nie jechac sama,
bo jednak pojedziemy autem bez kratki!

Posted

kako80 napisał(a):
bylam u dr. gierka.
onek ma operacje na 11.30 zapisana, wiec kolo 11 trzebaby byc.
poza tym dostalam recepte na krople do oczu. bo jednak trzeba kropic.
Malawaszka chyba rozmwialas z pania technik jak umawialas wizyte?
krople wykupie, tylko problem jest taki, ze trzeba onkowe oczy zakraplac conajmniej 2x dziennie przez conajmniej 4 dni!
czy myslicie, ze jest na to realna szansa?

Kako dzięki za zainteresowanie i zaangażowanie, jesteś wspaniała :loveu:.

Wizytę zamawiałam ja. Rozmawiałam z jakąś miłą panią, być może panią technik. W każdym razie nie powiedziała mi, że trzeba kropić ONkowe oczka. A z tym może być problem i to nie mały...:shake:. Jedyny pomysł jaki przychodzi mi teraz do głowy to: ktoś musiałby pojechać do schronu (najlepiej jutro, a jak nie jutro to w poniedziałek) między 8 a 9 rano (wtedy jest wet), razem z kroplami (podzielonymi na 2 buteleczki). Przedstawić się w biurze, powołać na mnie (będą lepiej kojarzyć i będą bardziej skorzy do współpracy, są bardzo nieufnie nastawieni do nowych osób), powiedzieć o co chodzi i pójść porozmawiać z wetem. Wyjasnić mu sytuację, zostawić jedną buteleczkę, poprosić żeby sam z rana kropił (z tym nie powinno być problemu). Wrócić do biura, powiedzieć, że wet będzie kropił rano, ale ktoś musiałby kropić po południu, spytać czy mógłby to robić ktoś z obsługi. Jeśli się zgodzą to zostawić drugą buteleczkę i powiedzieć, że ktoś z nas będzie dzwonił codziennie przed zamknięciem biur (czyli koło 16.30-16.45), żeby przypomnieć o zakrapianiu (wtedy pani wyśle pracownika).

kako80 napisał(a):
no i jeszcze prosilabym kogos z katowic lub okolic, zeby jechal ze mna do radomia!
mozemy wyjechac kolo 15.
onek powinien jeszcze podsypiac, ale wolalabym nie jechac sama,
bo jednak pojedziemy autem bez kratki!

A jeśli nikt chętny się nie zgłosi? :-(

Posted

mam nadziej, ze jednak ktos sie zglosi
w najgorszym wypadku pojade sama...
pozycze od kolezanki gps wiec moze mnie naprowadzi bez bladzenia.

a czy jestesmy pewne, ze pracownik wyslany zakropi te biedne oczka?
przyznam, ze bez wsparcia boje sie tam jechac...

a wet jest w jakie dni?
jezeli Wy cioteczki planujecie wyjazd w poniedzialek, to moze ja Wam przekaze krople a Wy przedstawicie sprawe na miejscu?
tak byloby latwiej

Posted

kako80 napisał(a):
mozemy wyjechac kolo 15.

Kiedy by to było? ja jestem chetna pojechac z Toba ale musze wiedziec kiedy w jakim dniu...
podaję mój nr skontaktuj się ze mną 508 730 210

Posted

[quote name='kako80']a czy jestesmy pewne, ze pracownik wyslany zakropi te biedne oczka?
Nie, nie mamy takiej pewności :shake:. Najlepiej by było gdyby ktoś z nas (albo nawet każdego dnia ktoś inny) podjeżdżał po południu zakropić mu te biedne oczęta, wtedy byłaby pewność 100%, ale czy to jest możliwe??

a wet jest w jakie dni?
jezeli Wy cioteczki planujecie wyjazd w poniedzialek, to moze ja Wam przekaze krople a Wy przedstawicie sprawe na miejscu?
tak byloby latwiej

Wet jest codziennie (oprócz niedzieli) od 8 do 9 rano. Nie wiem czy my akurat w poniedziałek nie pojedziemy później, ale wtedy załatwimy sprawę przynajmniej w biurze, a do weta się zadzwoni.
To jak i kiedy mogłabyś mi przekazać te krople? Pracuję w centrum Katowic (niedaleko rynku), czy to Ci coś ułatwia? Jutro i w niedzielę będę w pracy od 16.00 do 22.00.

[quote name='Diana S']Kiedy by to było? ja jestem chetna pojechac z Toba ale musze wiedziec kiedy w jakim dniu...
Za tydzień w piątek, po 15.00.

[quote name='kako80']ja niestety pracuje od 9 do 17 a i tak w piatek musze sie z pracy urwac..
To tym większe dzięki :loveu:.
Ja zaczynam pracę po 14.00 i siedzę w niej do 22.00, urwać się nie moge, bo koleżanka na urlopie...

Posted

maciaszek!
moge jutro podjechac do centrum i dac Ci kropelki, nie ma problemu:lol:
gdybys mi napisala na prive gdzie Cie szukac, to bedzie ok.

Diano mila!bardzo sie ciesze, ze jestes chetna:multi:
musialybysmy jechac w przyszly piatek start od 15.
im szybciej tym lepiej bo wczesniej wrocimy!
jezeli termin Ci odpowiada-bede dzwonic!

Posted

Ok, zaraz wysyłam do Ciebie priv.

Słuchajcie kochani, ciągle mamy 262 zł... Nic nie przybyło. Jak wpłyną pieniądze za sprzedane dotąd cegiełki będzie 287 zł... Trzeba jeszcze jakoś zdobyć tą brakującą setkę :roll:... Macie jakieś pomysły?

Posted

super, bardzo sie ciesze, ze termin Ci odpowiada!bede dzwonic!!

dzisiaj namiawialam 2 osoby na wplaty
jak dobrze pojdzie w poniedzialek/wtorek powinno byc +60zl