Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 248
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Vectra ok dzieki. Chyba sprobujemy z psiakiem tej karmy. Choc faktycznie na pierwszy rzut oka nie wyglada mnie tez zbyt ciekawie, no ale moze faktycznie bedzie sluzyc. Zobaczymy.

Najpeirw zaczniemy od paru kilo czy wogole bedzie ja chetny jesc. A jak duze granulki ma wersja lamb?

Posted

Vectra mam jeszcze jedną wielką prośbę do CIebie.

Od tego zalezy czy sprobuje Ariona u mojego psa czy nie?

Ktory opis skladnikow jest na opakowaniu karmy ktora kupujesz?

Ryż (min25%), mięso jagniece (min.10%), mieso drobiowe, sosy, tłuszcze, śruta kukurydziana, śruta przenna, hydrolizowane białko drobiowe, tłuszcz zwierzęcy, wysłodki buraczane, proszek jajeczny, fruktooligosacharydy, lecytyna, witaminy i składniki mineralne.

czy ten

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Zboża (ryż 27,5%, kukurydza, pszenica, jęczmień), mięso i produkty mięsne (30% kurczaka, hydrolizat białka z kurczaka), produkty roślinne (pszenica, kukurydza, pulpa buraczana), oleje roślinne i tłuszcze substancje mineralne i witaminy, lecytyna, jaja i produkty jajeczne, FOS, yucca Schidigera. Bez dodatku barwników. [/FONT]

Posted

[quote name='leszekpw']Vectra mam jeszcze jedną wielką prośbę do CIebie.

Od tego zalezy czy sprobuje Ariona u mojego psa czy nie?

Ktory opis skladnikow jest na opakowaniu karmy ktora kupujesz?

Ryż (min25%), mięso jagniece (min.10%), mieso drobiowe, sosy, tłuszcze, śruta kukurydziana, śruta przenna, hydrolizowane białko drobiowe, tłuszcz zwierzęcy, wysłodki buraczane, proszek jajeczny, fruktooligosacharydy, lecytyna, witaminy i składniki mineralne.

czy ten

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Zboża (ryż 27,5%, kukurydza, pszenica, jęczmień), mięso i produkty mięsne (30% kurczaka, hydrolizat białka z kurczaka), produkty roślinne (pszenica, kukurydza, pulpa buraczana), oleje roślinne i tłuszcze substancje mineralne i witaminy, lecytyna, jaja i produkty jajeczne, FOS, yucca Schidigera. Bez dodatku barwników. [/FONT]
spisze Ci ,ale jutro łoki ? bo ja mam karme w pojemnikach ... ale jeden worek mam cały nierozpieczętowany .. tyle że muszę go wyciągnąć z ukrycia :evil_lol: bo mam w domu myszy :angryy: które wsio niszczą :placz:

Posted

Ok to nie trudzi sie juz dzisiaj:) Bede Ci bardzo wdzieczny jesli wrzucisz tutaj skłąd z worka, bo juz sam nie wiem w co mam wierzyc, a ciezko w zoologu spotkac Ariona by samemu zobaczyc:)

Posted

Podbijam temat do gory.

Czy ktoś kto karmi Arionem wersja Lamb, moze mi przepisać dokładnie skład z opakowania?

Gdyz na stronkach z necie sa dwie rozne wersje składu.

Zaznaczam interesuje mnie tylko skład z paczki, nie z internetu:)

Posted

zboża: ryż 27,5%
mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego: jagnięcina30%, hydrolizowane białko drobiowe
Proukty pochodzenia roślinnego, oleje i tłuszcze, minerały i witaminy, lecytyna, jajka i produkty pochodzące z jajek, fruktooigosacharydy, wyciąg z rośliny yuccka, brak barwników.

Zawartość jagnięciny w produkcie min. 30%

Posted

[quote name='leszekpw']Podbijam temat do gory.

Czy ktoś kto karmi Arionem wersja Lamb, moze mi przepisać dokładnie skład z opakowania?

Gdyz na stronkach z necie sa dwie rozne wersje składu.

Zaznaczam interesuje mnie tylko skład z paczki, nie z internetu:)

[quote name='*hania']zboża: ryż 27,5%
mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego: jagnięcina30%, hydrolizowane białko drobiowe
Proukty pochodzenia roślinnego, oleje i tłuszcze, minerały i witaminy, lecytyna, jajka i produkty pochodzące z jajek, fruktooigosacharydy, wyciąg z rośliny yuccka, brak barwników.

Zawartość jagnięciny w produkcie min. 30%

I ja bardzo dziękuję za odpowiedź, w necie rzeczywiście są różne wersje, a zastanawiam się nad tą karmą.

Mam jeszcze jedno pytanie, może ktoś zna dokładny skład %
ARION MULTI-VITAL
"Kompletna, wysokoenergetyczna karma oparta na bazie ryżu, jagnięciny i warzyw".

tzn. ile % ryżu i jagnięciny

• 2 weeks later...
Posted

Hej!
Agnes-uratowałeś mi życie. Granulki idealne, smak idealny, normalnie full wypas. Teraz mu smakuje, zobaczymy jak będzie kiedy w worku będzie widać dno, ale na razie polecam z czystym sercem Arion Adult Maintenance. Agnes-jeszcze raz wielkie dzięki.
Martyna & Toffi.

• 1 month later...
Posted

jo_ann napisał(a):
Vectra i reszta ;) piszecie o Arion Premium czy zwyklym?

Ja pisałam o Arion L&R :cool3: testowany też był Senior i Light

ale obecnie moje psy zastrajkowały i nie chcą na razie ariona :diabloti:
ale jak pisałam , moim psom służył tylko to wredne matołki są wybredne zwłaszcza trzy które żarły L&R i chwilowa zmiana , jak się znudzi obecna karma powrócimy do Ariona.

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Mój pies był karmiony kiedyś pedigree :roll: (nie wiedziałam, że to syf). Później przeszłam na gotowane. Później na royala, ale stwierdziałam, że karma jest po prostu przereklamowana i nie warta swojej ceny. Potem znowu było gotowane. Teraz zamówiłam na allegro 1,5kg ariona na spróbowanie. Zobaczymy czy mu posmakuje ;).
A temat dość stary... karmi ktoś jeszcze arionem?

Guest ursa81
Posted

Hop, hop! Są tu jeszcze osoby, które nadal karmią Arionem? :) Zależy mi zwłaszcza na opiniach osób, które karmią od dłuższego czasu Arionem z jagnięciną!

Guest ursa81
Posted

Błyskotka napisał(a):
Moje psiury jedzą z jagnięciną :cool3:. Fjonka już ok 3 lata. Jestem z karmy zadowolona i na razie nie zmieniam.

Fajnie, że napisałaś :) Mam do Ciebie kilka pytanek :cool3:
Napisz proszę:
1. czy podajesz dodatkowo jakieś witaminy, preparaty?
2. Czy karmisz psiaki wyłącznie suchą karmą Arion Lamb?
3. Czy to prawda, że kiedyś Arion był lepszy, a później się zepsuł? Podobno zupełnie wygląd i chyba zapach się zmienił...?

Posted

1. Podaję dodatkowo witaminy na sierść i Can Vit. Nie codziennie. Karmiąc psy Arionem nie zaszkodzi dać dodatkowo jakiś witamin.
2. Karmię suchą karmą i gotowanym jedzeniem. 20 kilowy worek karmy przy dwóch psach starcza mi na 2 miesiące. Nie dostają suchego dzień w dzień.
3. Nic takiego nie zauważyłam. Najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu będę zamawiać karmę bo już się kończy. Jak będzie coś niepokojącego to dam znać.

O Arionie są różne opinie. Moim psom karma pasuje. Smakuje im, nie puszczają bączków. Pies na samym początku gdy wprowadziłam mu nową karmę i karma była całkiem świeża to zdarzyło mu się puścić. Problemów z włosem nie mają. Wylinka to rzecz naturalna. Kupki są ładne. Problemów z wygryzaniem się (alergią) nie ma. To ta karma wyprowadziła moją suczkę z alergii na samym początku.

Guest ursa81
Posted

Błyskotka napisał(a):
20 kilowy worek karmy przy dwóch psach starcza mi na 2 miesiące.

Dziękuję za odpowiedź :) Czy byłabyś tak uprzejma i napisała jeszcze tylko czy 20 kg to wyłącznie dla hodowców? i jeśli tak to ile płacisz za worek i przede wszystkim jak się zapisać do klubu? :)

Edit: już znalazłam info na innym topicu ;)