max73 Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 kupiłem właśnie worek i zobaczymy - dam znać za jakiś tydzień Quote
Weri7 Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Ja daje swojej Luśce Arion chyba jej smakuje:eviltong: Na razie żadne uczulenia nie występują , a co potem zobaczymy .W B-Stoku jest sklep cztery łapy . Tam kilogram Ariona dla małych psów 9.30 zł.:loveu: Quote
max73 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 max73 napisał(a):kupiłem właśnie worek i zobaczymy - dam znać za jakiś tydzień jestem w szoku - kupy fajne po rozwolnieniach ani śladu, sierść jakby nie mojego psa - lśni że aż miło, naprawdę po sprawdzeniu bosha, brita, ontario (karma z czech)i RC muszę stwierdzić że ta jak na razie najlepiej, chociaż z RC też nie było problemów, ale zmieniłem ze względu na złe opinie wielu osób, chociaż ja problemów nie widziałem Quote
Kasia&Rika Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 max73 napisał(a):jestem w szoku - kupy fajne po rozwolnieniach ani śladu, sierść jakby nie mojego psa - lśni że aż miło, naprawdę po sprawdzeniu bosha, brita, ontario (karma z czech)i RC muszę stwierdzić że ta jak na razie najlepiej, chociaż z RC też nie było problemów, ale zmieniłem ze względu na złe opinie wielu osób, chociaż ja problemów nie widziałem moja jedzie na nim 3tyg. i wszystko super, ale osatnio coś zaczyna jej brzydko pacznieć z pyszczka:roll: miał ktoś takie problemy? Quote
Koperek Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Od jakichś 2 lat mam styczność z karmą Arion Premium. Na początku kupowałam: - Puppy- bo sunia zagłodzona i wyniszczona ze schronu, a karma miała super skład + gluk. i chondr. za niską cenę ...potem przybył szczeniak ze schronu i też trzeba go było dowitaminizować tym samym. Okazała się super i psy "wyszły" zdrowe. Po dłuższej przerwie zaserwowałam: - Adult Maintenance Large i też było super, aczkolwiek coopy żółte (?), choć konzystencja dobra i sierść może być- czesaniem nadrobiłam:evil_lol: Ze względu na rozpoczęcie treningów byłam zmuszona niedawno zakupić: - Adult Light- psiak dostawał tyle samo, co do tej pory i był nieco głodny, więc garść więcej jednak trzeba było nałożyć i wtedy ok + biały serek na kosteczki, bo jednak uboga ta wersja w dodatki:roll: Sierść niestety, jak po każdym Arionie nie IDEALNA, ale da się wytrzymać. Lepiej było zdecydowanie po Royal Canin Adult Giant, a najlepiej jest teraz- a dostają Orijen Adult 6 Fresh Fish. Quote
sota36 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 My jemy Ariona od wiosny i na wlos nie narzekamy:) Nie znaczy to, ze jestesmy mnej wybredni - pies ma wzorcowy , dlugi wlos, wybarwiony. Jednak wiadomo - to tez kwestia genow. Quote
Koperek Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 sota36 napisał(a):My jemy Ariona od wiosny i na wlos nie narzekamy:) No, ale przecież szczotkę w ręku masz od czasu do czasu- zgadza się? ;) Dlatego też napisałam, że czesaniem nadrabiamy. Quote
sota36 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Koperku - a wyobrazasz sobie, ze przy psie dlugowlosym, jakim jest briard, owa szczotka jest niepotrzebna? To nie "sznurek":) Czeszemy raz na 2 tygodnie, co przy plowasie chyba jest dobrym wynikiem:) Aaa i badania krwi psu robilam od kiedy jest na Arionie - wyszly bdb:) co mnie cieszy :) bo moj to alergik pokarmowy:( I wiele karm u niego sie nie sprawdzilo - poczynajac od RC, ProPlany, NN, NCh... Quote
Koperek Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 [quote name='sota36']Koperku - a wyobrazasz sobie, ze przy psie dlugowlosym, jakim jest briard, owa szczotka jest niepotrzebna? To nie "sznurek":) Czeszemy raz na 2 tygodnie, co przy plowasie chyba jest dobrym wynikiem:) Aaa i badania krwi psu robilam od kiedy jest na Arionie - wyszly bdb:) co mnie cieszy :) bo moj to alergik pokarmowy:( I wiele karm u niego sie nie sprawdzilo - poczynajac od RC, ProPlany, NN, NCh... :) nie, nie- ja to napisałam ironicznie- sama mam DONkę, a przy okazji wiem, co to briard ;) Chodziło mi o to, że przy regularnym czesaniu sierści nie widać uchybień w wyglądzie psa po Arionie. p.s. A Nutra Nugetts u mnie to też jakaś lipa wyszła ;/ Quote
sota36 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Nooooooo, u nas przy NN bylo prawie co dnia mycie psa:( Quote
mantikora Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 My jemy Ariona właściwie od początku. Najpierw był to Arion Premium Puppy Large Breed ( płaciliśmy 130 zł za 15 kg), teraz jemy Arion Premium Adult Lamb&Rice ( 140 zł za 15 kg). Mój boksiu ma 1,5 roku i jada tylko Ariona, polecam, bo cenowo w miare atrakcyjnie, a na prawde psu smakuje. Pozdrawiamy, Ania i Tolek Quote
La Loba Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Cześć;) Mojemu psu "Arion Adult Lamb&Rice" służy, chociaż co jakiś czas zmieniam mu karmę, w zależności od funduszy, które w danym okresie posiadam. Staram się także czasem ugotować swojemu pieskowi coś dobrego (ryż z kurczakiem i warzywami itp., mój chłopak się wtedy śmieje, że pies je lepiej od niego:eviltong:). Kupuję Ariona, bo ma stosunkowo niską cenę, a jest w miarę dobry w porównaniu do innych karm w podobnych cenach). Ja kupuję w sklepie internetowym Zoomania.pl, w którym płacę za 15 kg 129,90:eviltong:, czyli tanio, bo w osiedlowym zoologicznym płaciłam ok. 20 zł więcej. Pozdrawiam Quote
GATUSO Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Po raz kolejny kupiłem Ariona z Jagnięciną i po raz kolejny bardzo psy go uwielbiają i wszystko wizualnie jest ok.Polecam to bardzo udana karma i dobra cena. Quote
elzak3 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 GATUSO napisał(a):A czy po jakiejś innej karmie jej się poprawiło? Arion był ok ale ma bardzo małe chrupki. Przynajmniej miał. Moja suka je purinę z jagnięciną bo ma duze chrupki a małych nie lubi. Brzuch w porządku, waga nie rosnie. Quote
sonia25 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Ja karmię mojego psa karmą arion, którą zawsze kupuję na delazoo.pl i muszę powiedzieć, że mój pies wygląda na zadowolonego. I zgadzam się z moimi przedmówcami, że cenowo też nie jest najdroższa...karmiłam swojego Pyszczka różnymi karmami i arion jest jedną z lepszych;) Quote
Cockermaniaczka Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Ja znow wrocilam do Ariona po kombinacjach z karmami typu purina... I stwierdzam ze pies Ariona lepiej trawi,skonczyly sie problemy z brzydkim zapachem z pychola,smrodkowaniem w pokoju...,lupiezem i problemami z pryszczami na pycholku... Karma bardzo fajna cenowo i psu sluzy:):) Nie wiem jak inne rodzaje ale jagniecina i ryz jest strzalem w 10:) Quote
sota36 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Cockermaniaczka napisał(a):Ja znow wrocilam do Ariona po kombinacjach z karmami typu purina... I stwierdzam ze pies Ariona lepiej trawi,skonczyly sie problemy z brzydkim zapachem z pychola,smrodkowaniem w pokoju...,lupiezem i problemami z pryszczami na pycholku... Karma bardzo fajna cenowo i psu sluzy:):) Nie wiem jak inne rodzaje ale jagniecina i ryz jest strzalem w 10:)A znasz salmona z ryzem? U mnie dorosly briard na nim jest - plowy - losos pieknie wybarwia psa:) Mala - briardka czrna - jest na jagniecinie z ryzem i fajnie przybiera na wadze, kupy super, baczki sporadycznie. Mala wcina od miesiaca, czyli od momentu kiedy do nas trafila, a dorosly "losia" , czyli lososia, od ponad pol roku, wczesniej jednak tez zajadal - ale o tym juz pisalam - jagniecine z ryzem. Quote
Cockermaniaczka Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 U mnie jest problem z dostepnoscia lepszych karm... Jak juz cos znajde to mam wybor albo kupic albo nie kupic..Wiec na razie wyboru nie mam i zjada psiak jagniatka;D U nas baki byly straszliwe po purinie;/Wytrzymac sie nie dalo jak byl pies w pokoju;/ Po Arionie problemu nie ma:D Quote
sota36 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Cockermaniaczka napisał(a):U mnie jest problem z dostepnoscia lepszych karm... Jak juz cos znajde to mam wybor albo kupic albo nie kupic..Wiec na razie wyboru nie mam i zjada psiak jagniatka;D U nas baki byly straszliwe po purinie;/Wytrzymac sie nie dalo jak byl pies w pokoju;/ Po Arionie problemu nie ma:D Gdy chcesz miec pelny dostep do karm, proponuje Ci zapisac sie do Klubu Ariona (pelny asortyment karm, worki 20 kg, atrakcyjne ceny - jesli bylabys zainteresowana podam namiary na PW) - beda wowczas przysylac Ci karme kurierem do domu, bezposrednio z Grodziska, skad karma jest dowozona z Belgii, lub przywiezie Ci ja przedstawiciel handlowy - nie pamietam , czy w w rejonie Czestochowy jest przedstawiciel, my "obslugujemy" okolice naszego Gornego Slaska. Quote
Cockermaniaczka Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 oo super:) Namiar sie przyda bo kolega tez nia karmi trzy CTRy wiec karmy duzo idzie:D Quote
dawi00 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Witam jestem TZ Soty36 dla zainteresowanych podaję namiary na stronę klubu hodowców Ariona http://www.arionklubhodowcow.pl/ Quote
sota36 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Kto jest zainteresowany Arionem , a mieszka w Czestochowie lub okolicy - prosze o PW:) Quote
dzasta Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 A ja mam pytanko czy jako członek KHA można zamawiać cały asortyment ujęty na stronie tzn również witaminy, suplementy i kosmetyki czy tylko karmy? EDIT: Znajoma zainteresowana już wszystko wie !!! Quote
dawi00 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 oczywiście, że można zamawiać cały asortyment. Quote
dzasta Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Już właśnie wiemy wszystko :) Dziękuję za odpowiedź :) Quote
Recommended Posts