Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bede bede...ale ja sie wycofalam jak wiesz...tego psiaka mi maz zalatwil...na zasadzie "bedziesz miala co robic i przestaniesz mi marudzic ze chcesz psa jak zobaczysz ze nie mamy warunkow zeby trzymac"...rozumiecie...ze niby ja sobie udowodnie ze nie mamy warunkow...on mnie niby zna a tak sie sam wkopal hehe:D:D:D
wiec pies wyladuje u nas na tydzien i ja mam sie niby przekonac ze w naszym malym mieszkanu i z naszym trybem zycia niemozliwe jest posiadanie psa...a co jesli on sie przekona ze jest mozliwe?:D

• 2 weeks later...
Posted

neta niet i fotek niet:(:(:(
teraz jestem chwilowo goscinnie ale pisze tego posta juz chyba z 10ty raz...jak mnie znow wywali to sie poddaje:(:(:(
w ten weeeknd bede u rodzicow wiec na spokojnie wstawie troche fotek zaleglych:) a mam ich mam...
i moj tymczas ktory chyba zostanie na stale jak bedzie sie sprawowal grzecznie jak dotychczas:)
PS. nazywa sie Milka:)
edit: nie wywalilo hihi
no to napisze jeszcze ze u psiakow wszytsko w porzadku:) Timek troszke spowaznial bo on nie lubi deszczowej pogody wiec nie ma ochoty ani na spacery ani na zabawe...Abi wrecz odwortnie gania po deszczu i cieszy sie jak glupi do sera:)
mala po sterylce wystartowala pare cm w gore takze jest juz wieksza i dorownala wzrostem swojej rodowodowej matce...tylko jest dwa razy szczuplejsza bo tamta to teraz spasluch miejski a Abi to wiejska miss:):):)

Posted

w weekendy chodze z futrami do parku...tutaj Abi uczy sie plywac:)

szybko sie nauczyla musze przyznac:) ma to w genach:)

baaaaardzo jej sie spodobalo aportowanie jablka:) szybko wskakiwala...

i dostawala totalnej glupawki jak wiedziala ze za chwile rzuce jej znow jabluszko do wody:)

Posted

a to moj tymczas...ktory w podejrzany sposob byl zalatwiony przez mojego TZta - mial mi udowodnic ze nie damy rady z psem z naszym trybem zycia...pech chcial ze psina jest zupelnie bezproblemowa ...zostaje sama w domu bez problemu, nie sika w domu, nie niszczy...ba....nawet nie wchodzi na dywan mojego meza o ktory tak bardzo sie on bal (duzy kremowy mocno wlochaty dywan ktorego upranie graniczy z cudem)...po prostu chodzi dookola- wyglada to komicznie:)

psina byla totalnie zaniedbana, zakudlaczona potwornie...kołtun na kołtunie- profesjonalne strzyzenie nie wchodzilo w gre, najpierw trzeba bylo powycinac galezie, kamyki, rzepy i inne zjawiska znajdujace sie w siersci...zadziwiajace jak ludzie moga olać sobie psa i jeszcze twietdzic ze o niego wyjatkowo dbaja bo przeciez jest rasowy:(
zaczelismy wiec wycinanie- 4 godziny zastanawiania sie czy to cos jest jeszcze mocno zbitym kołtunem czy jakims dziwnym wyrostkiem skornym...psinka znosila to wyjatkowo cierpliwie choc nie raz z piskiem uciekala z kolan i wtedy ja sie zastanawialam czy oby napewno wycielam kołtun?
tak wygladala po wycieciu tułowia- przerwa w zabiegu, ja musialam wyprostowac kregoslup a psina musiala sie nieco uspokoic...

a tak wyglada Milka po strzyżeniu...jak widac ma po prostu dosc...

Posted

Milka jest okolo 3letnia suczka w typie yorka, podobno ma nawet rodowod ale nikt go nie widzial wiec zakladam ze to bujda...psina byla totalnie zaniedbana, dzieki sasiadom ktorzy zakraplali psom srodki od pchel jedyne czego nie miala to pchly...poza tym to zarobaczona potwornie, ostry stan zapalny gruczołów okołoodbytowych, zapalenie mieszków włosowych na całym ciele, stan zapalny ucha środkowego plus drożdzaki, no i takie kosmetyczne sprawy jak kamien nazebny jak u starego psa, poprzerastane pazury, oczy zalepione wydzielina tak ze ledwo sie otwieraly...paranoja...
aktualnie Milka jest przeziebiona bo jej obciachanie zbiegło sie w czasie z okropnym pogorszeniem pogody, w domu u nas zimno wiec i ja i TZ i Milka jestesmy przeziebieni...dlatego na weekend wyladowalam razem z Milka u rodzicow bo tutaj cieplutko:) wiec siedzimy i sie wygrzewamy:)

Posted

poki TZ jest w domu psy znaja swoje miejsce:)

ale w weekendy TZta nie ma...wiec w piatek rano psiaki przenosza sie w nieco inne miejsce:):):)

Milka jak na razie podbiła serca nas wszystkich...nie jest psem idealnym o nie:)
przede wszytskim boi sie dużych psów, warczy i rzuca sie do nich...robi to jednak jedynie gdy jest na rekach lub np. siedzi na kanapie...jak jest kolo mnie czuje sie pewna siebie i atakuje psa ktory jest jeszcze daleko daleko...zaczynam prace z nią, na razie w miare wychodza nam relacje z Abi, Timek to wyzsza szkoła jazdy ale wiem ze jak sie dogada z Timkiem to juz z każdym psem sie dogada:)
takze mam co robic:)
to jest pierwszy pies ktory kompletnie nie chce pracowac na smakołyku, nie interesują ją tez zabawki, nie wie co to kostki do gryzienia, przeraża ją pokarm w granulkach, skarcona nawet delikatnie (czyli tylko i wyłacznie lekkoi podniesionym głosem) wpada w panike i nie chce podejsc do mnie przez najblizsza godzine obserwujac mnie z daleka...widac ze przezyla sporo w swoim zyciu, boi sie podniesionej reki, podniesionego glosu, szybkiego ruchu butem ale przy tym wszytskim jest tak delikatna i garnąca sie do ludzi ze zal nie pracowac z takim psem...
niektorzy pewnie pamietaja moją tymczasowiczke Pestke...tamta suńka uczyła sie u mnie co to znaczy człowiek ktory nie chce skrzywdzic, Milka to podobny przypadek, musi nauczyć sie ze to ze czegos jej zabraniam robic nie znaczy ze zaraz dostanie, ze to ze kaze jej zejsc z lozka nie znaczy ze jak tego nie zrobi to ją skopie...po niej widac ze ona chcialaby zaufac...chcialaby tylko tak bardzo sie boi...
mam nadzieje, ze z czasem nauczy sie cieszyc z kontaktow z ludzmi, znajdzie swoj wymarzony dom i takie chwile beda zdarzac sie u niej juz zawsze:):):)

Posted

Abi goni na tej fotce Kinge:) chciala sie pochalic ze umie plywac:) i pochwalicla sie Kinga byla calutka w wodzie jak Abi sie wytelepała:D
a malutką przywiożł moj TZ, nie mogl sie patrzec na to w jakich warunkach siedzi i ją wykupil, doszedl do wniosku ze przyda mi sie zajecie bo on teraz wyjezdzal do pracy tak ze byl pod 2 dni w tygodniu w domu...Milka niby ma byc u mnie tylko na czas leczenia ale zobaczymy:) aktualnie zaprzyjazniają sie z Abi...z Timkiem tak prosto nie jest bo o ile Timka kontroluje to mała jak go widzi zachowuje sie jak demon nie do opanowania;)

Posted

hihi na razie to ja wynajmuje kawalerke od pani, ktora nienawidzi psow:D tymczas to i tak przegięcie ale jest malutka,tak cicha i wszyscy sasiedzi ją uwielbiaja ze jakos sie wybronie jak ją zobaczy;)
wiec na razie wynajmuje to mieszkanko i moje futra odwiedzaja mnie tylko na weekendy (TZ wtedy wyjezdza wiec wiecej miejsca na lozku hihi) ale sie cos szykuje...byc moze wykonczymy sobie małą oficynkę z tylu na moim dawnym podworku...wtedy juz bedziemy razem we dwojke (trojke?:D ) ale to na razie plany tylko bo kasiory brak:(

Posted

no to jest teraz stara zabiedzona malusia oficynka...mamy zamiar ją wyremontowac i zrobic z tego malutenki domeczek...taka kawalerka by tylko byla, pokoj,kuchnia i lazienka wszystko w wersji mini...ale oplat by nie bylo i na jakis czas by nam wystarczylo....no i podworek, psy...mały raj...

Posted

maciaszek napisał(a):
No to fajnie :). Taka mała chatynka + ogródek. Na początek w sam raz! I wszyscy będziecie razem :loveu:.

no malutka chatka i wieeeeelki podworek (35arow z tylu) i maly ogrodek z przodu...w sam raz:)
anitaaa i bartis napisał(a):
witamy :loveu:
Słodkie psinki ;)

witamy witamy:lol::lol:
słodkie cholerki:diabloti:

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
no malutka chatka i wieeeeelki podworek (35arow z tylu) i maly ogrodek z przodu...w sam raz:)

To fajnie, będzie gdzie robić fotki :evil_lol:

Posted

W końcu udało mi się zalogować! :D I się melduję :D Abiiiii cudna jest :) Tylko coś mocno chciała w tym parku, żebyśmy i my skosztowały kąpieli ;) A Milki nie widziałam jeszcze.... Ciotka, kiedy przyjeżdżasz z małą? :> Pamiętaj, że ja muszę miarę z niej na kubraczek zdjąć ;>