Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

niby przeszlo, wet zadecydowal, ze odpuscicmy sobie ostatnie kucie...wykapalam go w szamponie jakims hipoalergicznym "dr seidla"...a dzis widzialam jak sie znow gryzl tam gdzie sobie siersc wygryzl...i chyba bedzie powtorka z wetem...na razie chce odczekac, bo wiecej nie widzialam zeby sie drapal tylko ten raz...ale to moze go jeszcze swedzi pozostalosc lupiezu...ja jestem TROCHE przewrazliwona...tato mowi ze z byle duperelą do weta bym leciala...ale ja tak mam jesli chodzi o Tima:diabloti:

Posted

oj ja mam to samo... naszczescie(dla mnie, nie dla weta:evil_lol: ) moim sasiadem w PL byl nasz wet i codziennie po niego wydzwanialam czasami:diabloti: ja wychodze z zalozenia ze lepiej dmuchac na zimne...

Posted

furciaczek napisał(a):
Niki no niech Ci wkoncu neta podlacza bo ja zwariuje tu bez Ciebie:placz:

ja juz odchodze do zmyslow bez neta...no i bez ciebie:diabloti:
dorwalam sie na chwile u kempeli...jutro jade skladac jakies papiery (zazalenie) dlaczego to tak dlugo trwa (obiecali 2 dni)...moze to cos przyspieszy:angryy:
...z nowosci u mnie...w piatek zawiozlam mala sunie ze schroniska w zamosciu do Mielca do DT
Tim ma znow alergie, siersc wypada mu calymi platami:shake: zmieniamy weta:shake:
zabawka sznurek jeszcze jest ale przezywa katusze bo Timonowi sie czesto nudzi w nowym domu bo siedzi tam czesto beze mnie tylko z babcia:evil_lol:
...a poza tym to tesknie za dogo!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Niki-lidka napisał(a):
ja juz odchodze do zmyslow bez neta...no i bez ciebie:diabloti:
dorwalam sie na chwile u kempeli...jutro jade skladac jakies papiery (zazalenie) dlaczego to tak dlugo trwa (obiecali 2 dni)...moze to cos przyspieszy:angryy:
...z nowosci u mnie...w piatek zawiozlam mala sunie ze schroniska w zamosciu do Mielca do DT
Tim ma znow alergie, siersc wypada mu calymi platami:shake: zmieniamy weta:shake:
zabawka sznurek jeszcze jest ale przezywa katusze bo Timonowi sie czesto nudzi w nowym domu bo siedzi tam czesto beze mnie tylko z babcia:evil_lol:
...a poza tym to tesknie za dogo!!!!!!!!!!!!!!!!

Pogon ich tam pozadnie!!! Powiedz ze jak tego nie przyspiesza to przyjade i im pokaze:diabloti: :cool3: :evil_lol:

Kurcze nieciekawie masz z ta alergia:shake: A szukalas moze jakiegos specjalisty?

Posted

no i neta jak nie bylo tak nie ma!!!!!!!!! aaaaaaaaaaa!!!!!!! wsciekne sie!!
alergia Tima nadal sie utrzymuje, jutro jedziemy na kolejna dawke zastrzykow, ale wet moiw ze bedzie oki...chyba bede musiala mu na starosc zmienic karme na taka dla psow alergicnych:(
...ja chce juz neta, ja chce juz na dogo...na watek dla nocnych markow!!!!!!!!!

Posted

[quote name='Niki-lidka']

jestem pewna ze malutka trafila dobrze i chyba powinnam sie cieszyc...ale serce mi sie krajalo, jak wychodzilam ze schronu bez Giny:placz:

Czy ta maleńka sunieczka, może znowu stracić domek??

Posted

Niki-lidka napisał(a):
timo dostal serie zastrzykow( chyba bolalo bo az popuscil jak nigdy:( )...teraz ma jakies tabletki na kolejne 5 dni...wet twierdzi, ze mu przejdzie...musze poszukac jakiejs dobrej karmy dla alergikow...jakies pomysly????

Popatrz na oferte Royala i Hillsa... niestety troche kosztuja:roll: moze wet zna jakies tancze a rownie dobre.

(spojze jak to cenowo wychodzi tu w UK, moze znajdzie sie cos niedajacego bardzo po kieszeni a dobrego)

Posted

Origami-7 napisał(a):
Czy ta maleńka sunieczka, może znowu stracić domek??

to wyglada tak...ja zawsze znajdujac domek dla jakiegos pieska sprawdzam wlascicieli i jednoczesnie zobowizauje sie ze w razie jakichkolwiek problemow jestem do dyspozycji...i tak bylo teraz
rozmawialam z panstwem nie raz i na podstawie ich warunkow mieszkalnych, godzin pracy, trybu zycia uzgodnilismy, ze szukamy malutkiej psinki ...
zdecydowalam sie na Gine i po nia pojechalismy, ale po drodze ta mala biala sunia zapadla im w serducha...ja nie bylam przekonana...chcialam wziasc Gine...malej bialej nie znalam, byla tam nowa (od jednego dnia w schronie)...ale to nie ja decyduje, to ich wybor...wyszlismy ze schronu z bialasem a ja z jakims takim niedosytem, zalem itp
nigdy nie trace kontaktu z psami ktore wyciagnelam i tak bylo teraz, psinka jest kochana ale potwornie ją rozpiescili...nie toleruje wogole zostawania samej w domu, wyje tak dlugo jak jest sama(pare godzin) a po powrocie mieszkanie wyglada jak po demolce:shake: mieszkanie panstwo wynajmuja i gospodarz kazal im cos z tym psem zrobic zeby tak nie wyl bo inaczej im wypowie umowe...
zadzwonili do mnie i wzielam sie za jej szkolenie (troszke sie tym zajmowalam w lublinie)...postanowilismy, ze jesli nie damy rady opanowac jej rozbrykanego charakterku znajdziemy jej inny dom taki w ktorym nie bedzie musiala sama zostawac...i taki juz mamy...domek z ogrodkiem - pelny ludzi, ludzi jak najbardziej chetnych przygarnac mala...wiec bez obaw sunia napewno nie wroci do schronu ani nie bedzie sie wloczyc po ulicach:lol:
na razie bedziemy ją ukladac na milego i grzecznego psiaka:cool3:

Posted

neta jak nie bylo tak nie ma...:(
nadal zeruje na znajomych hihihi
co do psiakow i zostawania w domu to zalezy od tylu rzeczy (charakterek, relacje miedzy psem a ludzmi w domu, przezycia jakich psiak doswiadczyl), ze tak naprawde to jest bardzo skomplikowane:)
a bialą Sunię na razie probujemy przekonac, ze zostawanie w domu jest konieczne i wcale nie jest takie straszne i nudne...i nie trzeba wyc pare godzin :)
Tim...ja nie wiem...ja nie widze poprawy...daje mu te tabletki, ale wydaje mi sie ze to nic nie daje, wiec pewnie wyladujemy u weta znow....
gadalam juz ze znajomym wlascciieielm sklepu zoologicznegoi obiecal, ze sie rozejrzy za karma dla alergikow:)
wiec pewnie sie z Timem przerzucimy na inne jedzonko o ile zdazymy, bo jak tak dalej pojdzie to Tim lysy bedzie:(

Posted

wlasnie sie za taka karma rozgladamy:) tylko w sumie on ma 8 lat, czy to mozliwe ze dopiero teraz dostal alergii a wczesniej mogl jesc inne jedzenie? tabletki juz sie prawie skonczyly a on sie dalej chodzi drapie gryzie itp...siersc mu potwprnie wypada..wet powiedzial ze niby moge go wykapac w szamponie antyaleegicznym ale ja mam wrazenie ze jak go wykapie to podczas kapieli mu reszta siersci wypadnie:(
juz nie wiem co robic:(