Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy i pozdrawiamy Tima, Abi i ich Pańcię. Fajne psiaki. Doczytałem dopiero do 60 strony, bo jest co czytać, ale doczytamy wkrótce do końca. Timku zdrowiej szybko.

Posted

furciaczek napisał(a):
Ladnie Timowi w niebieskim:loveu:

diabelkowa napisał(a):
nooo ladna ta obrozka :))))

kupilismy taka robocza dla psiakow ze schroniska i nam sie spodobala, wiec trzeba kupic druga:)

maciaszek napisał(a):
a tu to Abi wygląda jakby już była duża, duża :).

jest co raz wieksza....ciekawe czy dogoni tima:cool3:
Marta_Ares napisał(a):

ale sierotka :evil_lol: :loveu: :loveu: :loveu:

noooo...na poczatku byla przerazona...ale musze teraz intesywnie nadrabiac jej socjalizacje,wiec miasto las....ulice, polne siecki...wszystko tzreab odwiedzac:)
rwpb napisał(a):
Witamy i pozdrawiamy Tima, Abi i ich Pańcię. Fajne psiaki. Doczytałem dopiero do 60 strony, bo jest co czytać, ale doczytamy wkrótce do końca. Timku zdrowiej szybko.

witamy witamy:loveu:
jestescie na 60tej...hmm...to juz prawie koniec:diabloti:
milego czytania:lol:

Posted

i jeszcze Tim podpierajacy kolumne...zeby dom sie nie zawalil:)

i Abi odpoczywająca w swojej strasznej klatce...bo przeciez to jest potworne zamykac psa w klatce....zero milosci do zwierzat, znecanie sie...powinni mnie podac do TOZu:)

Posted

W końcu dotarłem do ostatniej strony. Wiem już (prawie) wszystko.
Cieszę się, że w końcu wiadomo co jest Timowi. Ja mam podobną historię z moim Atosem. Zarówno w Warszawie, jak i dotąd w Szczecinie były leczone skutki, a nie przyczyna. Ostatnio też uparłem się na robienie badań i testów. Troszkę to kosztowna zabawa, bo poszczególne testy to od 60 do 140 zł, ale naprawdę warto. Atos zrobionych testów miał w sumie osiem, niektóre były powtarzane. To, że ma nużycę i mocno się drapie, to jest skutek. Cały czas dostawał leki na nużycę, była poprawa i ponowny nawrót. Można by tak w nieskończoność. Teraz wiemy chyba już na pewno, że po wyeliminowaniu przyczyny, czyli tej rzadkiej i złośliwej bakterii w jego skórze, wszystko powinno samo ustąpić. Podobnie i u Timka bez badań nic by nie wyszło. Nie żałuj pieniążków na testy.
O siebie też dbaj. Takie spacerki po lesie rób jak najczęściej. My do lasu mamy 200 metrów i chodzimy tam dwa-trzy razy dziennie na godzinne spacerki. Warto! Jak tylko pozwolisz swoim psiakom, to będą Ciebie wyprowadzać na takie spacerki.
Abi jest z każdą fotką coraz bardziej ładniejsza :lol:. I rośnie okropnie szybko.
Pozdrowienia dla fajnych psiaków i ich zakręconej Pańci. Będę wpadać tutaj po nowe wiadomości.

Posted

rwpb Ty to masz cierpliwosc....wszytskie strony przeczytales i objerzales?
gratuluje!
chyba Atos musial Ciebie troche zastepowac i pomagac w tym jakze trudnym zajeciu...

a my z Timem wlasnie jedzemu do weta po leki bo nam sie skonczyly:)
Timek tak bardzo sie cieszy, ze az siedzi w szafie:):):)

Posted

Niki-lidka napisał(a):
...a my z Timem wlasnie jedzemu do weta po leki bo nam sie skonczyly:)
Timek tak bardzo sie cieszy, ze az siedzi w szafie:):):)

Atos jak tylko wyczuje otwarte drzwi do samochodu to już jest w środku. Nie trzeba nawet go namawiać. To jest szczególny przykład klaustrofobii u zwierząt. Radzę Ci Tima też tak przyzwyczaić.
A gdzie jest fotka Tima w szafie?

Posted

no i znow nas troche nie bylo...mialam totalne zamieszanie z psami schroniskowymi...zaniedbalam przez to swoje...
ale teraz juz obiecalam im poprawe...dostaly kosci i gryza sobie wlasnie oczywiscie z fochem i z mina " nie mysl sobie ze damy sie przekupic tymi marnymi gryzakami"
Abi dostala obroze -niebieska...zeby do Tima pasowala:)
jutro idziemy na wycieczke do lasu - to takie moje male przeprosiny dla nich...bo glupio mi ze nie mialam dla nich czasu:(

troszke fotek...
Abi oglada TV:)

no i oczywiscie Abi z Timem...
Abi jak ma tylko mozliwosc to je "na" Timku...bo to szlachcianka...ona z podlogi nie lubi:)

jak Niki jest w lazience....to psy czekaja pod lazienka...

czasem jak Niki sie nie myje ale na przyklad robi pranie to sie zlituje i wpusci psy do srodka...a one udaja ze ich nie ma i ze nie przeszkadzaja...