Luzia Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Witam :p I trzymam kciuki za zdrówko Timka i Twoje oczywiście! A Ty lepiej do łóżka odpoczywać idź a nie :mad: Quote
furciaczek Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Niki-lidka napisał(a):dobre pytanie...:shake: Nie draznij mnie:angryy: Odpowiedz powinna brzmiec: Dobrze siostro bede dbala o siebie....a nie z jakimis pytanami mi tu wyjezdzasz:mad: Quote
sacred PIRANHA Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 moi drodzy...nie bedzie dzis fotek i nie bedzie dzis Niki na dogo....wrocilam z lublina i jestem padnieta...jutro raniutko o 4 wstaje...padam... z najnowszych info...pan wet dzownila do mnie chyba ze trzy razy dzis...jakies wyrzuty sumienia? wyniki watroby Tima wyszly ok...watroba jest w calkowitym porzadku....ciesze sie i nie ciesze jednoczesnie...bo nadal nie wiadomo co mu jest...za to pan wet stwietdzil dzis , ze cytuje "na to wychodzi ze to jednak swierzb" i proponuje dac lek a jak na niego nie zaregauje to dopiero robic testy alergiczne...powiedzialam, ze sie zastanowie i sie odezwe...ale nie odezwe sie...w piatek rejetsruje Tima do weta, ktory przyjezdza z lublina 3razy w tygodniu...dostalam namiary od znajomej...jest bardzo dobry, wyvciagnal juz nie jednego zabiedzonego psiaka ze schroniska z potwornych chorobek w tym takze skornych...i przede wszytskim ROBI BADANIA ! wiec w piatem jedziemy na badania...Abi tez, bo zaczela sie drapac ...wiec co zarazila sie alergia czy chora watroba??? nawet nie mam sily zeby sie wsciekac....:( Quote
maciaszek Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 :( Trzymaj się! I niech wreszcie się wyjaśni co to jest.... Quote
diabelkowa Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 eh a ja zawsze bylam ciekawa skad ludzie na moim osiedlu "wiedza" ze WSZYSTKIE psy po kastracji sa grube... juz wiem... wecic im powiedzieli... autentycznie weterynarze takie cos u mnie mowia... Zamiast powiedziec ze niektore osobnika maja tendencje do tycia i trzeba dawac odpowiednia ilosc pozywienia i dostarczac duzo ruchu to nie ... wszystkie kastraty sa grube... Quote
anetta Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Czekam na diagnoze weta z Lublina. Będzie dobrze!!!!! Quote
orzech Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 takie wiadomosci, ze az boje sie tu zagladac...:shake: mam nadzieje, ze nastepnym razem beda same dobre wiesci;) Quote
sacred PIRANHA Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 dzis nowe wiesci... do weta z Timem jedziemy w piatek...jest co raz gorzej... pamietacie sznaucera z irokezem na grzbiecie? Fur ty pamietasz napewno...dzis go usypiaja...rak w przewodzie pokarmowym...:(:(:( kolezanka jest zalamana... Quote
agaciaaa Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Miałam nadzieje na dobre wiadomości.. a tu same złe.. Z całej siły trzymam kciuki za Tima!!!! Quote
maciaszek Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Niki-lidka napisał(a):dzis nowe wiesci... do weta z Timem jedziemy w piatek...jest co raz gorzej... O matko...:shake: Niki-lidka napisał(a): pamietacie sznaucera z irokezem na grzbiecie? Fur ty pamietasz napewno...dzis go usypiaja...rak w przewodzie pokarmowym...:(:(:( kolezanka jest zalamana...Ja też pamiętam... :-( Quote
furciaczek Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Niki-lidka napisał(a):dzis nowe wiesci... do weta z Timem jedziemy w piatek...jest co raz gorzej... pamietacie sznaucera z irokezem na grzbiecie? Fur ty pamietasz napewno...dzis go usypiaja...rak w przewodzie pokarmowym...:(:(:( kolezanka jest zalamana... Przykro mi z powodu sznaucia...:-( Kciuki za wyniki badan Timka... Quote
Moniskaa Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Trzymamy wszyscy razem kciuki za zdrowie Tima! Bedzie dobrze! Wiara czyni cuda! Quote
Klaudia :-) Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 przykro mi z powodu sznaucerka za Timka trzymam kciuki Quote
sacred PIRANHA Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 jutro badania...juz sie stresuje... slabe mocno fotki, ale ciemno... Tim jest smutny...Abi chodzi za nim i sie do niego przytula... Quote
maciaszek Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Trzymajcie się jutro, a ja trzymam za Was mocno kciuki! Quote
sacred PIRANHA Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 dzieki...przydadza sie...ja juz sie stresuje...:( Quote
sacred PIRANHA Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 wlasnie wrocilam od weta...troche sobie tam posiedzielismy ...bo najpierw kolejka a potem my dluuuugo siedzielismy w tym gabinecie.... timek mial pobrana zeskrobine, odcisk,probke wydzieliny z ucha, zostal zwazony, dokladnie obejrzany z kazdej strony, przeczyscil mu pan gruczoly okoloodbytowe...jednym slowem kompleksowka:) byl bardzo grzeczny...nawet jak go panowie weci przewrocili na boczka i skrobali skrobali,cisneli,zagladali wszedzie....hehe diagnoza; alergia kontaktowa z zaawansowanym bakteryjnym zapaleniem skory... timek dostal zastrzyki,antybiotyk w tabletkach do domu i kropelki EFA Olie do domu do zarcia...jednym slowem zaleczamy to co sie narobilo przez nieudolne leczenie alergii... kamien spadl mi z serca choc wyrzuty sumienia ze od razu nei znalazlam dobrego weta pozostana... Quote
maciaszek Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Uff..... Generalnie dobre wieści :). Choroba zdiagnozowana, leczenie jest! Głaski dla Timka i Abi, uściski dla Ciebie :). Quote
sacred PIRANHA Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 no leczenie jest...za tydzien kontrola, dostal zastrzyki sterydowe zeby przestal sie drapac...i pierwszy raz od paru miesiecy chodzi i sie nie drapie...zastrzyki maja dzialac tydzien...dlatego za tydzien kontrola i decyzja co dalej... jak go dzis tak dokladnie obejrzelismy,pod odpowiednim swiatlem itp...matko ta skora wyglada jeszcze gorzej niz mi sie wydawalo... teraz pytanie, czemu sie drapie Abi? moze to dlatego, ze wykapalam ją i dostala po tej kapieli lupiezu...moze wykapac ją raz jeszcze? znacie jakies sposoby na lupiez ? jak bedzie sie drapac to za tydzien jedzie razem z timkiem do weta... Quote
agaciaaa Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Najważniejsze że jest wreszcie diagnoza!! Teraz może już być tylko lepiej :) Quote
Klaudia :-) Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 dobrze,że postawili diagnoze i leczycie już konkretne schorzenie,a nie wszystko dookoła, co do małej Abi to mogła dostać łupież i się drapać jeśli ją niedokładnie spłukałaś i resztki szamponu podrażniły skórę albo możliwe,ze zaraziła się od Tima tym bakteryjnym zapaleniem skóry,lepiej na wszelki wypadek za tydzień też ją zabierz na kontrole,a narazie obserwuj czy skóra jest zaczerwieniona czy jest więcej/mniej łupieżu Quote
diabelkowa Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 a na co Timek ma alergie? a kompalas wczesniej tym szamponem mala? Jesli tak to moze zle splukalas jesli nie moze zmien szampon... Quote
sacred PIRANHA Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 to byla pierwsza w zyciu kąpiel małej...wiec nie wiem... a Tim ma alergie kontaktowa ale na co...trzeba by zrobic testy...narazoie musimy bakteryjne zapalenie skory wyleczyc...wlasnie wrocilam z ogrodu...porzucalam im troche pilke...padly... Quote
Recommended Posts