Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

diabelkowa napisał(a):
kolejna w sylwka w domu :P wiesz ty przynajmniej mozesz sie napic a ja na antybiotykach zostalam zaopaatrzona w piccolo:evil_lol:

mi sie szykuja antybiotyki ale jeszcze ich nie mam:eviltong::diabloti:
tak sylwetsre w domu...i wcale mi z tym by zle nei bylo gdybym sama samiutenka nie siedziala:placz::placz::placz:
ja jestem typem samotnika lubiacego towarzystwo:placz:

Posted

to w sumie jest smieszne bo jak w zeszlym roku wszyscy sie fajnie bawili to teraz siedza w domach :))) juz duzo osob naliczylam :) Niki Luzia zapraszam do mnie na piccolo i chipsy

[SIZE="1"]orzeszkami pistacjowymi sie nie podziele bede walczyc o nie do ostatniego tchu

Posted

witam!
chcecie wiedziec co u nas?
relacje miedzy Timem a Abi zdecydowanie lepiej...w zasadzie juz nie ingeruje, czuwam caly czas, zabezpieczam sie wczesniej przed pewnymi ryzykownymi sytuacjami i dzeki temu nie musze sie juz odzywac i korygowac Tima...
Abi rozumie co to znaczy "nie wolno" "zostaw" "chodz" "siad", reaguje na swoje imie...
ale mam duzy problem...mala wogole nie toleruje zostawania gdziekolwiek beze mnie nawet na chwile...i to nie chodzi o zostawanie samemu, bo np zostawiam ja z Timem w pokoju i ide do lazienki...pisk, lament przez caly czas jak mnie nie ma...
zostaje w pokoju z Timkiem i moja siostra...to samo chyba, ze siostra ja wezmie do siebie do lozka i przytula to troche pomarudzi i lezy wpatrzona w drzwi a pomrukuje tylko do czasu do czasu....paranoja...

Posted

witam!
obiecalam komus umiescic fotki ...wspolne Abi z Timem, bo to teraz ich galeria:):):)

ale naiperw mała czarna kruszyna:)
dzis bylismu u weta i wzielismy lek na robale...sesesese:):):)

a o to ona...
zdjęcie w pozycji...hmm...artystycznej:)

no i wspolne fotki...
na poczatku bylo tak...dwie oddzielne kulki...mała kulka co jakis czas atakowana przez uzębioną duzą kulke...czesto zupelnie bez powodu...

ale mała kulka pchała sie dp duzej ciagle ...mimo wszytsko...bo kocha sie mimo wszystko:)
a Niki pilnowala duzej kulki, ze za czesto zebow nie uzywala...jak widac na dosc niewyraznym zdjeciu ( Beta to jest takie specjalne artystyczne zdjecie!) duza kulka ma mine niewyrazna...i nawet rutinoscorbin nie pomagal...po prostu miala ochote pochlonac małą kulke...ale troszke sie Niki bała przeciwstawic...

Niki stosowala szereg magicznych sztuczek i innych zagrywqek...a wssytsko zeby uzmyslowc duzej kulce, ze kocha tą małą i nie moze juz bez niej zyc ...i jest wdzeczna Niki, ze ją sprowadziała do domu:)

THE END

Posted

maciaszek napisał(a):
Jak się patrzy na nie razem to aż się wierzyć nie chce, że duża kulka chciała zjeść małą :). Cudne są!

hehehe maciaszku on po prostu zachowywal sie na poczatku jakby tylko czekal na mozliwosc zjedzenia jej...patrzyl na mnie i na nia z nadzieja ze wyjde na chwile i juz on to zalatwi:angryy:...a w zasadzie caly czas bylam z nimi w jednym pokoju (rodzice byli tak zestresowani tym widokiem, ze nie mogli na to patrzec i po prostu utrudniali mi nauke) wiec nie mialam mozliwosci izolowania ich i czesto zdarzaly sie starcia...a mala tak jak twoja Ziuta nie wyciagala zadnych wnioskow...on ją chcial zejsc doslownie a ona za 5 sekund na niego skakala:shake:
na poczatku popelnialam bledy i dlatego to bylo takie ciezkie, potem jak zajelam sie Timem bardziej niz z zwykle a ją zaczelam olewac on zmieniil z czasem do niej stosunek...niestety to wymaga oczu dookola glowy, cierpliwosci i spokoju....

Posted

anetta napisał(a):
Widziałam dwie kulki :cool3:
Gratuluje postępów z Abi. Jeszcze tylko to zostawanie.

mała kulka spi wlasnie u mnie na kolanach...duza sie nie miesci juz do dawna hehe:evil_lol:
a ja od wczoraj sypiam na podlodze...obok zamknietej klatki w ktorej spi Abi...tej nocy buntowala sie przez pierwsze 5 minut poczym poszla spac...zobaczymy jak bedzie dzis...jutro zostawiam ją w dzien na troszke....boje sie, ze bedzie zle...:shake:

Posted

tak agaciuu...beczka przeszla metamorfoze:):):)

miedzy Timem a Abi jest roznie...zdarza mu sie na nia warknac, ale nie atakuje jej juz tak jak wczesniej...wynika to albo z jej przesadzania albo z tego, ze ja sie zapominam ...zapominam ze przy nim musze ją ignorowac totalnie...
ale naucze sie, tak samo jak Tim i tak samo jak Abi...i beda sie kochac jeszcze:)

a ja wklejam dwa niewyrazne zdjecia...ale widac psy...obok siebie:) i wcale ich nie ustawialam do tych fotek tak specjalnie:)

UWAGA UWAGA ...jest do oddania (mile widziane 50zl - zwrot kosztow szczepienia i odrobaczen) braciszek Abi...czarny baaardzo zywiolowy, wiecznie wesoly szczenior...
moze ktos chce takiego mixa? mama labrador tato golden?

Posted

nikt nas nie odwiedza, ale i tak piszemy!!!!
postepy z Abi...hmmm...jesli chodzi o relacje z Timem jest ok, jeszcze zdarzaja sie warkoty, ale to juz kwestia czasu...chodza juz samo razme na spacery na podworko (ja baczanie obserwuje przez okno...on sie nią zajmuje, oprowadza ją po podworku, czeka na nią jak akurat sika, bawia sie w sniegu jak dzieci...Tim przezywa drugą mlodosc:)

a te fotki chyba najlepiej zobrazuja, czy Tim jest przy niej juz wyluzowany:)
dzis niki uczyla zostawania ...i ignorowala caly dzien sunie...wiec trzeba sie bylo pocieszyc nie?

Posted

[quote name='Luzia&Funia']
O matko jak słodko śpią :loveu:

A jak tam z siusianiem??
baaaardzo sie zdziwilam, ze Tim tak jej pozwolil spac...tymbardziej ze to on jak zwykle rozwalil sie na dywanie a ona po chwili do niego przyszla i zaczela sie ukladac...ale ignorowalam ją dzis caly dzien...jak powietrze traktowalam i poskutkowalo...Tim sie nią zaopiekowal po prostu:cool3:
a z siusianiem....zdarza sie w domu nasikac, szczegolnie ze nie chodze za nia i nie pilnuje jej bo ją aktualnie olewam (od cycka swojego ją odstawiam i chce zeby Tim ją w pelni zaakceptowal)...ale jak chciala dzis kope (a bylo to pa naszym spacerze) to biegala ode mnie do drzwi wyjsciowych i popiskiwala...na wszelki wypadek z nia wyszlam i bylo i siku i kopa:)

Abi jest strasznie zimno na dworze...trudno sie dziwic..jest mroz a ona malutka, mlodziutka :shake:
wiec zrobilam jej z rękawa starego swetra sweterek:diabloti:

i jak sie Wam podoba? jest jeszcze siwy ale okazalo sie ze Abi ma za duzy brzuch i jest tylko jak pelerynka a nie sweterek:lol: