Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

my po wizycie u weta...obejrzal ją tak dokladnie i dlugo dyskutowalismy (mialam pare pytan hehe) ze az zasnela na lezance hihihi
dzisiaj bylo szczepienie (jej drugie w zyciu) za 3 tygodnie kolejne, dostala witaminki z fosforem...wet powiedzial, ze powinna dogonic reszte szczeniat z miotu (jest najmniejsza i najchudsza- wyglada jak wychudzony szcezniak a nie jak grubutki labek) i bedzie z niej ladny labradorek...
co jeszcze...? bylismy na zakupach w zoologicznym...kupilismy lezaczek, zabawki gryzaczki, kosci z wapniem do gryzienia,karme, szeleczki i smycz...mała miala pierwszy raz w zyziu cos na sobie...juz na poczatku mi z tych szeleczek wyszla(balam sie ze za ciasno i w koncu bylo za luzno) ale zmniejszylam bardziej, bo miasto to nie miejsce na ryzykowanie ze sie uwolni...widziala pierwszy raz tez wlasnie miasto, samochody, tyle ludzi...momentami byla zszokowana i kladla sie na ziemi...ale ignorowalam jej paniczne ataczki i szlam dalej...w koncu doszla do wniosku, ze miasto to fajna sprawa bo wszyscy chca ja glaskac jak merdnie ogonkiem...wycieczka bardzo ją zmeczyla...wrocilismy, zjadla i spi jak aniolek:)...no poza tym, ze chrapie jak diablica wredna:)

Posted

agaciaaa napisał(a):
Luzia ma racje :) a pytałaś weta o sterylke?

zapomnialam...mialam tyle pytan (pare o tima tez) i zapomnialam...ale za 3 tygodnie idziemy na koncowe szczepienie wiec zapytam...jak nie zapomne:diabloti:
a no tytul wypadaloby zmienic hehe

Posted

oficjalnie przedstawiam nowego członka mojej nienormalnej rodziny...
stworzenie sikająco-gryzące...
ma 3 miesiace, nazywa sie Abi (po mamusi) ...jest mixem...mama to czarny labrador retriver Abi a tato to biszkoptowy golden retrivier Borys...
jest najmniejsza z miotu i najspokojniejsza...

dzis pierwszy raz zalozyli jej cos na jej male cialko (szeleczki) i na dodatek kazali isc w tym samym kierunku co ta co trzymala drugi koniec linki...ciezko bylo sie skupic, bo dzis pierwszy raz byla na spacerze w miescie...na poczatku troche nerwowo...ale ze Niki ją olewala i nie reagowala na ataki pisku i proby wymuszenia zabrania na raczki, to mała w koncu doszla do wniosku, ze miasto jest cool:evil_lol:
dostala dzis swoje zabawki (niby mialy byc jej i tylko jej...ale Tim sobienprzywlaszczyl zabawke sznurek - jakby swojej nie mial:shake:) odkryla co to kosc do gryzienia (na krotko, bo Tim zakosil i zjadl w trzy sekundy)
poza tym lezaczek -co ewidentnie oznacza koniec spania w lozku...

koniec gadania teraz fotki...dzien byl meczacy i Abi spi...wiec fotki senne:loveu:

na rączkach zdecydowanie najlepiej:lol:

maciaszek...a to wlasnie jest fotka specjlanie dla ciebie....juz wiesz cezmu jej fleszem po oczach strzelam? bo jak nie strzelam to widzisz cos? widzisz?:eviltong:

a z fleszem o tak:cool3:

Posted

Luzia&Funia napisał(a):
Czarna piękność :loveu::loveu::loveu:

ze niby ladna? :diabloti:
agaciaaa napisał(a):
ale z niej ślicznota :loveu: i bardzo fajne imie ma :loveu: mój dawny kolega miał taką ksywke :evil_lol:

hehe ona odziedziczyla po mamie:evil_lol:

Posted

goldenka245 napisał(a):
Ale brutus to biszkopt:diabloti:

noooo i pies a nie suczka:eviltong::diabloti:
o rase mi tylko chodzilo:eviltong:...ciekawa jestem jak bedzie wygladac jak dorosnie...narazie siersc ma jak labek (dwa pieski z miotu maja juz dluzsza)tylko delikatniejsza budowe, nie jest takim masywnym szczeniorkiem jak labki tylko delikatniejsza....

Posted

Niki-lidka napisał(a):
noooo i pies a nie suczka:eviltong::diabloti:
o rase mi tylko chodzilo:eviltong:...ciekawa jestem jak bedzie wygladac jak dorosnie...narazie siersc ma jak labek tylko delikatniejsza budowe, nie jest takim masywnym szczeniorkiem jak labki tylko delikatniejsza....

bedzie boska...
Sugerujesz ze gordi i brut to geje?:cool3:

Posted

goldenka245 napisał(a):
bedzie boska...
Sugerujesz ze gordi i brut to geje?:cool3:

zobaczymy, czy bedzie boska...narazie jest cudowna...cudownie sika wszedzie:diabloti:
a co do orientacji waszych psiakow...nie znam. nie wiem, nie wypowiadam sie:diabloti:

Posted

Niki-lidka napisał(a):
zobaczymy, czy bedzie boska...narazie jest cudowna...cudownie sika wszedzie:diabloti:
a co do orientacji waszych psiakow...nie znam. nie wiem, nie wypowiadam sie:diabloti:

Obfoce jajka gordka to zobaczysz ze to facet z.... dwóch kulek:diabloti: