Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

maciaszek napisał(a):

No i jak? Zakładasz wątek zamościowym czterołapom?

nie wiem wlasnie...z zamoscia na dogomanii jest zaledwie pare osob...znow jakzalozwe jeden wielki wspolny watek dla psin zamojskich to nie wiem czy ktos bedzie w stanie tam coz wypatzryc...juz sama nie wiem co robic:placz:

Posted

Prowadzę teraz drugi wątek katowickiego schronu (pierwszy został zamknięty). Jest nas tam bardzo mało (i strasznie mnie to wkurza :angryy:), mimo, że Katowice to spore miasto... Ale nie żałuję, bo dzięki temu wątkowi kilka psiaków znalazło domy. Poza tym jak robię psom Allegro to zawsze podaję link do tego wątku i w ten sposób zwiększam szanse na wyadoptowanie jakiegoś czworonoga. (tym bardziej, że schron nie ma swojej strony internetowej, ale to długi i odrębny temat :angryy:).
Myślę, że powinnaś spróbować z tym tematem - zawsze przecież można go zamknąć, jak sie nie uda... A jest szansa, że schronem zainteresują się nie tylko ludzie z Zamościa, ale też z okolic (i będzie np. jakieś wsparcie finansowe).

Posted

maciaszek napisał(a):
A jest szansa, że schronem zainteresują się nie tylko ludzie z Zamościa, ale też z okolic (i będzie np. jakieś wsparcie finansowe).

nasze schronisko ma stronek internetowa...ale ona kuleje...rzadko sa aktualizacje itp...a ja sie nie znam na prowadzeniu stronek internetowych:shake:
a co do wsparcia to musialabym zbierac kase na swoje konto i zakupywac jakies np. materialy budowlane i przekazywac na schron...a czy to by bylo oki? czy ktos nie mogl mnie posadzic o zarabianie na tym?
ja juz ne wiem:-(

Posted

Niki-lidka napisał(a):
nasze schronisko ma stronek internetowa...ale ona kuleje...rzadko sa aktualizacje itp...a ja sie nie znam na prowadzeniu stronek internetowych:shake:

Pogadaj z kimś, kto tą stronę założył albo kto ją od święta aktualizuje. Niech pokaże Ci jak się to robi. To naprawdę dość proste. Wiem, bo aktualizuję stronę miejsca, w którym pracuję. Dziecinada :).

Niki-lidka napisał(a):
a co do wsparcia to musialabym zbierac kase na swoje konto i zakupywac jakies np. materialy budowlane i przekazywac na schron...a czy to by bylo oki? czy ktos nie mogl mnie posadzic o zarabianie na tym?
ja juz ne wiem:-(

Opcje są różne. Możesz zrobić akcję zbierania na konkretnego psa (np., żeby go wyleczyć i opłacić transport do nowego domu). Możesz ogólnie zbierać pieniądze, za które potem coś zakupisz (jedzenie, materiały budowlane czy cokolwiek innego). Za zbieranie kasy nikt nie może Cię obciążyć. To są dobrowolne datki innych ludzi. Chociaż.... jak ktoś bardzo będzie chciał się przychrzanić to powie, że od każdego powinna być spisana darowizna czy cuś tam :roll:. Ale tym bym się w ogóle nie przejmowała.
Możesz też robić bazarki, Allegro na schron. Wpłaty wtedy idą na Twoje konto, a Ty na wątku dokładnie z wszystkiego się rozliczasz (tak samo oczywiście robiłabyś w poprzedniej opcji, czyli przy zbieraniu kasy) - piszesz, kto kiedy i ile wpłacił, ile jest ogólnie kasy, robisz zdjęcia rachunków itd., itp. Oczywiście jak trafi się upierdliwiec to powie, że powinnaś od sprzedanych rzeczy odprowadzić podatek... :roll:, ale chrzanić upierdliwców. 99% dogomaniaków działa w takim razie nielegalnie i na razie nie siedzimy za kratami, a zatem dobrze jest :)!
Są też oczywiście tacy, którzy nie wpłacą na konto prywatne, bo będą się obawiali, że właśnie wyłudzasz pieniądze albo coś w tym stylu. Ale takich jest na szczęście niedużo.
Jeśli masz dobry układ ze schronem możesz podawać ich numer konta, ludzi wpłacających prosić o pisanie czegoś konkretnego w tytule przelewu (np. "na schron za radą Niki"), a kierownika poprosić, żeby podawał Ci wszystkie wpłaty z takim tytułem przelewu.
Zresztą wszystko da się jakoś rozwiązać :).

Posted

maciaszek napisał(a):
Pogadaj z kimś, kto tą stronę założył albo kto ją od święta aktualizuje. Niech pokaże Ci jak się to robi. To naprawdę dość proste. Wiem, bo aktualizuję stronę miejsca, w którym pracuję. Dziecinada :).
(...)
Jeśli masz dobry układ ze schronem możesz podawać ich numer konta, ludzi wpłacających prosić o pisanie czegoś konkretnego w tytule przelewu (np. "na schron za radą Niki"), a kierownika poprosić, żeby podawał Ci wszystkie wpłaty z takim tytułem przelewu.
Zresztą wszystko da się jakoś rozwiązać :).

gadalam juz zpanią ktora stronke aktualizuje...narzie mamy uklad, ze uja bede robic fotki i przesylac jej na maila z krotkimi opisami:)
ale dzis mi tlen nie dziala:placz:

a co do schronu, to problem jest nie z pracownikami, czy z panem kierownikiem....ale z tym ze nasze schronisko (chyba jako jedne z niuelicznych w kraju) posiada kasę fiskalną!! i w zwiazku z tym kazda zlotowka ktora jest przekazana na rzecz schroniska jest nabijana na kase i przekazywana urzedowi miasta...a ten ile z tego zwroci na psy tyle zwroci...dlatego kierownik woli zeby dawac rzeczy a nie pieniadze...bardzo chetnie zgodzi sie na pojechanie do sklepu i wziecie czegos na fakturke (takim sposobem wlasnie teraz nowi wlasciciele wyzelki przekazali pieniazki mnie a ja mam jechac z kierownikeim na zakupy)...wiec kasa jezeli takowa by byla lepiej zeby wplywala na moje konto a ja bym robila zakupy...

Posted

O matko.... kasa fiskalna??? :crazyeye: :crazyeye: Czyj to (jakże "mądry") pomysł? I co ma na celu? Bycie w porządku wobec Urzędu Skarbowego? Ktoś jest nadgorliwy chyba... nigdzie indziej tego nie ma....
No tak, w takiej sytuacji lepiej by było gdybyś zbierała kasę na swoje konto, a potem kupowała jakieś rzeczy.

Posted

maciaszek napisał(a):
O matko.... kasa fiskalna??? :crazyeye: :crazyeye: Czyj to (jakże "mądry") pomysł? I co ma na celu? Bycie w porządku wobec Urzędu Skarbowego? Ktoś jest nadgorliwy chyba... nigdzie indziej tego nie ma....
No tak, w takiej sytuacji lepiej by było gdybyś zbierała kasę na swoje konto, a potem kupowała jakieś rzeczy.

nasze schronisko jest jednostką budzetową miasta:shake: czy cos w tym stylu(ja sie na tym nie znam)...w kazdym razie kierownik musi sie do tego stosowac, wiec robi tak jak mowie,ze tlumaczy ludziom ze woli wziasc rzeczy niz kase...

Posted

U nas Lidka,chyba jest jeszcze gorzej,owszem szczeniaczki najszybciej idą,tylko....o ile zdążą,bo większość z nich ściśnięta w małych klatkach umiera na nosówkę w schronie,lub potem walczy o życie w nowym domu.

Posted

Niki-lidka napisał(a):
ze szczeniaczkami to jest tak...szybko znajda dom albo szybko padna...zbliza sie zima:placz:

A czy jest strona adopcyjna tych terierów? Na Pwp kiedyś był temat poświęcony rasowym psom do adopcji, trza by było zobaczyć czy są tam "skaje".

Posted

[quote name='Niki-lidka']obejrzyj sobie na twoim koncie na youtube:eviltong:

a powaznie to mam probemy z kompem...udalo sie wgrac tylko jeden

http://pl.youtube.com/watch?v=ToV-doOm-NA

Niki sie bawi z Timem i butelka:cool3:
a glupia siostra nagrywa:shake:
Głupia siostra? No wiesz co? :mad:
Gdyby nie ona nie zobaczyłabym jak wyglądasz :). A fajnie wyglądasz!
I Tim piękny :loveu:. I taki kochany jak brzuszkiem do góry się położył i łapką zaczepiać Cię zaczął :loveu:.
I z tyłu na suszarce kawałek jakiegoś słonia (?) widziałam.
Same fajności na tym filmiku!

Posted

E, to i tak w niezłym stanie jest. Tim oszczędza słonia :). Goryl Bazyla ma urwane obie łapy (ciągle przyszywam, ale to Syzyfowa praca), rozerwany zadek i facjatę. Bazyl uwielbia rozpruwać pluszaki :diabloti:. Tim, widzę, bardziej delikatny jest.

Posted

amelka0 napisał(a):
miły Piesio i niczego sobie Pańcia

mily piesio?...on jest uznawany w sasiedztwie (przeprowadzilismy sie tutaj raptem dwa miesiace temu) za agresywnego opętańca:roll:
w sumie to troche mają racje ci sąsiedzi:diabloti:
ja tez taka jestem:diabloti:

Posted

maciaszek napisał(a):
Niki, co tam u Ciebie? Bo jakoś tak mało Cię ostatnio na dogo... Komputer się buntuje czy jakieś inne powody?

komp swoją drogą...ale najbardziej to mi sie zycie buntuje(slucham wlasnie przyglupawej nuty FARBA ""w strugach deszczu")...poza tym Tim chory...ma juz powazne latki bez siersci...i nikt nie wie co mu jest, jutro badanka znow...:shake: