Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Niki-lidka']aaa i biore leki uspokajajace, troszke zaczelam jesc (jablko)...i zaraz jade na zakupy tzw zakupy pocieszające...najlepsze bo nie za moje pieniadze:evil_lol:
wieczorkiem polatam z aparatem za timem i powklejam fotki, bo juz pewnie o nim zapomnieliscie:angryy:[/quote]

nio od czegos trzeba zaczac... jutro masz zjesc przynajmniej 2 jablka:diabloti:

a co sobie kupilas:cool3: a moze w zoologu bylas:evil_lol:

gdzie to fotki??

Posted

no i co z tą sunią CAO ?
a i jeszcze jedno , sprawdź jak reaguje na psy , bo masz psa ,a czasem CAO są bandyckie - i podstawa kojec i micha dla Tima niedostępne ;)

Posted

[quote name='Vectra']no i co z tą sunią CAO ?
a i jeszcze jedno , sprawdź jak reaguje na psy , bo masz psa ,a czasem CAO są bandyckie - i podstawa kojec i micha dla Tima niedostępne ;)[/quote]
wlasnie wybieram sie do schronu podpytac znajomego pracownika jak ona reaguje na inne psy...martwi mnie fakt, ze juz baaardzo dlugo jest na kwarantannie(czyli ma kojec sama), na poczatku byla ze szczenietami wiec to dlatego....ale teraz brak przeniesienia jej wskazywalby na agresje:shake:...dla mnie wydaje sie spokojna, ale siedzi samiutka w boksie wiec kto ją tam wie ....:shake:

Posted

Bo CAO są spokojne , nawet bardzo ... jak jest spokój dookoła.Moja Ajda jak siedzi w kojcu wygląda jak osiem nieszczęść :diabloti: ale jak obcy pojawia się na horyzoncie to nieszczęście znika natychmiast ;)
Tylko jak już ci pisałam , te psy nie reagują histerycznie na każdy ruch poza posesją , na prawdę trzeźwo potrafią ocenić sytuacje .. CAO są podatne na szkoenie i posłuszne ,ale posłuszne do momentu kiedy nie pracują - nie odwołasz CAO jak intruz wkroczy na teren.

Posted

[quote name='Vectra']CAO są podatne na szkoenie i posłuszne ,ale posłuszne do momentu kiedy nie pracują - nie odwołasz CAO jak intruz wkroczy na teren.[/quote]
to sie moim rodzicom nie spodoba:shake:
moze lepszy bedzie rottek...musze sie na spokojnie zastanowic i poradzic...

Posted

[quote name='Vectra']
Tylko jak już ci pisałam , te psy nie reagują histerycznie na każdy ruch poza posesją , na prawdę trzeźwo potrafią ocenić sytuacje .. CAO są podatne na szkoenie i posłuszne.[quote]
to tak jak moj Tim...przeprowadzilam sie teraz poza miasto do domku...wszystkie psy szczekaja jak glupie jak ktokolwiek idzie po ulicy, kot przebiega, papierek przefrunie...a moj Tim stoi przy plocie i patrzy na tych debili z taka miną "i po co oni szczekaja jak to i tak nic nie da?"
Tim reaguje dopiero jak ktos wejdzie na nasze podworko...ale da sie odwolac w kazdej sytuacji nawet jak wisi komus nad gardlem juz...oczywiscie mi sie da odwolac tylko:diabloti:

Posted

[quote name='Niki-lidka']to sie moim rodzicom nie spodoba:shake:
moze lepszy bedzie rottek...musze sie na spokojnie zastanowic i poradzic...[/quote]
Najlepiej pogadaj z kimś kto adoptował CAO , moja jest z dobrego domu więc inna bajka znam ją od dziecka ...:hmmmm: ruda76 z dogo ma dwa CAO chyba z odzysku :cool3:
ja myślałam by Ajdzie adoptować kumpla CAO ze schroniska ,ale obawy mam :cool1: mój teść pracuje z moim TZ i przebywa tam gdzie Ajda rezyduje i z nią nie bardzo sobie radzi - do jej michy nie podejdzie :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']Najlepiej pogadaj z kimś kto adoptował CAO , moja jest z dobrego domu więc inna bajka znam ją od dziecka ...:hmmmm: ruda76 z dogo ma dwa CAO chyba z odzysku :cool3:
ja myślałam by Ajdzie adoptować kumpla CAO ze schroniska ,ale obawy mam :cool1: mój teść pracuje z moim TZ i przebywa tam gdzie Ajda rezyduje i z nią nie bardzo sobie radzi - do jej michy nie podejdzie :diabloti:[/quote]
dzieki za rady...skontaktuje sie z ruda...taka decyzje musze przemyslec dokladnie...chodzi o to zeby pomoc temu psu a nie zeby zrobic sobie problem i jej namotac znow w zyciu jeszcze bardziej...

Posted

[quote name='Niki-lidka']dzieki za rady...skontaktuje sie z ruda...taka decyzje musze przemyslec dokladnie...chodzi o to zeby pomoc temu psu a nie zeby zrobic sobie problem i jej namotac znow w zyciu jeszcze bardziej...[/quote]
i o to właśnie chodzi :p ja też gdy podejmowałam decyzje o suni staffikowej brałam pod uwagę wiele rzeczy , głownie jej zachowania wobec psów jako że takich posiadam kilka :evil_lol: pomagać trzeba z głową , wziąć to nie problem ,grunt by nie skrzywdzić pomagając ;)

Posted

wlasnie bylam na szybkim spacerku z Timem...wyszlam na podworze...wszystkie okoliczne psy oczywiscie we wrzask...Tim olewka...bo on wychodzi z zalozenia ze jak jest za plotem to nie ma sensu sobie gardla zdzierac bo i tak nie da rady sie troche pogryzc nawet...ale jak juz widzi psa na ulicy...to go krew przyslowiowa zalewa...i wtedy to ja sobie moge gardlo zdzierac (o ile w stosunku do ludzi "zawsze" sie go da odwolac o tyle w stosunku do psich samcow jego wzrostu lub wiekszych "nigdy")...male szarpanko zaliczone i mozemy isc spokojnie spac:)

Posted

[quote name='Niki-lidka']odpowiedzialby Tobie bo w przeciwienstwie do mnie on jest kulturalny (szczerze nie wiem skad mu sie to wzielo)...ale jest zajety chrapaniem:evil_lol:[/quote]
ktoś musi w rodzinie robić dobre wrażenie :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']ktoś musi w rodzinie robić dobre wrażenie :diabloti:[/quote]
ostatnio mu kumpel powiedzial "Tim udawaj chociaz, ze jestes wychowany i inteligentny...chociaz Ty trzymaj poziom w tej rodzinie" :evil_lol:...a po tych slowach Tim wzial misia...i rozszarpal z czysta satysfakcja wypisana na mordzie:diabloti:

Posted

[quote name='Niki-lidka']ostatnio mu kumpel powiedzial "Tim udawaj chociaz, ze jestes wychowany i inteligentny...chociaz Ty trzymaj poziom w tej rodzinie" :evil_lol:...a po tych slowach Tim wzial misia...i rozszarpal z czysta satysfakcja wypisana na mordzie:diabloti:[/QUOTE]
Buhahahahhha :evil_lol: