LadyS Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Unbelievable napisał(a):no ja grama też, za ogon albo skórę na karku i do góry, ale za skórę też trzeba złapać tak żeby mu się nie udało wyślizgnąć :diabloti: ja na rączkach noszę tak, że mi się tylnymi łapami opiera na biodrze i jest leciutki Ja noszę tak, że mi się majta jego dupa z tyłu, ale broń boże oparcia mieć nie może, bo się wyślizguje do tyłu :lol: sacred PIRANHA napisał(a):to Jax by wyskoczył jak z procy jakby mu się udało oprzeć o coś łapami pewnie:-D albo ewentualnie wybiłby LadyS zęby :-D to jest utalentowany jrt hihihihihi No nie, w tej pozycji to tylko do tyłu, więc się zapiera bydlak i drapie mnie pazurami ;) Unbelievable napisał(a):o nie nie nie, to trzeba dobrze z przodu trzymać :diabloti: i jak się chce odbić i mu się nie uda to lata w powietrzu tylnymi łapami i nie zwieje :diabloti: To jest ciekawy chwyt, hodowczyni też go nam tak niosła - na szczęście udało mi się go opanować. Quote
Unbelievable Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 W ogóle jaki paradoks, w galerii jorków o noszeniu russelli :mdleje: :evil_lol: Quote
LadyS Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Unbelievable napisał(a):W ogóle jaki paradoks, w galerii jorków o noszeniu russelli :mdleje: :evil_lol: Hihihi, nooo Ajusia i Miye to widziałam może z trzy razy w sumie na rękach, zazwyczaj jak atakowały nas dzieci albo coś :lol: Ale żeby nie było - ja Jaxa też nie noszę, tylko czasem muszę go przytrzymać pod pachą, np. w drodze do łazienki, jak jest uświniony :diabloti: Quote
sacred PIRANHA Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 Unbelievable napisał(a):W ogóle jaki paradoks, w galerii jorków o noszeniu russelli :mdleje: :evil_lol: jak widać po naszych galeriach, lubimy schodzić z tematów :-D zresztą laski od yorków nie chcą ze mną gadać z reguły, nie ma ich tu zbyt wiele, bo nie rozmawiamy o kucykach, gumeczkach, papilotach, szamponach, podusiach...więc nudy nudy nudy:-D Mnie np bardziej interesuje to jak dotrzeć do tej zakutej pały (czytaj Miya) niż co zrobić by miała jedwabisty włos, taka jestem zryta właścicielka yorkowa:-D tzn nie to, że o nie nie dbam hihii ale napewno nie tak jak inni... Aktualnie na przykład moje psy kąpane są w dziecięcym szamponie z biedronki (mandarynkowym chyba hihi), zresztą moja córka i ja również go używamy:-D wszyscy mamy jeden, jaka oszczędność:-D Quote
Unbelievable Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 LadyS napisał(a):Hihihi, nooo Ajusia i Miye to widziałam może z trzy razy w sumie na rękach, zazwyczaj jak atakowały nas dzieci albo coś :lol: Ale żeby nie było - ja Jaxa też nie noszę, tylko czasem muszę go przytrzymać pod pachą, np. w drodze do łazienki, jak jest uświniony :diabloti: ja Grama najczęsciej przy drzwiach musiałam trzymać jak mi się na korytarz przemknąć zdążył, bo on nie rozumie że ten pan za drzwiami najpierw nic mi nie zrobi, a później nie jest aż tak fajny żeby na niego skakać Gram się nie brudzi, on jest na to zbyt księciunio :diabloti: sacred PIRANHA napisał(a):jak widać po naszych galeriach, lubimy schodzić z tematów :-D zresztą laski od yorków nie chcą ze mną gadać z reguły, nie ma ich tu zbyt wiele, bo nie rozmawiamy o kucykach, gumeczkach, papilotach, szamponach, podusiach...więc nudy nudy nudy:-D Mnie np bardziej interesuje to jak dotrzeć do tej zakutej pały (czytaj Miya) niż co zrobić by miała jedwabisty włos, taka jestem zryta właścicielka yorkowa:-D tzn nie to, że o nie nie dbam hihii ale napewno nie tak jak inni... Aktualnie na przykład moje psy kąpane są w dziecięcym szamponie z biedronki (mandarynkowym chyba hihi), zresztą moja córka i ja również go używamy:-D wszyscy mamy jeden, jaka oszczędność:-D może powinnaś zacząć mówić że to terriery australijskie czy coś :evil_lol: Quote
LadyS Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Jax uwielbia wprost listonosza, wszelkich panów dowożacych pizzę i innych gości - zalizałby na śmierć ;) Ale teraz albo go zamykam w klatce, albo daję mu komendę "zostań" ;) Quote
sacred PIRANHA Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 Unbelievable napisał(a):może powinnaś zacząć mówić że to terriery australijskie czy coś :evil_lol: nooo z Ayusia zrobiłam grzywacza, wiec teraz to juz wogole jestem przeklęta:-D jak yorkowi można ogolić pysk na krotko! jak! toż to trauma dla tego psa, wstydzi sie przed innymi yorkami pewnie! a suka jest tak specyficznym psem, że jestem w 100% pewna, że gdyby tym wszystkim paniusiom z ich słitasnymi yoreckami dać ją na tydzien, odechciałoby się im yorków do końca życia:-D LadyS napisał(a):Jax uwielbia wprost listonosza, wszelkich panów dowożacych pizzę i innych gości - zalizałby na śmierć ;) Ale teraz albo go zamykam w klatce, albo daję mu komendę "zostań" ;) Jax to wszystkich uwielbia, ludzi/psy wszyscy są super fajni:-D Quote
Unbelievable Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):nooo z Ayusia zrobiłam grzywacza, wiec teraz to juz wogole jestem przeklęta:-D jak yorkowi można ogolić pysk na krotko! jak! toż to trauma dla tego psa, wstydzi sie przed innymi yorkami pewnie! a suka jest tak specyficznym psem, że jestem w 100% pewna, że gdyby tym wszystkim paniusiom z ich słitasnymi yoreckami dać ją na tydzien, odechciałoby się im yorków do końca życia:-D no tak, taki biedny piesek, niekochany, niechciany, za piłką musi biegać, w klatce siedzi, BORZE jaki okrutny los je spotkał :placz::evil_lol: sacred PIRANHA napisał(a): Jax to wszystkich uwielbia, ludzi/psy wszyscy są super fajni:-D Gram tylko ludzi uwielbia, ale zawsze najpierw szczeka i robi się na groźnego :diabloti: Quote
sacred PIRANHA Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 Ayuś jak dzwonek zadzwonie to warczy, szczeka i stroz na całego, drzwi otwieram, człowiek wchodzi i juz mu prawie ogon odpada od machania tyłkiem:-D Quote
Unbelievable Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):Ayuś jak dzwonek zadzwonie to warczy, szczeka i stroz na całego, drzwi otwieram, człowiek wchodzi i juz mu prawie ogon odpada od machania tyłkiem:-D Gram jeszcze poburczy po otwarciu drzwi, ale jak widzi że zaczynam z kimś rozmawiać to jest spokój ;) a jak mnie bronili obydwoje jak moja mama chciała do pokoju wejść jak ja spałam :evil_lol: wystraszyła się i poszła :evil_lol: Quote
Vectra Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 eee to Ty nie jesteś bezczelna , tylko bezduszna :diabloti: Quote
sacred PIRANHA Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 Vectra napisał(a):eee to Ty nie jesteś bezczelna , tylko bezduszna :diabloti: że jaka???????????????????:mad: Quote
Vectra Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):że jaka???????????????????:mad: no w wyniku braku szczelności , uleciała Ci dusza :diabloti: Quote
Yorkomanka Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 chętnie zobaczyła bym mojego ulubionego grzywacza :lol: daj jakieś fotki :cool3: Quote
sacred PIRANHA Posted July 18, 2012 Author Posted July 18, 2012 nie mam czasu na nic, praca mnie pochłania :-( ale chyba wyląduje na zwolnieniu lekarskim ;/ to coś pocykam i wstawie... Quote
LadyS Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 [quote name='sacred PIRANHA']nie mam czasu na nic, praca mnie pochłania :-( ale chyba wyląduje na zwolnieniu lekarskim ;/ to coś pocykam i wstawie...[/QUOTE] Ja pocykam, zapomniałaś, że przyjechałam? :lol: Quote
Karolina. Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 Miya! Ależ mi się ona podoba :) Dlaczego Lucky nie ma jajek, takie ładne szczeniaczki by były :shake: Jakąś pracującą linię yorków byśmy stworzyły :lol: https://lh6.googleusercontent.com/-9v_VmVkpY70/UAmHf-_9itI/AAAAAAAAEU8/WddN1Tge-sg/s512/P7200031.JPG Jaka klata! Grzywacza też masz ładnego :cool3: :lol: Quote
sacred PIRANHA Posted July 20, 2012 Author Posted July 20, 2012 [quote name='Iza.']Ajus wygląda mega mega zajebiście :loveu:[/QUOTE] haha właściciele yorków mówią inaczej:-D [quote name='Karolina.']Miya! Ależ mi się ona podoba :) Dlaczego Lucky nie ma jajek, takie ładne szczeniaczki by były :shake: Jakąś pracującą linię yorków byśmy stworzyły :lol: [/QUOTE] jajka Luckiego nie wystarczą...Miya nie ma macicy, poza tym ja jestem snobem, nie dopusciłabym jej do nierodowodowego samca:-D Quote
Iza. Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 [quote name='sacred PIRANHA']haha właściciele yorków mówią inaczej:-D [/QUOTE] nie znają się :diabloti: Quote
Ty$ka Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 Sama strzyżesz swoje piesie? :) Genialna fryzura Ajusia :loveu: Quote
sacred PIRANHA Posted July 20, 2012 Author Posted July 20, 2012 [quote name='Ty$ka']Sama strzyżesz swoje piesie? :) Genialna fryzura Ajusia :loveu:[/QUOTE] Sama. Strzygę je często, bo utrzymuje je zawsze krociutko (jak na fotkach, tułów jest na 1,6mm) przy 2 psach duużo bym zostawiała u groomera...no i groomerzy nie chcą mi ścinać tak jak ja chce...bo "tak się nie ścina yorkow!" Quote
Ty$ka Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 [quote name='sacred PIRANHA']Sama. Strzygę je często, bo utrzymuje je zawsze krociutko (jak na fotkach, tułów jest na 1,6mm) przy 2 psach duużo bym zostawiała u groomera...no i groomerzy nie chcą mi ścinać tak jak ja chce...bo "tak się nie ścina yorkow!"[/QUOTE] Jacyś niekompetentni Ci groomerzy :P - załóż własny salon... dla właścicieli z fantazją :evil_lol: Wtedy na pewno wprosiłabym się do Ciebie z moim kudłaczem i poprosiła o artystyczne ścięcie mego psa :cool3: Quote
Recommended Posts