sacred PIRANHA Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Yorkomanka napisał(a):cholera wie czemu:angryy: ale wkurza mnie to strasznie:angryy: a co on żre? On z tych niejadkow? Zmien mu moze zarcie...dla mnie jak pies jest za chudy to je żarcie ktore mu nie pasi (oczywiscie jak jest poza tym zdrowy). Ajuś wazył dłuuuugo magiczne 2,4kg ktorych za cholere nie moglismy przekroczyć i był na oko wyraźnie za chudy, też mnie to wkurzało straszliwie. Po przejsciu na barfa przytył szybciutko a ja skakałam z radosci hihihi Teraz są na karmie suchej znowu, poczatkowo schudly (purina pro plan sensitive) a teraz znowu widze ze tyją (taste od the wild) Vectra napisał(a):Mam gdzieś fotki ;) szukaj! chętnie zobacze:-) Quote
Vectra Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 chyba masz zbyt DUŻE wyobrażenie o staffiku co ? to są małe srajdki , Franca ma 38 cm w kłębie :evil_lol: staffik to jest TTB wersja torebkowa :) a wyidealizowany , opis jorków - ten od porcelan , trzymania na podusi , na kolankach i pieskach co dają buzi i się tulać chcą ciągle , to staffik jak w mordę strzelił ;) oczywiście do tego cechy terriera prostaka i trochę więcej siły i wagi niż przeciętny pies o tych wymiarach. Niemniej obie rasy , powstały z podobnych pobudek , w podobnych okolicznościach i tych samych ludzi , znaczy mentalność ludzi. Angielski plebs , to taki był nooo .... no wieś nooo. Żaden terrier , nie był wymyślony z miłości do psów :evil_lol: ;) prostacy , plebs , chłopstwo ... mogli mieć psy o wzroście poniżej kolanka .. tak dwór królewski zarządził. Więc robili , jorki , staffiki , jagi i inne badziewia. No i mamy.I kochamy i rozumiemy. Staffik miał ten zaszczyt , że był też selekcjonowany pod kątem ludzi ... ze względu raz że na walki , dwa to i był jako maskot domowy dla dzieci ... agresja do ludzi , była eliminowana. To miał być prostak terrier , posłuszny swemu panu ... Jaki kraj takie rasy psów ;) Anglicy to tacy specyficzni są :diabloti: ich poczucie humoru również. Quote
Yorkomanka Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Aktualnie je brita wcześniej były acana, eucanuba i royal ale to we wczesnym dzieciństwie:p co do smakowania karmy wszystkie mu podchodzą tak samo. No może z małymi wyjątkami bo rybowego oriena (czy jak to się nazywało) za cholerę nie chciał ruszyć, nawet spojrzeć:p gotowane papu uwielbia ale nie ze względu na zęby... musi mieć twarde papu bo inaczej nalot na ząbkach robi się jeszcze bardziej wnerwiający:roll: a surowego osioł też nie chce. No i oczywiście wszystko inne kiedy tylko ja nie patrzę:wallbash: Quote
sacred PIRANHA Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Vectra napisał(a):chyba masz zbyt DUŻE wyobrażenie o staffiku co ? chyba tak :-D choć te co widywałam, to jakieś takie wyższe i mniej "mięsiste" niż Twoje...a może ta różnica wynika z tego, że to jakies w typie, mixy i inne karaluchy niczym patyczakowate Ajusie na ulicach;-) 38cm, to rzeczywiscie malutko i w sam raz na parapet:-D Yorkomanka napisał(a):Aktualnie je brita wcześniej były acana, eucanuba i royal ale to we wczesnym dzieciństwie:p co do smakowania karmy wszystkie mu podchodzą tak samo. No może z małymi wyjątkami bo rybowego oriena (czy jak to się nazywało) za cholerę nie chciał ruszyć, nawet spojrzeć:p gotowane papu uwielbia ale nie ze względu na zęby... musi mieć twarde papu bo inaczej nalot na ząbkach robi się jeszcze bardziej wnerwiający:roll: a surowego osioł też nie chce. No i oczywiście wszystko inne kiedy tylko ja nie patrzę:wallbash: może sprobuj taste of the wild, to jak na razie jedyna sucha karma na której Ajuś tyje...choć niestety nie jest tak mięsisty jak na barfie... Quote
Unbelievable Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 sacred PIRANHA napisał(a): może sprobuj taste of the wild, to jak na razie jedyna sucha karma na której Ajuś tyje...choć niestety nie jest tak mięsisty jak na barfie... jaki ten TOTW? Gram zaczął wyglądać normalnie jak kupiłam mu orijena wysokobiałkowego i dosyć kalorycznego, teraz dostaje minimum 29-30% białka Quote
sacred PIRANHA Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Unbelievable napisał(a):jaki ten TOTW? Gram zaczął wyglądać normalnie jak kupiłam mu orijena wysokobiałkowego i dosyć kalorycznego, teraz dostaje minimum 29-30% białka Sierra Mountain. Ona jest z jagnięciną i ziemniakami, ma chyba 25% białka. Dla psów aktywnych (32% białka) jest chyba High Prairie. Ps. Ajuś na Orijenie srał dalej jak widział hihihi Quote
LadyS Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Unbelievable napisał(a):jaki ten TOTW? Gram zaczął wyglądać normalnie jak kupiłam mu orijena wysokobiałkowego i dosyć kalorycznego, teraz dostaje minimum 29-30% białka Ajuś jadł TOTW ode mnie, z jagnięciną, to jest ten niżej białkowy, bo Jax innego nie może, nie ma problemów z muskulaturą, wręcz przeciwnie. Wyżej białkowy (coś koło 30%) jest ten z bizonem i przepiorką. Quote
Unbelievable Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):Sierra Mountain. Ona jest z jagnięciną i ziemniakami, ma chyba 25% białka. Dla psów aktywnych (32% białka) jest chyba High Prairie. Ps. Ajuś na Orijenie srał dalej jak widział hihihi LadyS napisał(a):Ajuś jadł TOTW ode mnie, z jagnięciną, to jest ten niżej białkowy, bo Jax innego nie może, nie ma problemów z muskulaturą, wręcz przeciwnie. Wyżej białkowy (coś koło 30%) jest ten z bizonem i przepiorką. hm, to może dlatego, że bezzbożówka? :hmmmm: Quote
sacred PIRANHA Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Unbelievable napisał(a):hm, to może dlatego, że bezzbożówka? :hmmmm: ale co dlatego? mam jakiś problem z logicznym myśleniem, może to przez te drinki co siedze i pije :-D Quote
LadyS Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Unbelievable napisał(a):hm, to może dlatego, że bezzbożówka? :hmmmm: Ale że co, że mięsnie rosną? :lol: Myślę, że trochę tak, ale na pewno nie tylko - w końcu białko jest na podobnym poziomie. To raczej kwestia przyswajalności. Quote
Unbelievable Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 LadyS napisał(a):Ale że co, że mięsnie rosną? :lol: Myślę, że trochę tak, ale na pewno nie tylko - w końcu białko jest na podobnym poziomie. To raczej kwestia przyswajalności. w sensie że utył ;) to raczej ja mam problem, ale mam nadzieję że mi wybaczycie, po 10 godzinach na uczelni, w tym 10 godzinach ścisłych przedmiotów :evil_lol: Quote
sacred PIRANHA Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 no ja sie ciesze, ze tyje:-D docelowo chce go dociągnąć do 3kg, tylko powoli nam to idzie bo ten pies ma torpede w tyłku;-) a z suką zaczełam biegać i normalnie na tylnych łapach jej mięśnie wychodzą hihihi Quote
sacred PIRANHA Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Yorkomanka napisał(a):a jak odchudzanie blabladorki? zrobiłam sobie przerwe, bo chorowałam...ale za to rodzinie sie zrobiło głupio chyba i zaczeli na wiecej spacerow wychodzić hihihi Quote
LadyS Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Yorkomanka napisał(a):jak duże są kulki tego totw? Mniejsze od jednogroszówki. Quote
sacred PIRANHA Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 LadyS napisał(a):Mniejsze od jednogroszówki. ja bym powiedziała, ze takie jak jednogroszówka...ale ja aktualnie juz nic nie wiem, mozg mi sie zlasował;-) Quote
LadyS Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):ja bym powiedziała, ze takie jak jednogroszówka...ale ja aktualnie juz nic nie wiem, mozg mi sie zlasował;-) Może wyciągnęłam mniejszego chrupka albo... mam większe jednogroszówki? :lol: Quote
sacred PIRANHA Posted April 21, 2012 Author Posted April 21, 2012 LadyS napisał(a):Może wyciągnęłam mniejszego chrupka albo... mam większe jednogroszówki? :lol: myślę, że masz mniejsze jednogroszówki :-D Quote
Yorkomanka Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 trochę duże:diabloti: nasz brit jest wielbości jednogroszówki:roll: wczoraj otwożyłam worek innej karmy z naprawdę tycimi kuleczkami i widzę że gryzie się lepiej niż takie duże:p Quote
LadyS Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Yorkomanka napisał(a):trochę duże:diabloti: nasz brit jest wielbości jednogroszówki:roll: wczoraj otwożyłam worek innej karmy z naprawdę tycimi kuleczkami i widzę że gryzie się lepiej niż takie duże:p Nasz mniejsze po prostu łyka :lol: Quote
LadyS Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 O tak ten TOTW wygląda: https://lh4.googleusercontent.com/-sMs-b3taSB0/T5KweUOYuFI/AAAAAAAABvw/9CCX5xDv8Yw/s640/P4210101.JPG Quote
sacred PIRANHA Posted April 21, 2012 Author Posted April 21, 2012 [quote name='Yorkomanka']trochę duże:diabloti: nasz brit jest wielbości jednogroszówki:roll: wczoraj otwożyłam worek innej karmy z naprawdę tycimi kuleczkami i widzę że gryzie się lepiej niż takie duże:p dla mnie mogłyby być większe i to sporo najlepiej, Ty masz napewno yorka??(choć w sumie Ajuś, to teraz grzywek:-D) [quote name='LadyS']Nasz mniejsze po prostu łyka :lol: o to to to...tylko ze dla Ajusia to te z totwa do łykania też są w sam raz:-D [quote name='LadyS']O tak ten TOTW wygląda: https://lh4.googleusercontent.com/-sMs-b3taSB0/T5KweUOYuFI/AAAAAAAABvw/9CCX5xDv8Yw/s640/P4210101.JPG miałam sie pofatygować, wyciągnać i zrobic fotke ale mi się nie chciało:-D dzięki:-) Quote
Yorkomanka Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 nie mam yorka, nigdy nie miałam i zaczynam się zastanawiać czy kiedykolwiek będę mieć (jeśli miał by być jak mój Dusieniek to dziękuję bardzo) do łykania to jest mięsko nawet w bardzo dużych kawałkach:diabloti: a karmę gryzie bardzo dokładnie:evil_lol: nie ma tragedii z takimi ziarenkami ale im większe ziarenka tym dłużej stoi przy misce:lol: nie ma problemu ze zjedeniem jeszcze większych kulek coś wiem o wyżeraniu chapi z miski psa mojej ciotki... ale teraz zabieram swoją karmę, stawiem w misce obok miski jej psa i chapi se może leżeć psy nawe nie popatrzą na tamtą michę ;) jak skończy sie ta karma kupimy TOTW :) Quote
Recommended Posts