Iza. Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):no mniej więcej o cos takiego tylko te grzywki jakieś na tułowiu odrosnięte juz chyba, albo jakies takie wiełniste, bo Ajuś jak jest wystrzyzony ostrzem bez zadnej nasadki, to wyglada jakby miał czarną gołą skóre po prostu hihi:-D widziałam gdzieś grzywka z pięknie obciętą głową, straszliwie mi się podobało...ale nie moge sobie przypomnieć gdzie to było...albo w ktorejs galerii tutaj na forum, albo na jakiejs stronie hodowli...w kazdym razie ktoś miał duuuuzo grzywkow i jedna gwiazda była ścięta pięknie pięknie pięknie:-) owszem one bardziej zrośnięte, ale generalnie yorki włos mają inny i on inaczej wygląda w różnych etapach wzrostu ;) a jak był umaszczony ? łysol czy owłosiony ? może znam :cool3: Quote
sacred PIRANHA Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 Iza. napisał(a): a jak był umaszczony ? łysol czy owłosiony ? może znam :cool3: wydaje mi się ze to był łysol i chyba suczka, pamietam fotke taką zbliżeniową głowy. Sunia była ciemna (wlos czarno siwy chyba) i miała duuuzo włosów na głowie w sensie ze takie dlugie wlosy na oczy jej leciały ze nie było widac oczu, sterczące uszy łyse(albo wygolone na łyse hihihi)...taka fotke pamietam;-) podpis pod fotką był "moja gwiazda" czy coś w tym stylu hihiihihii nie moge skojarzyc gdzie ja to widziałam, ale tym domu napewno było duzo grzywkow w tym kojarze jednego pp jasnego strzyzonego na krotko Quote
Vectra Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 https://lh6.googleusercontent.com/-esv7lhRPSoU/T4xw_iVejDI/AAAAAAAALB8/nLkpI2QmrqQ/s500/DSCF1645_zmie%C5%84+nazw%C4%99.jpg on się widział ? :mdleje: :evil_lol: wypił chyba całą flaszkę tego kalmaidu czy jak to tam się zwie. powiedz , za co ? co on ci zrobił ? :evil_lol: Quote
sacred PIRANHA Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 Vectra napisał(a): się widział ? :mdleje: :evil_lol: wypił chyba całą flaszkę tego kalmaidu czy jak to tam się zwie. powiedz , za co ? co on ci zrobił ? :evil_lol: mamy taką wielką szafe z lustrem, więc chyba sie już widział:-D a za co? hmmm chyba za nic, po prostu wielka nuda plus moja chora wyobraźnia i oszpeciłam piesiuńcia słitaśnego:-D Quote
Vectra Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):mamy taką wielką szafe z lustrem, więc chyba sie już widział:-D a za co? hmmm chyba za nic, po prostu wielka nuda plus moja chora wyobraźnia i oszpeciłam piesiuńcia słitaśnego:-D dlatego nie mam jorka , bo miewam za dużo kretyńskich pomysłów :evil_lol: Quote
sacred PIRANHA Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 Vectra napisał(a):dlatego nie mam jorka , bo miewam za dużo kretyńskich pomysłów :evil_lol: ja mam dwa jorki, ile możliwości;-) Quote
Vectra Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):ja mam dwa jorki, ile możliwości;-) tylko nie dziś BŁAGAM , bo jeszcze wyje ze śmiechu i już mnie brzuch boli :evil_lol: Quote
sacred PIRANHA Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 Vectra napisał(a):tylko nie dziś BŁAGAM , bo jeszcze wyje ze śmiechu i już mnie brzuch boli :evil_lol: tak jak pisałam Miya zostanie yorkiem;-) jest duza roznica na żywo w budowie między nimi, w proporcjach sylwetki, Miya wyglądałaby duuuzo gorzej;-) moj TZ ma oficjalnego focha, smiesznie wygląda sfochowany facet:-D tak bardzo mi sie to podoba (cisza w domu, święty spokój), że Ajuś zostanie grzywkiem na stałe, no chyba że TZtowi przejdzie i nie będzie juz tyle korzyści:-) Quote
Yorkomanka Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 nie wiem o co ten foch:roll: przecież Ajuś wygląda swetaśnie:lol: (jak ja nie cierpię tego słowa:diabloti:) Quote
evel Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Moim zdaniem wygląda fajnie, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego drobniutką budowę :) Ostatnio widziałam na mieście "jurka" wygolonego z wierzchu niemal do skóry, z zostawioną firanką długą. Ten to dopiero wyglądał jak debil :roll: Quote
LadyS Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Mnie się podoba Ajuś, ładnemu we wszystkim ładnie :lol: Quote
Iza. Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='sacred PIRANHA']wydaje mi się ze to był łysol i chyba suczka, pamietam fotke taką zbliżeniową głowy. Sunia była ciemna (wlos czarno siwy chyba) i miała duuuzo włosów na głowie w sensie ze takie dlugie wlosy na oczy jej leciały ze nie było widac oczu, sterczące uszy łyse(albo wygolone na łyse hihihi)...taka fotke pamietam;-) podpis pod fotką był "moja gwiazda" czy coś w tym stylu hihiihihii nie moge skojarzyc gdzie ja to widziałam, ale tym domu napewno było duzo grzywkow w tym kojarze jednego pp jasnego strzyzonego na krotko Mam kilka propozycji :razz: http://www.chinesecrested.no/en/registry/54507/Quando+Sub++Divo.html#mainimage http://www.chinesecrested.no/en/registry/60501/Volcano+Negro+Sub.O.Divo.html http://www.chinesecrested.no/en/registry/75548/Waiting+For+The+Sun+++Resuruss.html Quote
sacred PIRANHA Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 mnie opinie innych ludzi średnio obchodzą...o ile okresleniem "średnio" można nazwać manie w tyłku tego co inni myślą na temat wyglądu moich psów;-) moje psy, moj cyrk, moja sprawa;-) Aktualnie Ajuś nie wygląda tak jak ma docelowo wyglądac, ale pożyjemy i poczekamy az włos urosnie:-D Iza temu z rausarussa najblizej do tego co widziałam:-) Quote
sacred PIRANHA Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 co robi Ajuś vel Ryjek jak ja wychodze z domu? TZ postanowił, to dziś uwiecznić;-) yorki są wysokopienne :-D Quote
maciaszek Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):zacytuję TZta: "Jak to się komuś spodoba tzn., że jest tak samo popie*dolony jak Ty!"Wow! Jestem popie*dolona ;) :evil_lol:. Quote
Vectra Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 to się nazywa , w języku małych terrierów - kompleks niższości :diabloti: Quote
evel Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Moja też wiecznie na parapecie i potem wszystko obślinione :roll: Nie opłaca się okien myć :evil_lol: Quote
sacred PIRANHA Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 maciaszek napisał(a):Wow! Jestem popie*dolona ;) :evil_lol:. nie Ty jedna:-D Vectra napisał(a):to się nazywa , w języku małych terrierów - kompleks niższości :diabloti: noooo:-) Ajuś generalnie włazi wszędzie gdzie tylko mu się uda opracować jakąś metode wskoczenia, aby wyżej. Ostatnio nasze filmiki zarejestrowały, że podczas naszej nieobecności śpi sobie na ławie, na laptopie(tym włączonym co to go nagrywa) uwielbia, no a parapet to dla niego już taka norma, że nie przeszkadza mu że cała reszta rodziny w domu. Może powinnam go za to gonić, ale w sumie mi to nie przeszkadza, zastanawiałam się ostatnio nawet nad położeniem mu tam w kąciku na parapecie jakiegoś kocyka czy cuś:-D evel napisał(a): Nie opłaca się okien myć :evil_lol: Ajuś malutki to i małą częśc okna brudzi, zawsze jak podlewam kwiatki, to przemywam tą czesc okna hihii Quote
Vectra Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Teraz nie mam parapetów ;) Ale Franio bardzo chętnie sypiał na parapecie. Szczególnie jak mnie w domu nie było. Sąsiad kilka razy mnie pytał, cóż to mam za śliczną maskotkę w oknie :) Też nie widzę nic w tym złego , kocyk może zatem być ;) To w końcu Twój dom , Ty decydujesz kto gdzie i jak może , Twój parapet i Twój pies. Quote
Yorkomanka Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Odie też lubi siedzieć na oknie ale tylko kiedy ktoś jest obok niego:lol: sam się boi:lol: Ajuś strasznie malutki się wydaje na tym parapecie:lol: Quote
sacred PIRANHA Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Vectra napisał(a):Teraz nie mam parapetów ;) Ale Franio bardzo chętnie sypiał na parapecie. Szczególnie jak mnie w domu nie było. Sąsiad kilka razy mnie pytał, cóż to mam za śliczną maskotkę w oknie :) Też nie widzę nic w tym złego , kocyk może zatem być ;) To w końcu Twój dom , Ty decydujesz kto gdzie i jak może , Twój parapet i Twój pies. Franio na parapecie, to musiał być fajny widok, szkoda że fotek nie masz hihihi no bo york na parapecie, to tylko hasła że rozpieszczony i łazi gdzie chce hihihi ale taki staffik na parapecie, to musiał byc dopiero widok! Yorkomanka napisał(a):Odie też lubi siedzieć na oknie ale tylko kiedy ktoś jest obok niego:lol: sam się boi:lol: Ajuś strasznie malutki się wydaje na tym parapecie:lol: mój Ajuś sie dużo telepie, co nie ma kompletnie przełożenia na to że się boi;-) a przy mnie to on na parapet nawet nie patrzy, nie mowiac o tym zeby probowal na niego wskoczyc; pozwala sobie na takie "szaleństwa" tylko pod moją nieobecność. a co do jego wielkości, to on nie jest "miniaturka" ;-) jego waga oscyluje wokół 3kg cały czas, ma 25cm w kłębie, no ale w końcu teraz jest grzywaczem więc nie może ważyć kilogram hihi:-D Quote
Yorkomanka Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Odie ma 24:p powinien przytyć 1kg:diabloti: no bo york na parapecie, to tylko hasła że rozpieszczony i łazi gdzie chce hihihi nie wiem skąd takie przekonanie;) nigdy nie widziałam związku między byciem rozpieszczonym a patrzeniem przez okno;) tylko stół to zakazana strefa:lol: Odie często się telepie jak patrzy przez okno a najchętniej otwarte okno:cool3: na balkonie też sie telepie:evil_lol: ale jak jest ciepło i jesteśmy u ciotki cały czas na balkonie:evil_lol: w domu nie mamy. Jak chcę na parapet jojczy żeby go podnieść raz mu podstawiłam fotel i powiedziałam żeby skakał a ten głupolek prosto na parapet wskoczył:crazyeye: nie wiedziałam że tak potrafi:-o na szczęście bez żadnej zachęty nigdy nie próbował ale już nie zostawię psa samego w domu z otwartym oknem:nerwy: jak już go postawię na parapecie stoi jak ja z nim stoję a jak odejdę już jęczy żeby go zdjąć:p Quote
LadyS Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 A ja mam tylko balkonowe okna, więc nie mam problemu z parapetami :evil_lol: Jak nas nie ma, to pies zostaje w klatce, a i tak kratkę za oknem (nie mam balkonu, tylko balustradę) mamy dwupoziomowo zabezpieczoną siatką. Quote
sacred PIRANHA Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Ja nie zostawiam nawet uchylonych okien bo nie dosc ze ten to kozica, to jeszcze suka piłuje ryja, wiec probuje wspaniałym sąsiadom oszczedzić tych serenad jak sie tylko da;-) A czemu ten Twoj wypierdek taki chudy? Suka ma niecałe 21 w kłebie (tak strasznie duza jest hihihihi) a wazy teraz po sterylce (poleciała z wagi bardzo) 2,2kg - normalnie około 2,5kg Quote
Yorkomanka Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 cholera wie czemu:angryy: ale wkurza mnie to strasznie:angryy: Quote
Recommended Posts