evel Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 To może dzień głodóweczki, po czym jedzonko tylko z ręki i tylko za coś? Piłeczka? Szarpaczek? Wypchany futrzasty piórnik na sznurku? Kombinuj, dziewczyno, może znajdziesz coś, co go rusza :) Quote
Vectra Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 dokładnie , kombinować trzeba ;) a może za wszelką cenę chciałaś i pieska zniechęciłaś nadto ? zacznij od zabawy , zwykłej zabawy .... wykorzystując że to jest terrier. Do każdego psa trzeba indywidualnie i z metodą i nauką. Quote
sacred PIRANHA Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 pousuwało fotek..... no to ja może dodam mojego ślicznego paszczura vel Ryjka, mój malutki grzywaczek chiński:-): Quote
furciaczek Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Buhahaha przecudny :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Iza. Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Łiiiii ale super wyglada :loveu: https://lh3.googleusercontent.com/-_XKpYfUf4H8/T4xwu9m2j5I/AAAAAAAALBs/nFp-ZO049eY/s500/DSCF1672_zmie%C5%84+nazw%C4%99.JPG tylko mu ten wąsik spod noska wygol :P Quote
Yorkomanka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 całkiem fajnie:evil_lol::loveu: też bym tak chciała ale boje się trochę reakcji rodziny najbliższej hihihi:evil_lol: chociaż mocno wyciachane łapy obyły się bez jęków:diabloti: no i chyba całkowity brak falbanki bardziej by pasował i łapki ogolone z frędzelkami:loveu: a u niego by to dało bardzo szczużasty efekt:angryy: Miya też na grzywka? Quote
sacred PIRANHA Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 [quote name='furciaczek']Buhahaha przecudny :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ta jasne, jak szczur wygląda hihhihihi [quote name='Alicja']To Ayo , w wersji na grzywka ?? limit na psy w mym domu wyczerpany, wiec tak....to Ayo od wczoraj Ryjek Mrowkojad;-) [quote name='Iza.']Łiiiii ale super wyglada :loveu: nikt poza Wami nie jest takiego zdania, więc co jest? ściemniacie??? a co do wąsików to te boki tez ma wycięte bo jakos spod oczu mu wyrastały dziwacznie hehe...no ale na razie obcinałam troche na pałe aby tylko pod tą toną kłaków dotrzeć do skóry jakoś maszynką hihihi docelowo chciałabym by kłaki urosły i wyglądały tak: http://tablica.pl/oferta/chinski-grzywacz-szczenieta-rodowodowe-IDJI7h.html ale musze sie chyba w jakiejs galerii grzywkow naprzygladac dokladnie na wiele fot zeby wiedziec w ktorym miejscu dokładnie te włosy do rosniecia mam zostawiac a gdzie golić;-) [quote name='Yorkomanka'] też bym tak chciała ale boje się trochę reakcji rodziny najbliższej hihihi:evil_lol: chociaż mocno wyciachane łapy obyły się bez jęków:diabloti: no i chyba całkowity brak falbanki bardziej by pasował i łapki ogolone z frędzelkami:loveu: a u niego by to dało bardzo szczużasty efekt:angryy: Miya też na grzywka? nie wiem jakby było u Ciebie, ale u mnie TZ jest WŚCIEKŁY, na dwór z nim nie chce wychodzić i ogólnie ciska gromami. Znajomi powiedzieli, że oszpeciłam psa i napewno jest mu teraz wstyd wychodzic na dwor;-) Ajuś falbanki nigdy nie miał, to jedna z niewielu rzeczy która mnie WYBITNIE wku*wia u yorkow, kolejne to kucyk i zarośnięty uwalony po jedzeniu ryj...Ajus nie ma juz zadnej z tych rzeczy;-) Ale nie martwcie się Miyi tak nie ostrzyge ;-) Ona jest rodowodowa i w budownie jest wyraznie inna niż Ajuś. On jest właśnie taki szczurowaty, ma długie nogi i ogolnie lekką sylwetkę, taki patyczak;-) wiec doszłam do wniosku że skoro marny z niego york, to dlaczego nie mogłby zostac teraz marnym grzywkiem? :-) Quote
Iza. Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 [quote name='sacred PIRANHA']t nikt poza Wami nie jest takiego zdania, więc co jest? ściemniacie??? a co do wąsików to te boki tez ma wycięte bo jakos spod oczu mu wyrastały dziwacznie hehe...no ale na razie obcinałam troche na pałe aby tylko pod tą toną kłaków dotrzeć do skóry jakoś maszynką hihihi docelowo chciałabym by kłaki urosły i wyglądały tak: http://tablica.pl/oferta/chinski-grzywacz-szczenieta-rodowodowe-IDJI7h.html ale musze sie chyba w jakiejs galerii grzywkow naprzygladac dokladnie na wiele fot zeby wiedziec w ktorym miejscu dokładnie te włosy do rosniecia mam zostawiac a gdzie golić;-) Ja nie ściemniam, ja jako fanka grzywaczy uwielbiam łyse mordeczki :loveu: Musisz mu jeszcze bardziej przy oczkach wygolić. Tu masz stronkę http://www.crestars.com/chinese_crested_grooming_powderpuff.html super wszo widac jak golić :razz: Quote
Yorkomanka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 (edited) nikt poza Wami nie jest takiego zdania, więc co jest? ściemniacie??? my po prostu potrafimy dostrzec piękną fryzurę:p kurde ja to muszę zrobić:evil_lol: co do falbanki... Duśka ratuje przed ciągłym pytaniem czy go ktoś karmi bo wcięcia w talii tak mocno nie widać:diabloti: czekam teraz tylko aż mu grzywka podrośnie bo z taką jak teraz by chyba nienajlepiej wyglądał? http://desmond.imageshack.us/Himg705/scaled.php?server=705&filename=p4160019.jpg&res=landing Edited April 16, 2012 by Yorkomanka Quote
sacred PIRANHA Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 [quote name='Karolina.']Ajuś jako grzywka rewelka! :lol: jasne, jasne! tak się zachwycacie, ale ciekawe czy byście na dwor z nim wyszli, między ludzi hihihi [quote name='Iza.'] Musisz mu jeszcze bardziej przy oczkach wygolić. Tu masz stronkę http://www.crestars.com/chinese_crested_grooming_powderpuff.html super wszo widac jak golić :razz: dzieki, zaraz lece pooglądac (odzyskałam normalnego neta! grunt to sądzić się z multimediami hihi cviekawe kiedy znowu mi odetną:-)) Iza a ty jako pasjonatka grzywkow mozesz mi powiedziec jak we wzorcu jest z nimi, tzn najmniejsze kłębowo i wagowo grzywki wg wzorca to jakie? [quote name='Yorkomanka']my po prostu potrafimy dostrzec piękną fryzurę:p kurde ja to muszę zrobić:evil_lol: do piękna, to jej sporo brakuje, ja trochę strzygłam na oślep...im bardziej poprawiałam tym było gorzej hihihi teraz się boje już "poprawiać" moze niech troche odrosnie, choc wolałabym dowiedziec sie gdzoe jeszcze wygolic zeby juz rosło jakos sensownie w zamierzonym kierunku;-) Yorkomanko przemyśl to, bo jak juz zgolisz choc kawałek pyska to odwrotu nie będzie, a uwierz mi różnica jest kolosalna i ciezko na poczatku sie przyzwyczaić hihihi no i jakby Ci się nie spodobało, to zanim to odrosnie to kilka miesiecy upłynie pewnie;-) Quote
Yorkomanka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 jasne, jasne! tak się zachwycacie, ale ciekawe czy byście na dwor z nim wyszli, między ludzi hihihi oczywiście że tak z przyjemnością:loveu: kocham ten jego ryjek:loveu: Quote
Iza. Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 [quote name='sacred PIRANHA'] dzieki, zaraz lece pooglądac (odzyskałam normalnego neta! grunt to sądzić się z multimediami hihi cviekawe kiedy znowu mi odetną:-)) Iza a ty jako pasjonatka grzywkow mozesz mi powiedziec jak we wzorcu jest z nimi, tzn najmniejsze kłębowo i wagowo grzywki wg wzorca to jakie? Możesz jeszcze tu zerknąć: http://www.chinesecrested.no/en/articles/grooming/Powderpuff.+Shaving+.html Według wzorca psy 28-33 suki 23-30, waga nie jest określona, ale na wystawach rozbieżności są spore od wzorca, w górę oczywiście ;) Chociaż powiem szczerze, że ja nie wyobrażam sobie suki 23 cm która rodzi szczeniaki, szczególnie, że zazwyczaj tak małe psy to przeraźliwie drobne i rachityczne. Dla mnie ideał to suka 31 no max 32 cm, a pies 32-33, Mój ma 32 cm, a na ringach jest jednym z mniejszych najczęściej, bo zdarzają się nawet psy po 38cm Quote
evel Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Ja mówiłam, że czadowo wygląda, nie wiem, o co chodzi TŻtowi :evil_lol: Quote
sacred PIRANHA Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 jezu przeczytałam o tym goleniu, jak ja mam jemu tak oczy wygolić, ja sie boje że go przytne...straszna sprawa z tym strzyzeniem,ale jakos trzeba bedzie poprawic;-) ja sie tak balam ze ustawiłam ostrze na max czyli 6mm hihihi Sąsiadka ma grzywka nagiego który jest na wysokosc mniej wiecej jak Ajuś...a ajuś ma 25cm w kłebie, no ale pewnie taki z tego psa grzywek jak z Ajusia;-) Quote
Iza. Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):jezu przeczytałam o tym goleniu, jak ja mam jemu tak oczy wygolić, ja sie boje że go przytne...straszna sprawa z tym strzyzeniem,ale jakos trzeba bedzie poprawic;-) ja sie tak balam ze ustawiłam ostrze na max czyli 6mm hihihi możesz golić jak najkrócej spokojnie ;) Zdarzają się podrażnienia, szczególnie jak pies się szarpie, ale jakiś kremik i raz dwa to wszystko znika. Ludzie jednorazówką pychole golą, także wiesz :diabloti: Quote
sacred PIRANHA Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 Iza. napisał(a):możesz golić jak najkrócej spokojnie ;) Zdarzają się podrażnienia, szczególnie jak pies się szarpie, ale jakiś kremik i raz dwa to wszystko znika. Ludzie jednorazówką pychole golą, także wiesz :diabloti: czekaj czyli od spodu oka mam wystrzyć wszystko jak najkrocej a nad okiem nic absolutnie nie ruszac? ja chce go strzyc tak zeby wyglądał jak nagi...z tą roznica ze na tulowiu nie będzie nagi tylko taki 6mm:-) nie wiem, czy rozumiesz co moja chora wyobraźnia sobie wymysliła ;-) Ajuś na szczęście sie nie szarpie, tylko telepie sie jakby padaczki dostał, ale on tak reaguje na wszystko łącznie z zabawą i jedzeniem, wiec nauczyłam się olewać...no i od czasow jak bierze kalm aida jest duza poprawa, wiec generalnie da sie mu maszynką tam kombinować;-) evel Twoja opinia się niejako nie liczy, bo Ty jestes rownie zryta jak ja;-) wiec to, że Tobie się podoba, to marne pocieszenie dla mnie hihih Quote
sacred PIRANHA Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 evel napisał(a):No wiesz?! :obrazic: zacytuję TZta: "Jak to się komuś spodoba tzn., że jest tak samo popie*dolony jak Ty!" Quote
evel Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):zacytuję TZta: "Jak to się komuś spodoba tzn., że jest tak samo popie*dolony jak Ty!" :roflt: Boszszsz, jaką Wy jesteście kochającą się rodziną, dbającą o ciepło domowego ogniska :loveu: :diabloti: On widział kiedyś grzywka tak w ogóle? :hmmmm: Quote
sacred PIRANHA Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 evel napisał(a)::roflt: Boszszsz, jaką Wy jesteście kochającą się rodziną, dbającą o ciepło domowego ogniska :loveu: :diabloti: On widział kiedyś grzywka tak w ogóle? :hmmmm: jestesmy wspaniałą rodziną - głównie szczerą, ale czasem też miłą;-) a nasze dziecko jest najszczęśliwszym bękartem na świecie, zwłaszcza jak psy wejdą jej do łóżeczka z gryzakami pełnymi pasztetu i wszystko sie tak cudownie umorusa...wtedy bękart szczerzy się jak głupi do sera;-) a mojemu TZtowi podrzucałam co jakis czas fotki grzywkow (jeszcze przed Miyą, jak sobie snułam plany o kupnie grzywka), ale zawsze reagował podobnie: "paskudne!", "bleee", "weż mi tego nie pokazuj nawet"...wiec mu się metamorfoza Ajusia straszliwie spodobała;-) Aktualnie jestesmy na etapie zimnej wojny domowej, zapowiedział ze schowa mi maszynke i zacznie sie modlic by włos Ajusiowi zaczął rekordowo szybko rosnąc:-D Quote
Iza. Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 [quote name='sacred PIRANHA']czekaj czyli od spodu oka mam wystrzyć wszystko jak najkrocej a nad okiem nic absolutnie nie ruszac? ja chce go strzyc tak zeby wyglądał jak nagi...z tą roznica ze na tulowiu nie będzie nagi tylko taki 6mm:-) nie wiem, czy rozumiesz co moja chora wyobraźnia sobie wymysliła ;-) Ajuś na szczęście sie nie szarpie, tylko telepie sie jakby padaczki dostał, ale on tak reaguje na wszystko łącznie z zabawą i jedzeniem, wiec nauczyłam się olewać...no i od czasow jak bierze kalm aida jest duza poprawa, wiec generalnie da sie mu maszynką tam kombinować;-) evel Twoja opinia się niejako nie liczy, bo Ty jestes rownie zryta jak ja;-) wiec to, że Tobie się podoba, to marne pocieszenie dla mnie hihih Dokładnie tak. Rozumiem rozumiem, chodzi ci mniej więcej o coś takiego, tak ? http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/psyja/7%2004%202012/5.jpg http://images40.fotosik.pl/1012/9b878d6e2996fd88gen.jpg No właśnie o kalam aidzie już czytałam u evel i bardzo mnie temat zainteresował, któregoś dnia zgłoszę się do Ciebie żebyś mi coś wiecej o tym powiedziała :cool3: [quote name='sacred PIRANHA']zacytuję TZta: "Jak to się komuś spodoba tzn., że jest tak samo popie*dolony jak Ty!" O jak miło, pozdrów TZta :diabloti: Quote
Yorkomanka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 jestem popier*olona:diabloti: jak mi miło:evil_lol: Quote
sacred PIRANHA Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 no mniej więcej o cos takiego tylko te grzywki jakieś na tułowiu odrosnięte juz chyba, albo jakies takie wiełniste, bo Ajuś jak jest wystrzyzony ostrzem bez zadnej nasadki, to wyglada jakby miał czarną gołą skóre po prostu hihi:-D widziałam gdzieś grzywka z pięknie obciętą głową, straszliwie mi się podobało...ale nie moge sobie przypomnieć gdzie to było...albo w ktorejs galerii tutaj na forum, albo na jakiejs stronie hodowli...w kazdym razie ktoś miał duuuuzo grzywkow i jedna gwiazda była ścięta pięknie pięknie pięknie:-) Quote
Recommended Posts