Yorkomanka Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 (edited) jestem miło zaskoczona, ale świruje tak z nim, ze sie zastanawiam czy nie trzeba było brać tego extreme :diabloti: ot yorusia słitaśna nooo:diabloti: :lol: tak się zastanawiam czemu nikt jeszcze dzisiaj nie chciał mojego słitaśnego joruia pomiziać:diabloti: no bo co z tego że jest zlepiony od oleju?:evil_lol: współczuje horubska małej, chora mała ja byłam nie do wytrzymania:diabloti: Edited January 27, 2012 by Yorkomanka Quote
sacred PIRANHA Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Futra co raz lepiej, pomogła najprostsza metoda, czyli jak tylko ktoś do kogoś wystartuje/kłapnie zębami/chocby warknie ja natychmiast (z głośnymi przekleństwami na ustach rzecz jasna:diabloti:)sie ulatniam z danego pomieszczenia...jak mają do wyboru albo sie tolerowac, albo mnie nie mieć, zgodnie:cool3: wybierają tolerancje:diabloti: pogoda się zrobiła straszna:shake: minus 15 to jednak przesada, wiec musze zastanowic sie nad jakimis derkami dla nich, mam jedno takie cos po Filce, ale na Ayusia za duże a Miya kroku w tym zrobić nie chce:evil_lol: nie to nie, tyłek marznie:diabloti: Quote
Yorkomanka Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 fajny sposób:p Będziesz jej zapuszczać kudły czy też pójdzie pod maszynkę? Quote
sacred PIRANHA Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Yorkomanka napisał(a): Będziesz jej zapuszczać kudły czy też pójdzie pod maszynkę? sposób najzwyklejszy, ale grunt, że na nie to działa:evil_lol: co do maszynki, to jeszcze sie nie zdecydowałam:cool1: Na fotach nie widac ale ona jest wygolona od spodu i łapki też ma bardzo krotko obcięte. Na grzbiecie miała jako taki włos, co wieksze dredy wyciełam, reszte udało sie rozczesac...głowe chciałam jej ocalić, wiec codziennie staram się kolejnego dreda rozczesać, ale i ona i ja jestesmy juz tym zmeczone i po prostu chyba wytne te dredziki wiec troszkę jej się grzywa rzadsza zrobi... Ayo jest strzyzony krotko, bo tak jak pisałam wczesniej, ma marnej jakosci włos, ktory moze i ładnie wygląda ale jest totalnie niepraktyczny i kończy się na codziennym wyciaganiu roznych ******* z włosow, wyczesywaniu stale pojawiajacych sie nowych dredów i przy takiej pogodzie ciągłym suszeniu...ani dla mnie, ani dla niego to nie jest wygodne. Miya mimo ,że chodzi na takie same spacery jak Ayo, po tym samym sniegu;) to jednak wraca bez nawbijanych kulek lodu itp zobacze jak to będzie wyglądac jak odrosnie jej cały włos od spodu, ale na razie nie mam zamiaru jej strzyc. Tylko ten kucyk mnie wybitnie drażni:diabloti: nie wiem czy do niego przywykne:shake: ale bez niego ona nic nie widzi (wrzucałam fotki):evil_lol::evil_lol: a jak jej zetne góre to i boki musze ruszyć, a jak jej obcyndole głowe to i reszte...no i własnie na razie nic nie robie:diabloti: Quote
Yorkomanka Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 ja bym zostawiła kucyk;) bardzo bardzo ale to bardzo żałowałam że Odie stracił kucyka:placz: to że łapki są krótko obciachane to nic;) wygląda bardzo ok;) włos od spodu tzn na brzuchu? Odinek ma cały brzucho i wewnętrzną stronę tylnych łapek golone odkąd miał rok:diabloti: nawet przy dłuższym włosie :razz: teraz zimą mu nie gole ale więcej niż 2 cm tam mieć nie może bo ani ja nie lubię mu czesać brzucha ani on tego nie ułatwia i mniej się obsikuje bo tylko kudły na bokach a wcześniej cały brzuch:roll: Quote
Yorkomanka Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 A jak Emilka jest w pokoju z którego wychodzisz też przeklinasz?:diabloti: Quote
sacred PIRANHA Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Yorkomanka napisał(a):włos od spodu tzn na brzuchu? ma włosy tylko na grzbiecie (długi wiec jej sie "rozlewa" na boki i zakrywa tułów) a caly brzuch i łapy(aż do stawu biodrowego) ma krociuteńkie, inaczej się nie dało bo to był sam dred:shake: Yorkomanka napisał(a):A jak Emilka jest w pokoju z którego wychodzisz też przeklinasz?:diabloti: a jak sobie, to inaczej wyobrażasz? Mam najpierw zatykać jej uszy a pozniej kląć i wychodzic? Reakcja musi byc błyskawiczna i ostra, więc bez przekleństw się nie da:diabloti: Quote
sacred PIRANHA Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Yorkomanka napisał(a):a mała nie powtarza?:diabloti: ależ probowała:diabloti: ale już przestała:diabloti: teraz jak ktos przy niej powie Ku*wa, to ona mowi od razu "nie ku*wa! mow ku*cze!" szkolona gowniara:evil_lol: Quote
Yorkomanka Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 hahaha:lol: ale już nie długo pójdzie do szkoły:diabloti::diabloti: i się jeszcze ładniejszych słów nauczy:diabloti: Quote
sacred PIRANHA Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Yorkomanka napisał(a): ale już nie długo pójdzie do szkoły:diabloti::diabloti: i się jeszcze ładniejszych słów nauczy:diabloti: a na to, to ja juz wpływu nie mam czego ją idealne dzieci idealnych rodziców nauczą;-) Quote
Alicja Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):ależ probowała:diabloti: ale już przestała:diabloti: teraz jak ktos przy niej powie Ku*wa, to ona mowi od razu "nie ku*wa! mow ku*cze!" szkolona gowniara:evil_lol: :lol::lol::lol: Quote
evel Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 sacred PIRANHA napisał(a): Ayo jest strzyzony krotko, bo tak jak pisałam wczesniej, ma marnej jakosci włos, ktory moze i ładnie wygląda ale jest totalnie niepraktyczny i kończy się na codziennym wyciaganiu roznych *******z włosow, ******* = FIOŁKÓW? :evil_lol: Fajnie małej z kucykiem, różowe kokardeczki jej kup :diabloti: A Emi... cóż, tak właśnie myślałam, że tak to się skończy :roflt: Quote
sacred PIRANHA Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 evel napisał(a):******* = FIOŁKÓW? :evil_lol: Fajnie małej z kucykiem, różowe kokardeczki jej kup :diabloti: A Emi... cóż, tak właśnie myślałam, że tak to się skończy :roflt: żadnych fiołkowych kokardek! I tak ledwo znosze gumeczki (dobrze, ze moja Emilka ma ich dużo). A co do Emilki, to dziwne, zeby dziecko bez chrztu, rodzicow bez koscielnego było inne;-) Quote
LadyS Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):żadnych fiołkowych kokardek! I tak ledwo znosze gumeczki (dobrze, ze moja Emilka ma ich dużo). A co do Emilki, to dziwne, zeby dziecko bez chrztu, rodzicow bez koscielnego było inne;-) I jeszcze w sytuacji, gdy ma takie ciocie :diabloti: Quote
evel Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 No ba. Co do kokdardek - no weź, bez jaj! Jak będziesz ją karcić? YT nie można karcić jak każdego innego psa, karci się go zabierając mu kokardkę! :) A tak serio - weź się sklonuj, światu potrzeba normalnych właścicieli yorków :roll: Quote
sacred PIRANHA Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 ladySwallow napisał(a):I jeszcze w sytuacji, gdy ma takie ciocie :diabloti: no te ciocie , to chociaż mogłyby byc normalne a tu niestety:diabloti: evel napisał(a):Co do kokdardek - no weź, bez jaj! Jak będziesz ją karcić? YT nie można karcić jak każdego innego psa, karci się go zabierając mu kokardkę! no to moje są karcone nieustannie:diabloti: Ayo NIGDY nie miał kokardki:oops: a Miya nie wie jak kiedyś, ale u mnie też raczej nie dostąpi tego zaszczytu:oops: Nic nie poradze na to, że nie podobają mi się YT z kokardkami...no kretyńsko wyglądają dla mnie:oops: pewnie, to rzecz gustu a o tych się nie dyskutuje:diabloti: co do klonowania, to świat i tak ma ze mną problem:diabloti: wyobrażasz sobie jeszcze kilka takich PIRANHII na świecie? Świat jest za mały na więcej mnie:diabloti: PS. Emilka już rośnie hihihi Quote
anetta Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Osz, drugi jorcek :crazyeye: Gratuluję :lol::lol: Kiedy szczeniaczki?? :loveu: :diabloti::diabloti: Quote
Vectra Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 anetta napisał(a): Kiedy szczeniaczki?? :loveu: właśnie :diabloti: ja zamawiam cały miot :loveu: :loveu: Quote
sacred PIRANHA Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 anetta a co, chcesz jednego?:cool3: Vectra, jak bede mieć kiedyś "swoje" szczeniaczki, to masz cały miot zarezerwowany jak w banku:diabloti: z dostawą do domu gratis, nie moge przegapić Twojej miny, Vectra i yorusie:evil_lol: a tak poważnie:diabloti: to jak chcecie szczeniaczki, szukajcie reproduktora, bo Ayo jajców ni ma:diabloti: no i spieszyć się musicie, bo sterylka Miyi zaplanowana w lutym a luty się już zaczął...chyba nie zdąży już urodzić:evil_lol: Quote
LadyS Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Dziś był wspólny spacer - krótki, bo nie wiem, komu było zimniej, ludziom czy psom :lol: Miya indywidualne: Quote
LadyS Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Yorki nie potrafią się skupiać i mają w dupie właścicieli :diabloti: Quote
sacred PIRANHA Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 dzięki za foty!!!! :-) moje słoneczka słitaśne w tyłeciuńcie zmalzły tycie tycie papućki :-) Quote
Recommended Posts