Yorkomanka Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 i nawet potrafi zatrzymać psa któremu nie wiadomo dlaczego wpadło do łba żeby przedemną spierniczać:lol: Quote
evel Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Wiedziałam!!! Ale po T. bym się tego w życiu nie spodziewała :lol: Quote
Vectra Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Nigdy nie uwierzę , że dwa małe słodkie jorczusie , popadają w konflikty :diabloti: Quote
sacred PIRANHA Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 Yorkomanka napisał(a):i nawet potrafi zatrzymać psa któremu nie wiadomo dlaczego wpadło do łba żeby przedemną spierniczać:lol: no bo to magiczne słowo jest:-) evel napisał(a):Wiedziałam!!! Ale po T. bym się tego w życiu nie spodziewała :lol: szczerze, to ja do tej pory nie wierze, że właśnie on to powiedział...i właśnie przez to, ze usłyszeć to z jego ust wydawało się zwyczajnie niemożliwe, tak bardzo mnie to zastanowiło...póki tylko ja miałam takie myśli, to jakoś to trzymałam na wodzy, ale jak on wyparował z takimi przemyśleniami, no to już nie było rady;-) przechwaliłam:-) Miya się zeszczała w korytarzu hehehe a było tak pięknie;-) Quote
sacred PIRANHA Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 (edited) Vectra napisał(a):Nigdy nie uwierzę , że dwa małe słodkie jorczusie , popadają w konflikty :diabloti: czemu? przecież to tylko małe głupie psy:diabloti: a tak na poważnie, to główny sposob komunikacji między nimi to aktualnie warczenie, lub kłapanie zębami...na szczescie są tak wielkie, że w razie psiej walki jestem w stanie rozdzielic je jedną ręka:evil_lol: no i reagują pięknie na magiczną komende wiec jakoś wszyscy żyją:diabloti: Edited January 23, 2012 by sacred PIRANHA Quote
Vectra Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 małe jorczusie warczą ? no co Ty , przecież to takie słodkie , milusie i urocze pieseczki :diabloti: kochające świat , wszystko i wszystkich dookoła :diabloti: Quote
sacred PIRANHA Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 Vectra napisał(a): przecież to takie słodkie , milusie i urocze pieseczki :diabloti: kochające świat , wszystko i wszystkich dookoła :diabloti: ku*wa to ja mam jakieś wadliwe egzemplarze:angryy: żądam wymiany!:diabloti: Alicja napisał(a):No toś się zajorczyła na maxa :cool2: no żebyś wiedziała:evil_lol: limit wyczerpany, ani pół yorka więcej, bo ochrypne całkiem:mad: po wczorajszym pokazie yorkowej miłości do całego świata, moj TZ delikatnie zwątpił:evil_lol: i chyba uwierzył wreszcie, że ta suka nie tylko z wyglądu przypomina bardzo File:diabloti: Quote
Yorkomanka Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 mój egzemplarz też wadliwy:diabloti: Quote
Panca Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Lidka...nie wierze ze masz kolejnego yorka :-DDD zamienilas wielkiego wyzla na dwa male yorki ;-) Quote
sacred PIRANHA Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 sama w to nie wierze, momentami mam wrażenie, że opanowanie myśliwskiego wyżła było łatwiejsze niż dwoch ozdobnych pluszaczkowatych jorecków... Quote
Alicja Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 :lol: wiem co takie małe bestie potrafią Quote
sacred PIRANHA Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 Alicja napisał(a)::lol: wiem co takie małe bestie potrafią no mi ręce opadają momentami...jeden, to jeszcze jakoś znośnie, ale jak sie zbiorą takie dwa, tragedia...a jakie to kombinatorstwo jest wtedy w parze, no szok... Quote
Vectra Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):sama w to nie wierze, momentami mam wrażenie, że opanowanie myśliwskiego wyżła było łatwiejsze niż dwoch ozdobnych pluszaczkowatych jorecków... napisz to na forum jorków , proszę :modla: i daj linka :evil_lol: Quote
Alicja Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Vectra napisał(a):napisz to na forum jorków , proszę :modla: i daj linka :evil_lol: :lol::lol::lol: Quote
sacred PIRANHA Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 Vectra napisał(a):napisz to na forum jorków , proszę :modla: i daj linka :evil_lol: masz jakies konkretne forum na mysli? bo tych jolkowych to chyba troche jest (nawet grzebałam kiedys zanim wziełam Ajusia w nadzieji, ze sie czegos wiecej o danej rasie dowiem, ale na ktoryms mnie wykluczono jak napisałam co mysle o poglądzie, ze parwowiroza to jest typowa choroba yorkow ) daj linka, zaloguje się i bede działać;-) o ile mnie od razu nie zbannują, to może chwile sie posmiejemy;-) Quote
Vectra Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):masz jakies konkretne forum na mysli? bo tych jolkowych to chyba troche jest (nawet grzebałam kiedys zanim wziełam Ajusia w nadzieji, ze sie czegos wiecej o danej rasie dowiem, ale na ktoryms mnie wykluczono jak napisałam co mysle o poglądzie, ze parwowiroza to jest typowa choroba yorkow ) daj linka, zaloguje się i bede działać;-) o ile mnie od razu nie zbannują, to może chwile sie posmiejemy;-) ja nie znam tych forów , ale kiedyś na jakiś czytałam , o idealnych pieskach kochających świat ... grzecznych , mądrych i bezkonfliktowych. Chwile miałam wahanie , czy aby nie pomyliło mi się coś , czy czytam o jorkach czy o czym. Bo do jorków to nie pasowało :evil_lol: podział jest prosty, albo zajadłe bez instynktu samozachowawczego , albo bojące się samo siebie ... sam kraj pochodzenia , świadczy o charakterze psa :diabloti: wszystkie terrierki , poniżej kolanka , rodem z englanda - mają nasrane w mózgu Quote
LadyS Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Piranha, Ciebie by zbanowali za to, że yorka szkolisz i ścinasz mu włos... :diabloti: Quote
sacred PIRANHA Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 Vectra napisał(a):podział jest prosty, albo zajadłe bez instynktu samozachowawczego , albo bojące się samo siebie ... sam kraj pochodzenia , świadczy o charakterze psa :diabloti: wszystkie terrierki , poniżej kolanka , rodem z englanda - mają nasrane w mózgu dla mnie jest wyrażna różnica w psach w typie i psach z rodowodem ...wyglad pomine, bo hodowcy (popyt?) skrzywdzili te psy, ale o charakterze mówie... tak czy siak zgodze się, mimo ze posiadam aktualnie dwa ( jeden w typie, drugi z rodowodem) i to nie moje pierwsze yorki, ze mają zryte berety ;-) całe szczęście, że są małe;-) to nie są (nie powinny być) psy dla ludzi traktujących je jak maskotki, jak sliczne i słodkie, kochające cały świat psy... one są zacięte, bardzo temperamentne, uparte i tak naprawde trzeba je trzymać twardą ręką, żeby można było powiedzieć: moj york jest posłuszny i karny. Tylko, że właściciele swoich yoreczkow, to ze one nie szczą w domu uznają już za wybitne osiągnięcie swoich psow...a na "tych" forach nic o właściwym traktowaniu tych psów, sensownym ich prowadzeniu się nie da dowiedzieć, bo tam się pieprzy durnoty o kokardkach, podusiach i smyczkach z diamencikami... na ktorymś z tych forów się dowiedziałam, ze parwo to choroba typowa dla szczeniat yorków ; że zeby york nie urosl za duzy trzeba mu w wieku szczeniecym dawac za mało jesc, lub podawac troszke alkoholu...i takie tam ciekawostki....inteligencją, to ci ludzie nie grzeszą ... Quote
Alicja Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 ladySwallow napisał(a):Piranha, Ciebie by zbanowali za to, że yorka szkolisz i ścinasz mu włos... :diabloti: za irokeza :) Quote
Vectra Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 zmorą to są właśnie psy w typie , bo rodowodowych jorków , jest niewiele "na mieście" no ale , na wystawach się nie lubimy :diabloti: o tak tematy są cool - co je twój joreczek :diabloti: jakie masz ubranka dla joreczka :grins: jaki kolor kuwetki kocha twój joreczek naj naj ile masz torebusi ile kokardek spoko , na forum bulgotkowym też nie mam co poczytać :evil_lol: co najwyżej o ADHD :mdleje: sudokremie i manusanie , zakazie puszczania bulgota luze i zakazie używania obróżek spoko mój bulgot jest biedny , bo mam rasy duże i ostre :grins: Quote
sacred PIRANHA Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 ladySwallow napisał(a):Piranha, Ciebie by zbanowali za to, że yorka szkolisz i ścinasz mu włos... :diabloti: pytano mnie już dlaczego skrzywdziłam tak Ajusia, bo tak paskudnie go strzyge... odpowiedziałam, ze nie wiem, nigdy z nim na temat jego fryzury nie rozmawiałam i w sumie nie wpadłam na pomysł, żeby mu pokazać w lustrze jak wygląda...biedny zyje w nieświadomości;-) A strzyge go z prostego powodu, to pies w typie, wiec ma marnej jakości włos - marnej tzn po pierwsze, ze bardzo łatwo sie filcuje a po drugie bardzo czepia się go wszystko (brud, rzepy, galazki, snieg) - w związku z tym ,że on zachrzania na spacerach z predkoscia swiatla, zaiwania po krzakach, żużlu, błocie itp to nie chce mi sie po kazdym spacerze go kąpać (wycieranie nie wystarcza przy jego włosie), suszyc itd Miya ma bardzo dobry gatunkowo włos, nie nasiąka tak wodą, niewiele rzeczy we wlosie przynosi wiec ma dluzszy, ot cała tajemnica w mej wygodzie, a ze pies cierpi bo brzydko wygląda...jestem egoistką;-) bulgot i ADHD taaaaaaaaaak jasne:-) Quote
Vectra Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 I tu potwierdzę , rozmawiałam z niejedną osobą , co miała rasowe jorki .. i dobry gatunkowo włos , który jest na wymarciu aktualnie , nie wymaga praktycznie żadnej pielęgnacji. Nie kołtuni się , nie czepiają się różne paprochy. Znam osobiście psa , który lata w wystawowej okrywie , bez papilotów bez kokardek i wygląda zawsze zacnie. Jest kąpany raz na tydzień , z prostej przyczyny , jak sika się osikuje i śmierdzi wtedy jak skunks. Jedyna pielęgnacja , to dobry szampon , troszkę oliwki i szczotka. Mają też innego jorka i już ten musi łazić w papilotach , bo włos jest gorszego gatunku. Quote
sacred PIRANHA Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 Alicja napisał(a):za irokeza :) przyjdzie wiosna, to będzie irokez:-) Vectra napisał(a): Mają też innego jorka i już ten musi łazić w papilotach , bo włos jest gorszego gatunku. no rożnica jest naprawde duża, np teraz jak jest śnieg...wracam z nimi i Miyi wycieram tylko łapy i to bardziej dla zasady, zeby sie uczyła po prostu a tego dziada Ajusia musze najpierw trzymac 10 minut w reczniku zeby te wszystkie śniezne kulki w jego kudłach stopniały, bo sie dziadostwo wyciagnac nie da a pózniej suszara i dawaj...normalnie masakra... ale przyjdzie wiosna, złapie maszynke i bede miec z nim spokoj ;-) Quote
Yorkomanka Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 no tak na większości forów tylko o yorkach są nie normalni ludzie ale jestem na 3 w miarę normalnych (w tym podforum na dogo:lol:) na żadnym z nich nie można przeczytać o głodzeniu szczeniaka ani dawaniu alkoholu;) większość tego cop można przeczytać o yorkach w necie to herezja:roll: co do włosa mój jakiegoś rewelacyjnego nie ma ale praktycznie nie do zniszczenia:lol: przy dłuższyych włosach czesałam go raz na tydzień po kąpieli i chociaż się trochę bardzo kołtuni to po kąpieli tylko delikatne kołtunki zostawały gdzieniegdzie:multi: oczywiście zadziora z niego mała... przeważnie tylko ja zabieram go na spacery i żadko zdarzają się jakieś wąty do psów ale jak idziemy jeszcze z moją mamą to mam ochotę wysłać kopem w kosmos:roll: zupełnie inny pies:crazyeye: Quote
Recommended Posts