Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

furciaczek napisał(a):
Pirania wez sie pochwal jaki to Ham grzeczny jest i jak pieknie sie uczy...jak nie york normalnie:evil_lol: Zeby tak wazyl ze 40kg to fajny pies by byl:eviltong:

ale co ja mam się chwalić:-)
Hamster ma 15tygodni więc jak na swój wiek i porównując go z rówieśnikami z osiedla jest nadzwyczaj bystry hihihi
a tak na poważnie to nie ma się czym chwalić na razie podstawy podstawy podstawy:-P
umiemy już siad, zostaw, zostań, szlifujemy przywoływanie (rewelacyjnie zawraca w locie hihi), zostaje sam w domu grzecznie na około 3 godziny już, nie robi kupy w domu wogole, siku miedzy spacerami jak się zdarza to na mate (oczywiście zdarzają się wyjątki ale cóż dopiero miesiąc się uczymy nie wymagajmy cudów). Ale i tak najbardziej jestem zadowolona z jego postepów w kontakcie z psami i ludzmi- czyli cieszy sie do kazdego psa/ludzia, ładnie się wita/bawi ale odwołany wraca bez żadnych oporów
ot tyle:-P
będę się chwalić jak nauczymy się ukłonów i szczerzyc na komende :-P ale pewnie nigdy tego nie pojmiemy:-D

Posted

na razie jest slodkim szczeniaczkiem ktory ze wszystkimi chce sie bawic i wiekszosc psow przymyka oczy na jego wybryki ...wiec na razie nie ma sie z czego cieszyc:-) chwalic sie bede jak bedzie taki grzeczny jak teraz w wieku dorosłym:-)

• 2 weeks later...
Posted

No właśnie?! Skąd takie info? :cool3: Zima tysiąclecia była w zeszłym roku :evil_lol: Takiej zimie już dziękujemy.

Tak patrze na niego i się zastanawiam co mu wyrośnie z tej sierści :lol:

Posted

w zeszłym roku była zima stulecia babyyyyyyy no!
w tym ma być zima tysiąclecia....podobno (meteorolodzy mądrzy tak prawią),ale ja osobiście mam nadzieje ze to sie nie sprawdzi bo ja zimy to wogóle nie za bardzo ewentualnie 2 tyg w okolicach świąt niech sobie pobędzie a i to nie mocno sroga:-)
anetta ja nie wiem co z niego wyrośnie,wiem jedno na głowie zaczyna się wybarwiac- pojawiają sie siwe/stalowe włosy a na reszcie ciała nie widze od skóry żadnych zmian...waży 1,4kg nie mam pojęcia czy to dużo czy mało na 17tygodniowego yorka ale mnie to średnio obchodzi ile ostatecznie będzie ważył aby zdrowy był (bałam sięna początku że nie tyje aleteraz zaczał powoli aleregularnie przybierać więc się uspokoiłam już) :-) właśnie gnieździ się koło mnie na kanapie i fuka co chwila odwracając się na drugi bok...przed chwilą wróciliśmy ze spaceru a on zanim się ułoży do snu to gnieździ się tak 15minut zanim się ułoży:-)
Nic nowego się nie nauczyliśmy hihi szlifujemy podstawy czyli siad,lezeć, zostań, zostaw, przywoływanie.....aaa wprowadziłam nową komende "czekaj" (jak stawiam żarcie,jak otwieram drzwi, jak zbieram sie do wyjscia żeby nie świrował tylko spokojnie czekał aż się pańcia ogarnie)no i jak zwykle wychodzi mu całkiem całkiem:-) bystrzak mi się trafił, choćuparty jak osioł i humorzasty niczym ja w ciąży:-)

Posted

nie mge cos wrzucac fot na serwer to wysłałam totumfanckiej koleżance na maila:-)
te foty są z dziś świeżo po wykąpaniu ...zatem rozczesany, wykąpany,wysuszony i uczesany raz jeszcze...wygląda tak jakies 30minut potem znowu wraca do pierwotnej wersji roztrzepanej kulki kudłatego czegoś :-)
co do jego uszu to jedno mu klapie...nie wiem czy opadnie czy co:-( jak widać obgoliłam mu żeby było lżejsze,może to coś da...kurde mam nadzieje ze nie bedzie kłapouch z jednym uchem jak misio usszatek :-)