LadyS Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Pod wiatr :evil_lol: królewicz z ciocią ladyS :evil_lol: Quote
LadyS Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 co się gapisz :lol: a tu, choć częściowo zasłonięta moim łokciem :lol: wystawowa wręcz postawa Abusia, wyjawiająca również uczesanie :diabloti: Quote
Yorkomanka Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Hamsterek ślicznie wygląda z nową fryzurką:loveu: tylko do uszu bym się przyczepiła:mad:;) jak z jego zdrówkiem? Quote
sacred PIRANHA Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 ja cały czas improwizuje,zmieniam, podcinam,dobrze ze on sie w lustrze nie widzi:-) a co do zdrówka, to kastracja obnizyla mu cisnienie (a raczej nadmiar testosteronu podwyzszyl) i aktualnie jest bardzo dobrze...tzn przy ograniczaniu ruchu i nie nakrecaniu go za bardzo obywa się bez leków, wiec tfu tfu tfu;-) Aktualnie niema mnie w Polsce, Hamster ma zatem wakacje we Wrocławiu u cioci ladySwallow ;-) Quote
Yorkomanka Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 aktualnie jest bardzo dobrze...tzn przy ograniczaniu ruchu i nie nakrecaniu go za bardzo obywa się bez leków, wiec tfu tfu tfu;-) to dobrze:loveu: a nie tęskni za soją pańcią? jaką masz maszynkę? też będę musiała kupić ale dopiero na wiosnę:roll: Quote
sacred PIRANHA Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 ja mam aktualnie maszynke Andis, ale nie pamietam modelu...w każdym razie jest 18W i kosztowała cos ok 190zł Teraz chyba młodemu odpuszcze już scinanie, przed wyjazdem obcyndoliłam mu tułów na 3 mm, więc może niech sobie na zime zarosnie...tylko ta nieszczesna głowa hihihi ladySwallow wrzuć jakies foty ze spaceru z huską;-) Quote
Yorkomanka Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 galeria pomału obrasta kurzem:shake: przyszłam trochę posprzątać ;) co słychać u Hamstera i kiedy będą jakieś nowe fotki? Quote
sacred PIRANHA Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 [quote name='Yorkomanka']galeria pomału obrasta kurzem:shake: przyszłam trochę posprzątać ;) co słychać u Hamstera i kiedy będą jakieś nowe fotki? no zaniedbałam ją straszliwie to fakt:-) u Hamstera vel Ayo w porządku. Na wakacjach my bylismy we Włoszech a on się wakacjował z ciocią ladySwallow we Wrocławiu (i nie tylko, bo cała Polskę z nią zjezdził hihi). Ze zdrowiem u niego ok, odkąd jesteśmy na Barfie poprawił mu się też włos, niestety nadal jest mały i chudy hihihi [quote name='anetta']Timek wygląda bosko! Tyle powiem :p a no! jade niedługo do niego w odwiedziny:-) [quote name='furciaczek']Domagam sie nowych fot:mad: a ja się domagam Ciebie:-P Quote
sacred PIRANHA Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 a kuku, nie ma fotek:-) za to jest prosba:-) gorąca!!! Głosujcie proszę na Rachów: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14399&view=viewpoll Wystarczy się zarejestrować na forum i oddać głos! Wasz jeden głos może oznaczać przetrwanie zimy dla 150 psów! głosowanie jest do dzisiaj, rachow idzie łeb w łeb, kazdy głos na wage złota kochani!!!! Quote
sacred PIRANHA Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 fota sprzed kilku tyg : trzeba pomagać młodej się kształcic;-) tylko to troche męczące jest... a to juz fotki z dziś, po kąpieli, troszke się Ayusiowi zarosło hihi Quote
sacred PIRANHA Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 i jeszcze Timuś w swoim nowym wdzianku na zime:eviltong: Quote
sacred PIRANHA Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 z nowości, mamy akwarium:-) na razie początek więc goło i wesoło, czekamy aż roślinki się porządnie rozrosną;-) co do psiaków, to Timek zdrowy jak młodzieniec (w marcu strzeli mu 12 lat!!) a Hamster jak to Hamster wiecznie cos - ma przerost błony podniebienia...w nowym roku będzie miał zabieg, bo przeszkadza mu to w oddychaniu... Quote
Yorkomanka Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 no nareszcie:multi: Ale mu się zarosło:p puchaty misiu:loveu: zapuszczacie kudły na zimę?;) my mieliśmy ale nie mogłam znieść schodów których narobiłam poprzednim razem:roll: Quote
sacred PIRANHA Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 [quote name='Yorkomanka']no nareszcie:multi: Ale mu się zarosło:p puchaty misiu:loveu: zapuszczacie kudły na zimę?;) my mieliśmy ale nie mogłam znieść schodów których narobiłam poprzednim razem:roll:[/QUOTE] no zapuszczamy ...dobrze ze w tym roku zima marna, bo grudzień już a on ledwo ledwo zarośnięty hihihi co do schodów, to ja juz mam na to patent hihi scinam go na 3mm (czyli najdluzej jak moja maszynka moze bez zadnej nakładki) i po kilku dniach zakładam nasadke 1,5mm i rownam to co odstaje:-) w ten sposob odrasta juz rowno:-) a i jeszcze jakby ktoś sie zastanawiał (kilka osob juz mnie o to pytało) Ayuś ma ścięty "tak paskudnie krótko" pysk bo BARFuje, a niestety przy długich kudłach przy pysku zjadanie mięsa i papek warzywnych kończy się codziennym kilkukrotnym myciem włosów dookoła pyska;-) krótsze sam sobie wylizuje;-) Quote
Yorkomanka Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 ja mojego nie mogę tak krótko obciąć bo wtedy widać jego wystające kości:-( nie zauważyłam żeby miał paskudnie obcięty pysio:crazyeye: mi się nawet podoba:lol: sama bym chętnie Dusiolkowy pysio ogoliła na grzywacza bo chodzi z wiecznie mokrym ryjem i te zacieki pod oczkami z którymi całe jego życie walczymy:shake: ale boje mama by mnie wywaliła z domu i kazała nie wracać aż nie odrośnie:p nie wiem czy tylko mój pies jest taki dziwny ale on nic surowego nie ruszy:-o może podeśle ci Duśka żebyś mu tak fajnie ryjoczek opitoliła? już próbowałam zrobić coś takiego ale nie umiem:-( Quote
sacred PIRANHA Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 a z uszami to co konretnie ci sie nie podoba? Ja mu musze uszy golic i to co kilka dni, bo jak mu tylko lekko zarosną, to juz mu kłapią...jak do mnie trafil (miał 3 miesiace) to miał kłapnięte, wiec niestety nie utwardziły się za bardzo. Co do surowego, to pisałam tu chyba już, że Ayuś jak pierwszy raz dostał ode mnie surowe (a był po jednodniowej glodowce), to powąchał fuknął (jakby ze wstrętem:evil_lol:) i wyszedl z kuchni...pierwszy raz w życiu odmówil jedzenia:diabloti: ale ja byłam gotowa na taka reakcje, nie dostawał nic aż się postanowił skusić, pierwsze dni to było jedzenie takie jakby się brzydził, ale jadł bo głodny:diabloti: a skąd Ty jestes? ja go moge obcyndolić, no problem hihihi co do wystających kości, to Ajus zawsze był kościsty masakrycznie i nie mogłam go utuczyć...aż przeszedł na BARF i przytył z magicznego 2,4kg (nigdy nie moglismy przekroczyc do gory tej wagi;/) do 2,7kg aktualnie:-) nadal jest chudy, ale kości już nie widać;-) a jak zarasta to nawet wygląda na masywnego hihi Quote
Yorkomanka Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 tylko to że są takie łyse;) jestem przyzwyczajona że przynajmniej od połowy są dłuższe kłaki u większości yorków i takie łyse mi się wydają dziwne:lol: Odinek na zdjęciu w avatarku ma tak obcięte uszy myślałam że zabije fryzjerkę:diabloti: ja jestem z wałbrzycha trochę daleko niestety:roll: Quote
sacred PIRANHA Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 no Ayusiowi by klapneły...jak był połtora miesiaca u ladySwallow podczas moich wakacji;-) to mu zarosły nieco (ja przed wyjazdem je na krociutko zgoliłam) i zaczeły opadać już właśnie...więc albo beda zarosniete i klapniete, albo łyse i stojące - mniejsze zło wybrałam hihihi Quote
Yorkomanka Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 u mnie w galerii zaraz pojawią się zdjęcia yorka na łańcuchu - patologia:shake: Quote
sacred PIRANHA Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 [quote name='Yorkomanka']u mnie w galerii zaraz pojawią się zdjęcia yorka na łańcuchu - patologia:shake:[/QUOTE] wez nawet nic nie mow... ostatnio kierownik schroniska naszego odebrał psa kolesiowi...pies na oko 10kg chudziutenki, nie mający sił utrzymać sie na łapach, z ranami otwartymi...oczywiscie na łańcuchu...no stroz z niego wywalisty rzeczywiscie był.... Quote
Recommended Posts