Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Blondyna jest bardzo czujną sunią Będzie doskonałym stróżem ! Dzisiaj miałam okazję po raz kolejny się przekonać o jej obronności (oczywiście tylko do chwili wypuszczenia z kojca :evil_lol:)

Posted

[quote name='saga_86']Żadnego odzewu z ogłoszeń:placz:Idzie się załamać:placz:
Nio... idzie...., ale jeszcze bardziej mnie załamuje inny fakt, który może tłumaczyć na przykład podmiankę psa (tego, który zniknął poza naszą wiedzą:-() wśród szczeniąt z lpg ....

I gdyby tego nie opowiadał mi Rajmund, u którego Blondi jest na DT, a do którego tekst poniższy był skierowany, nie uwierzyłabym :shake: I tak przez pierwszy kwadrans myślałam, że sobie ze mnie żartuje, ale ............... niestety............ nie żartował :-(:crazyeye:
Jeden z Jego sąsiadów (a wydawałoby się, że reprezentujący "jakiś?" poziom, zainteresowany podobno losem zwierząt - wywiad osobisty, kiedy odbieraliśmy od niego młodego ptaka poturbowanego przez koty), który już chyba załapał o co chodzi z DT, uraczył Rajmunda mniej więcej takim współczującym wsparciem sąsiedzkim apropos Blondyny nie dalej, jak dwa, może trzy dni temu:
>> ten pies to tak szybko nie pójdzie, bo białe są wyjątkowo głupie <<

Litości !!! :placz::placz::placz::placz: Ciśnie mi się na usta najbardziej niepoprawne słownictwo Zacytuję tylko to niepoprawne gramatycznie "A skąd ja tu mieszkam :crazyeye::crazyeye: ?" Reszty sformułowań chyba się można domyślić .......

To jest tak, jak kiedyś pojechaliśmy na kontrolę przedadopcyjną pod Kielce (chyba kiedyś pisałam o tym, ale warto przypomnieć o debiliźmie wiary ludzi w ... cholera wie w co .... może przesądy?), a w samochodzie mieliśmy w klatce kilka psów Nim w ogóle rozpoczęła się rozmowa na temat domu i oferowanych warunków, facet wyczaił, że szczenięta są w samochodzie.
Chciał je obejrzeć. Pozwoliliśmy ...... A to co od człowieka usłyszeliśmy, zamurowało nas we troje tak, jak tam staliśmy. Cała trójka wygadana, ale nikt się nie odezwał jeszcze trochę po wyjeździe od tego gościa.... Potem doszliśmy do tego, o czym facet mówił .... A biorąc poszczególne psy do ręki i grzebiąc pod mordką każdego komentował " ty do niczego; a ty ile masz , no pokaż... nie no stróż będzie z Ciebie zaden; Ty masz 3, no może ty się nadasz; Jeden? Nie!! Wracaj!;pokaż ty się jeszcze raz Ehhh masz dwa, nie, nie nadajesz się"

Kto zgadnie, o czym facet mówił?

Hehehe Pewnie nikt albo niewielu .... . Bo my wszyscy dogomaniacy i weci debilami jesteśmy ! :cool3: Stróża dobrego poznasz tylko po tym, ile włosów psu wyrasta z brodawki pod dolną szczęką (od trzech w górę można rozmawiać o stróżowaniu :placz:) . Kto na to wpadł? :cool3: Nam to zajęło 1 dzień intensywnego myślenia, rozmow z wetem i macania wszystkich szczeniąt, do których facet przemawiał .... Wiedzę tą :-o:-( potwierdziliśmy później u tego człowieka ! Dobrze wydedukowaliśmy :placz::angryy:

Posted

saga_86 napisał(a):
klusek nie pomysliłaś wątków?:cool1:Stella jest czarna jak smoła:diabloti:

A czy to ma jakieś znaczenie, tak naprawdę ?:cool3:
Nie zdziwię się chyba już, jak usłyszę, że czarne, to wyjątkowo wredne albo jakoś tak :roll:, tym bardziej, że czarnych jak smoła mamy sztuk 4 i od wielu miesięcy nie wzbudzają żadnego zainteresowania :-(

A jeśli chodzi o Blondi ... nadchodzi nieubłaganie jej czas na sterylkę :cool3:

Posted

Może ten osąd o inteligencji białych psów to analogicznie do kawałów o blondynkach:evil_lol: (proszę blondynki o niegniewanie się, ja sama długo byłam a teraz jestem "sztuczna inteligencja"):p

Posted

Kamkam napisał(a):
Może ten osąd o inteligencji białych psów to analogicznie do kawałów o blondynkach:evil_lol: (proszę blondynki o niegniewanie się, ja sama długo byłam a teraz jestem "sztuczna inteligencja"):p

Moze .... ;)