FiYolka Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Witam!! Przygarnęłam do siebie 10-letniego mieszańca, no w sumie dorosłego kundla, jest już ze mną pół miesiąca i chce już wykąpać bo już zdążył się ubrudzić i nieprzyjemnie pachnie. Jest to biszkoptowa sierść , średniej długości Więc mam dwa pytania 1. Jak często wyczesywać takiego psa? 2. Jak często , jak i czym wykąpać tego biszkopta?? W razie czego mogę dodać zdjęcia mojego pieska. Quote
Paulina94 Posted August 25, 2015 Posted August 25, 2015 1. Jak często wyczesywać takiego psa?2. Jak często , jak i czym wykąpać tego biszkopta?? 1. Raz w tygodniu spokojnie wystarczy, w okresie linienia możesz czesać codziennie- mniej sierści będzie wtedy "latała" po domu ;) 2. Ja moje psy kąpałam tylko w razie potrzeby, np. jak się wytarzały w czymś śmierdzącym :P Quote
Cockermaniaczka Posted August 26, 2015 Posted August 26, 2015 A jaki ma pan pies wlos ;) Kapac mozesz raz w miesiacu lub rzadziej,zalezy od stanu wlosa psa. Kup jakis fajny dobry szampon do kapania psow,moze byc np show tech 2w1,Botanika,Bio groom,PSH... Nie kupuj sklepowego badziewia bo to nic nie warte ;) Quote
Recommended Posts