Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szukam pojemnika na 20kg. Metalowy byłby lepszy niz plastikowy (szczury mi sie ostatnio dobrały do plastikowego - moje własne szczury, nie dzikie :wink: ).
Czy macie jakieś propozycje?
Gdzie mogę dostac pojemnik?
Na stronie Acany jest inf, ale nie ma żadnej fotki. Pisałam maile z prośbą o zdjęcie, bo pojemnik 40zł kosztuje, a ja nie chce go w ciemno kupic. Niestety firma nie dysponuje żadnym zdjęciem! :evil: Żenada!
Polecili mi jechac na wrocławska wystawę i poszukać stoiska, bo tam bedzie stał taki pojemnik. A ja jestem z Warszawy i nie wystawiam psów!

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Palatina, z Acany nie maja pojemnikow na 20 kg karmy :roll: No chyba, ze cos sie zmienilo. Kolezanka ma ich pojemnik, plastikowy i jest bardzo fajny - sadze, ze metalowy tez bedzie solidny - ten plastikowy jest szerszy niz wyzszy ;), dobrze zamykany, dosc mocno i dobrze trzyma - cyzli karma nie wietrzeje.

Posted

Ten metalowy właśnie jest na 20kg - Tak mi powiedzieli, gdy prosiłam o zdjęcie. wiem tylko, że jest czarny i ma logo Acany. :roll:
Czy warto płacić 40zł za coś, o czym nie mam pojęcia, jak wyglada?

A jak jest z innymi firmami?
Mam taki pojemnik z Royal Canin'a (20kg), ale plastikowy i ten własnie mi szczury nadjadły.

Widziałam na jakiejś wystawie pojemnik Eukanuby (też metalowy, ładny), ale nie wiem, jakim cudem można go zdobyc. Na stronce nie ma żadnych info. No i nie wiem, czy jest na 20kg (a ja takie worki kupuję).

Posted

Ja mam właśnie taki metalowy z Acany i jestem bardzo zadowolona.
Może wizualnie nie jest najpiękniejszy ale ma dobrą uszczelkę więc karma nie wietrzeje i nie ma szans żeby jakiś zwierz sobie to sam otoworzył - nawet super inteligentne szczurki ;)

Posted

A masz może aparat cyfrowy, że fotkę zrobic?

Lub opisz mi, jakiej jest wielkości (wysokość i średnica).
Czy łatwo sie otwiera, zamyka. Podobno to ma byc za takiej zasadzie, jak słoiki (weki), z jakąś obręczą, ale ja za Chiny nie umiem sobie wyobrazic... :-?

Posted

wiem ze w telekarmie sa do kupienia, mozesz tez na allegro poszukac, tam sie zawsze cos znajdzie.

Ja dostalam na 15 kg metalowy pojemnik z Eukanuby do karmy gratis, bo sprzedawczyni jest zakochana w moim Farcie 8)

Posted

ja dostalam szczelnie zamykany plastikowy pojemnik kiedy zamawialam royala canina dla szczeniakow dużych ras ;) byl to taki maly gratis, pojemnik super, przydaje się :D

Posted

ELO!!

PALATINA wybacz ale zapomnialem zrobic foty :( ostatnio mam wiele na glowie w tym remont mieszkania..ale spoko w poniedzialek jak tylko bede mial kompa to wstawie fotke

Posted

PALATINA napisał(a):
Kupilam ten pojemnik, ale jeszcze nie doszedł. Czekam wiec.... :roll:

Jak dostaniesz przesyłkę,to napisz czy pojemnik dotarł do Ciebie "cały" :D
Mój niestety był dość mocno powgniatany (pomimo,że był oryginalnie zapakowany w folię),ale to w końcu wina przewoźnika... :roll:

• 4 weeks later...
Posted

Dostałam (zapomniałam wczesniej napisać) - jestem zadowolona, bo juz mnie Klaudia i Dino nastrzaszyła, ale jednak mój pojemnik przybył cały (no moze z wyjątkiem jednego zadrapania, ale malutkiego).
Karmy jeszcze do nigo nie wsypałam, bo czekam na przypływ kasy, ale juz zaraz pojemnik bedzie rozdziewiczony. :lol:

Posted

Witam!
Kiedyś pytając poprzez maila dostałem odpowiedź od Acany,że pojemnik metalowy pomieści 18 kg,a plastykowy 15 kg.
Ja mam metalowy od Puriny Pro-Plan(gratis przy zakupie karmy 15 kg) i jest super szczelny.Wsypałem 15 kg i zostało sporo wolnego miejsca,tak wiec na oko mozna sądzic,ze 5 kg spokojnie sie jeszcze zmieści.
Pozdrawiam.

Posted

Ja mam pojemnik - chociaz plastikowy - z Eagle Pack i tez jest super. Bardzo ciezko sie go otwiera, mam spore z tym problemy ale dzieki temu wiem, ze karma jest bardzo szczelnie przechowywana ;) Wchodzi tutaj akurat 15 kg

Posted

Do metalowego pojemnika Puriny Pro Plan spokojnie wejdzie 20 kg karmy o sporych krokietach ;) I jest bardzo szczelny, ja bardzo lekko nakładam przykrywke, bo w przeciwnym razie trudno pojemnik otworzyć. Niezdecydowanym polecam właśnie taki, bo wizualnie też fajny.

• 2 weeks later...
Posted

Zaczęłam od niedawna kupować Royala weterynaryjnego - dla którego jakoś w żadnej promocji (których zresztą nie ma ;) ) żadnych pojemników się nie daje... Może ktoś ma zapasowy na zbyciu?
Bo - w Allegro już pustka, a w necie tylko z karmą... która mi nie jest potrzebna...

Posted

Z Łodzi... Ale jakby co - to mam przyjacół w Wa-wie - więc nie dowóz tu problemem, lecz sam fakt możliwości kupienia. W necie dostępne są tylko pojemniki Trixie - z materiału - a moja coraz lepiej (na szczęście) czująca się sunia raczej z taką torbą przez 8 godz (dopóki będę w pracy) poradzi sobie ;)
Zależy wiec mi na metalowym i szczelnie zamykanym i na jakieś 14 kg - bo takie są te worki, które kupuję.
Byłam na stronie Acany - i coś mi się wydaję, że to tylko dla kupujących karmę :(