Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Też jestem zdania,ze pieniądze w tym przypadku powinny iść przez AFN.
Sytaucja dla wszystkich będzie bardziej klarowna.
A Kiddy będzie miała z głowy rozliczanie się,wiec będzie mogła więcej czasu poświęcić psu.

• Replies 439
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poker napisał(a):
Też jestem zdania,ze pieniądze w tym przypadku powinny iść przez AFN.
Sytaucja dla wszystkich będzie bardziej klarowna.
A Kiddy będzie miała z głowy rozliczanie się,wiec będzie mogła więcej czasu poświęcić psu.

Z AFN ciężko wyciągnąć pieniądze i trwa to czasem długo.Ja proponuje jakąs zaufaną osobe, która na bieżąco będzie rozliczać sie z wpłat.

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Z AFN ciężko wyciągnąć pieniądze i trwa to czasem długo.Ja proponuje jakąs zaufaną osobe, która na bieżąco będzie rozliczać sie z wpłat.

kochani prosze o szybka decyzje bo chodzi o czas

Posted

kiddy,czy znasz jakieś wolontariuszki z wrocławskiego schroniska?
Pewnie,że chodzi o czas,ale życie psa nie jest zagrożone ,więc można ustalić wszystko na spokojnie.
A jaki inny hotelik masz na myśli?

Posted

andzia69 napisał(a):
mozna poprosić ulv- moze się zgodzi co do kasy.... bedzie szybciej i ona mogłaby się skontaktować z kiddy..nie wiem

To dobry pomysł - Ulv jest doświadczoną dogomaniaczką.

Posted

Szczerze mówiąc to ja już sama nie wiem co robić :roll::shake:

Boję się dwóch podstawowych rzeczy:
1. spraw finansowych - obawiam się że miesiąc to zdecydowanie za mało na doprowadzenie Maxa do porządku psychicznego i znalezienie domu
2. jeśli sprawa się będzie przeciągać czy będzie mógł siedzieć nie wiadomo jak długo w hotelu, czy będzie miał tam opiekę kiddy lub innej osoby z dogo --> i tu znów kwestia finansowa
Wiadomo że do schronu wrócić nie może. A co jak się okaże że jest jednak psem problemowym? Co jeśli nie będzie na niego chętnych? Kto będzie w stanie płacić za jego hotelowanie?

Posted

weszka napisał(a):
Szczerze mówiąc to ja już sama nie wiem co robić :roll::shake:

Boję się dwóch podstawowych rzeczy:
1. spraw finansowych - obawiam się że miesiąc to zdecydowanie za mało na doprowadzenie Maxa do porządku psychicznego i znalezienie domu
2. jeśli sprawa się będzie przeciągać czy będzie mógł siedzieć nie wiadomo jak długo w hotelu, czy będzie miał tam opiekę kiddy lub innej osoby z dogo --> i tu znów kwestia finansowa
Wiadomo że do schronu wrócić nie może. A co jak się okaże że jest jednak psem problemowym? Co jeśli nie będzie na niego chętnych? Kto będzie w stanie płacić za jego hotelowanie?

Mam takie same obawy.Kto zabierze do domu psa, który gryzie...

Szkolenie powinno być na minimum 2, 3 miesiące.

Posted

będzie mógł siedzieć tyle ile będzie potrzeba. Jednak zrobię wszystko aby po miesiąc wyszedł z hoteliku no chyba że sie dogadam z właścicielem co do płatności( ponoć dlatego z góry każą bo ktoś im dał psa i powiedział że za tydzień zapłaci i już więcej go nie zobaczyli).
Jeżeli Maks miałby zostać dłużej w hoteliku i płatność dalej byłaby 25 zł wtedy w najgorszym wypadku ulokowałabym go u dziewczyny z Tozu ( Kasia na pewno by nie zdarła z nas kasy po za tym ona niedawno straciła swojego psa i może by Maks został u niej na stałe).
Jeśli chodzi o mnie to ja mogę się nawet Maksem przez rok zajmować:P
Jednak wiadomo że będę mogła powiedzieć za ile będzie mógł być wystawiony do adopcji po tygodniu (minimum) pracy z psem:)Myślę że uda mi się sprawdzić na ile pies jest pojętny a na ile musi się wyleczyć jego psychika:)

Posted

Nasunął mi się jeszcze jeden pomysł że może znajdę sponsora dla Maksa już kiedyś znalazłam sponsora na umieszczenie psa z mojego osiedla bezdomniaka w hotelu i się udało więc może spróbować?????????
Jeśli ktoś by pomógł mi napisać taki list opisujący historie maksa i dlaczego chcemy go umieścić w hoteliku rozesłałabym po firmach produkujących karmę lub jakieś artykuły dla zwierząt potem bym poszukała wśród ludzi publicznych Wrocławia:)

Posted

kiddy napisał(a):
Nasunął mi się jeszcze jeden pomysł że może znajdę sponsora dla Maksa już kiedyś znalazłam sponsora na umieszczenie psa z mojego osiedla bezdomniaka w hotelu i się udało więc może spróbować?????????
Jeśli ktoś by pomógł mi napisać taki list opisujący historie maksa i dlaczego chcemy go umieścić w hoteliku rozesłałabym po firmach produkujących karmę lub jakieś artykuły dla zwierząt potem bym poszukała wśród ludzi publicznych Wrocławia:)

To byłoby idealne wyjście

Posted

Kucze myślę że fajnie by znaleźć osobę lub firmę która by ufundowała chociaż jak na razie 1 miesiąc w hoteliku by mielibyśmy czas już większy na takie rzeczy jak bazarki allegra itp.
Mogę jeszcze dziś wysłać tylko proszę aby ktoś mi sformułował maila hcodzi mi o zawarcie historii Maksa:)

Posted

kiddy oczywiście że sponsor byłby najlepszy. Jeśli jesteś w stanie się tym zająć to super. Historia Maxa jest opisana na początku wątku - oddał go właściciel bo niszczył pozostawiony sam w mieszkaniu. I tyle wiemy.
Co do konta to ja jednak jestem za AFN zwłaszcza jesli kasę miałyby wykładac osoby zupełnie nie znające dogo ani nas ani zasad tu panujących. Można wpłacać na sznaucery w potrzebie, a może zresztą lepiej założyć nową skarpetę "sznaucer Max" żeby jaśniej było widać ile mamy kasy.

kiddy i dzięki za twoje przedstawienie się :) Mam nadzieję że nie masz za złe mojej ostrożności. Nie chce po prostu żeby później była podbramkowa sytuacja, wole dmuchać na zimne.

Posted

[quote name='Poker']kiddy,pytałam się Ciebie jakie dziewczyny znasz ze schroniska,chodzi mi o wolontariuszki?[/quote]
Wolontariuszki znam chyba wszystkie a jaesli chodzi o te co wchodza na dogo to:
Aneta, 2 Agnieszki i Kinga(przepraszam nie znam nazwisk i ników)

Posted

Napisałam maila do 4 posłów z prośbę o sfinansowanie hoteliku czekam na odpowiedź. Dziś napiszę do pedigree. Może się uda. Ja chętnie bym już w następnym tygodniu zabrała Maksa.
Jakie jeszcze znacie firmy??

Posted

[quote name='kiddy']Mam pytanko czy w zamian za sfinansowanie hoteliku przez firmę pedigree byłaby możliwość umieszczenia banerku reklamowego na dogomani????[/quote]

nie sądzę - dogomania zarabia na bannerach reklamowych znacznie więcej zapewne niż 750 zł :roll: poza tym takie rzeczy ustala siez adminem z którym trudno o kontakt :shake:

Posted

[quote name='kiddy']Dalej szukam sponsorów ale się nie zniechęcam::)[/quote]

Pomogę coś znaleźć ale napisz tutaj listę do której wysyłałaś informację bo po co się dublować i wysyłać do jednej firmy po 5 maili

Posted

Mam niepochlebne opinie o tym hotelu Armake. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć :roll::shake: Przyszło mi do głowy jeszcze jedno miejsce - muszę sprawdzić.
kiddy 3mam kciuki za znalezienie sponsora choć raczej jestem sceptyczna :roll:
Na moim bazarku zero zainteresowania. Jak zebrać taką kasę na psa który nie jest w żadnej specjalnie większej potrzebie niż tysiace psów w schronach. Ciężka sprawa.