Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 439
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Diewczyny ,jestescie cudowne!
sledze historie Maxa prawie od poczatku pojawienia sie,jak mozna mu pomoc,gdzie wplacac kase na hotelik dla maxia?(postaram sie zmobilizowac znajomych)

Posted

kiddy napisał(a):
To na jakie konto wpłacamy kasę?????
mogę podać swoje konto jak chcecie mnie to obojętne:)

Skoro Ty jesteś na miejscu i będziesz się zajmować płatnościami to chyba tak najwygodniej i 100% kasy pójdzie na Maxa (AFN pobiera prowizję).
Ja na dniach zrobię bazarki.

Posted

weszka napisał(a):
Skoro Ty jesteś na miejscu i będziesz się zajmować płatnościami to chyba tak najwygodniej i 100% kasy pójdzie na Maxa (AFN pobiera prowizję).
Ja na dniach zrobię bazarki.

Napisz tylko jakie dane mam udostępnić do tych przelewów bo sie nie znam:)

Posted

Kiddy, mam takie pytanie - na wszystkich wątkach na jakich się pojawiłaś wchodziłaś po to, by zaproponować wysłanie/wzięcie psa do hotelu - jak mamy to rozumieć?
Nie obraź się, ale dziwi mnie to, że jesteś na dogo od lipca (czyli już ponad 2 miesiące), a 90% Twoich wypowiedzi dotyczy ściągania psów do hoteli ( wjednym poście napisłaś nawet "mamy miejsce"), tak jakby inne problemy i tematy na dogo nie istniały.
Pytam, żeby nie było żadnych niejasności...

Posted

Maciaszek po prostu zaangażowałam sie w wyciąganie psów ze schronisk a że w domu u siebie nie mam warunków na DT wiec proponuje hotelik bo to są ludzie zaprzyjaźnieni i już w wielu adopcjach bid ze schroniska wrocławskiego pomogli. A od momentu jak zaczęłam ogłaszać amstii stwierdziłam ze zajmę się głównie ratowaniem bullowatych( poza tym hoteliki nie chętnie biorą bezdomne amstafy a ten jest bardzo przychylnie nastawiony i pomocny). Czy już wyjaśniłam wyczerpującą???

Posted

kiddy napisał(a):
Maciaszek po prostu zaangażowałam sie w wyciąganie psów ze schronisk a że w domu u siebie nie mam warunków na DT wiec proponuje hotelik bo to są ludzie zaprzyjaźnieni i już w wielu adopcjach bid ze schroniska wrocławskiego pomogli. A od momentu jak zaczęłam ogłaszać amstii stwierdziłam ze zajmę się głównie ratowaniem bullowatych( poza tym hoteliki nie chętnie biorą bezdomne amstafy a ten jest bardzo przychylnie nastawiony i pomocny). Czy już wyjaśniłam wyczerpującą???

To ja przyjmę na siebie rolę upierdliwej, a co mi tam ;).
Piszesz, że to zaprzyjaźniony hotelik - a mail jakiego od nich dostałaś i jaki tu zacytowałaś:
[FONT=Arial]
[FONT=Arial]Cena za dobę to 30,- bez wyżywienia. Hotel dla psiaków jest przy naszej hodowli psów i niestety ilość miejsc mamy ograniczoną (a zainteresowanie bardzo duże).

Prowadzimy akcje pomocy dla psów do adopcji. W tym roku przez 4 m-ce mieszkały u nas dwa psiaki z fundacji.[/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]Jednak teraz nie jesteśmy w stanie zaproponować Pani znacznej obniżki ceny. Możemy ustalić cenę na 25,- za dobę (z wyżywieniem).[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]Psy do adopcji przyjmujemy na okres miesiąca (z możliwością przedłużenia) i opłata pobierana jest z góry (rozliczana za rzeczywisty czas pobytu).[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]Zachęcam również do zamieszczenia ogłoszenia o adopcji na naszym forum: www.forum-psiarskie.yoyo.pl[/FONT][/FONT]
[/FONT]

wygląda raczej jak mail pisany do kogoś, kogo nie znają...
Jeśli czujesz się urażona tym dociekaniem, to przepraszam, ale jestem po prostu ciekawa i chciałabym pewne rzeczy zrozumieć.

Posted

maciaszek nie tylko Ty będziesz upierdliwa, ja też :roll:. Ale nie ze złośliwości tylko dla dobra Maxa i jasności sytuacji.
Jak wiadomo łatwo jest psa dać do hotelu tylko co dalej...? Dopiero wtedy zaczyna się prawdziwa praca. Wszyscy chcemy być pewni że miejsce gdzie będzie Max jest odpowiednie i że Ty kiddy zapewnisz mu właściwą opiekę. Ani ja ani maciaszek nie damy rady pomóc ze względu na odległość. Max z hotelu nie może już wrócić do domu, a nie wiemy jak długo będzie trwała jego socjalizacja, czy będzie mógł zostać w tym hotelu tak długo jak będzie potrzeba i czy Ty Kiddy będziesz mogła nad nim tam czuwać???
Kiddy napisz proszę coś o sobie - co robisz, jakie masz doświadczenia z psami, jaką historię na dogo. Każdy z nas był kiedyś nowy - ja ciągle jestem dość świeża :cool3: więc takie przedstawienie chyba będzie dla wszystkich ciekawe.
Z tym hotelem o tyle dziwna sprawa, że większość hotelików do których trafiają psy z dogomanii nie bierze pieniędzy z góry. To rzeczywiście zaprzyjaźnione hoteliki, przyjazne bezdomniakom i wiedzą że przeważnie nie mamy pieniędzy na zapłatę z góry. Psy mogą też tam siedzieć tyle ile potrzeba, nie musimy się deklarować.
W dodatku ta kwota mnie przeraża :placz::-o:shake:... jakoś tego nie widzę żeby uzbierać. Max nie wzbudza specjalnego zainteresowania na dogo bo jest po prostu jednym z setek psów - nie jest bardzo chory, nie ma dramatycznej historii, nie ma paskudnych ran - więc ciężko będzie uciułać taką kwotę :shake:

Posted

Andzia dzięki za linka. Wygląda wszystko ok. Tylko te koszty... ale może wspólnie jakoś damy radę, co??? Jak myślicie??? Bo ja sama nie dam rady takiej kasy uzbierać.

Posted

trzeba wystawiac jakieś bazarki, aukcje cegielkowe - ja finansowo nie bardzo w tej chwili...tyle aścikow biednych jest:shake: też robię cegielkowe allegro na Fuksa, wystawilam bazarek..a tyle jeszcze potrzebujących...

jedynie mogę w ten sposob pomoc...ale to raczej malo...

Posted

Ten hotelik jest zaprzyjaźniony, tylko teraz cieszą się dużym zainteresowaniem i dlatego nie mogą znacznie obniżyć ceny. i tak idą na rękę z tym wyżywieniem bo przelicznik jest taki
[FONT=Arial][FONT=Arial]W kwocie 25,- za dobę z wyżywieniem, wziąłem pod uwagę, że my stajemy się sponsorem karmy dla tych psów. Tak jak wcześniej wspomniałem teraz nie jestem w stanie zaproponować nic więcej.[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]Jednak daję 5,- rabatu na pobyt – to za 30 dni daje kwotę 150,-. Wyżywienie takiego psa to ok. 5,- dziennie – zatem również 150,- w miesiącu. Razem od nas 300,- upustu na jednego psa.[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Łącznie to daje aż 600,- za obydwa zwierzaki.[/FONT][/FONT]

To jest naprawdę dobry hotelik. Psy będą mieć tam bardzo dobrą opiekę, ponieważ:
osoby tam pracujące prowadzą też szkołę tresury psów więc znają sie na szkoleniu psów i będą także dla mnie pomocni w dni kiedy nie będę mogła jeździć do piesków:)
ja oferuję DARMOWA KASTRACJE PSOW (współpracuję z lekarzem weterynarii który wielokrotnie mi pomagał w leczeniu najbardziej potrzebujących a także sterylizował i kastrował - dla dociekliwych jest to lekarz schroniskowy i moim zdaniem jeden z lepszych specjalistów we Wrocławiu)

Jeśli chodzi o mnie mam 21 lat. Działam jako wolontariusz w schronisku dla zwierząt. Interesuję sie behawioryzmem . Na razie amatorsko szkolę psy i mam pewne sukcesy:) Obecnie odbywam szkolenie aby zostać członkiem policji dla zwierząt i zdać egzaminy na inspektora, oraz uczę sie w studium weterynaryjnym.

Podaję link do wątku który sprawił że postanowiłam pomagać na dogomani, bo kiedyś ktoś mi pomógł znaleźć szczęśliwy domek dla mojego psiaka którego szkoliłam w schronisku i to właśnie Ksena vel amsti sprawiła że pokochałam psy typu bull i uzmysłowiła mi jak wiele satysfakcji i radości przynosi praca z psem. oto link:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77316
tO BYłA PIERWSZA WYPOWIEDZ NA TEMAT SUNI(gdym nie była odpowiednia osobą pies chyba by zamna nie plakal w podróży)
"Ksena - morderca i w ogóle pies nadający się tylko do uśpienia:angryy::angryy::angryy:
pięknie jechał w samochodzie - była bez kagańca rozdając uśmiechy na prawo i lewo. Podawała łapę i była baaardzo szczęśliwa,że opuściła to pożal się bosche "schronisko". W połowie mniej więcej drogi do W-wy została odebrana przez lamię i tylko bardzo płakała za "swoją" pańcią, do ktorej się bardzo przywiązała podczas pierwszego etapu drogi. Zdjęcia potem będą!!! Tak więc wszyscy żyją, nikogo nie ugryzła, nie pożarła!!!!

Mam nadzieję,że lamia potem sie odezwie i zda relację z drugiego etapu podrozy i przekazania morderczyni w ręce nowych państwa!

No i powiedzcie sami - czy ten pies na pewno zasługiwał na uśpienie????"
I DRUGA WYPOWIEDZ:
"Największe podziękowania należą się wolontariuszce (przepraszam nie pamiętam imienia), suka odlotowa, świetnie zsocjalizowana, karna, posłuszna, pięknie chodzi na smyczy, wie co znaczy „spokój”, „nie rusz”, odważna, wesoła ... super pies, jestem pod wrażeniem, nie macie tam we Wrocławiu jeszcze jakiegoś amstaffa, pod opieką koleżanki wolonatriuszki ?????
"

Jeśli macie wątpliwości co do moich umiejętności jeśli chodzi o tresurę psów zapytajcie ludzi o ksenke czego została nauczona.

Przykro mi że mi nie ufacie. Smutne jest to że wiele ludzi proponuje pomóc ale nie dostają szansy się wykazania czy też z braku zaufania zabrania im się pomocy:(

Jeśli macie jakieś pytania jeszcze do mnie chętnie odpowiem
A I JESTEM PEWNA ZE MAKS NIE PORZALUJE TEGO ZE POJEDZIE DO TEGO HOTELIKU. JESTEM W STANIE SIE NIM ODPOWIEDNIO ZAJAC

Posted

To i ja cos napisze.

Wydaje mi sie, ze najlepiej jak sie skontaktujecie z hotelikiem osobiscie i zapytacie o wspolprace ich z Justyna Krauze. Bedzie dowod na to, ze rzeczywiscie kiddy wspolpracuje jak to napisala z wlascicielami hotelu.

Mnie inna kwestia dala do myslenia.
Kiddy - piszesz, ze wydaje Ci sie, ze psiak nie bedzie musial siedziec dluzej niz miesiac.
Czytajac o jego problemach raczej bym optowala za tym, ze psiak wymaga szkolenia bynajmniej 3 miesiecznego a nie 3 tygodniowego... Tym bardziej, ze chcesz pracowac z nim z doskoku...

Pieniadze zawsze daja sie skombinowac, ale bywa i tak, ze na dany dlug sie nic nie zbiera... I co wtedy? Na kogo bedzie psiak w hotelu? Ja nie raz musialam sama placic fatury za psy, bo nic sie nie uzbieralo w skarpecie.

Ponadto - przywial mnie tu mail od kiddy.

Piesek znajduje się w schronisku w Katowicach.
Pies ma na imię Max. Został oddany przez właściciela, bo nie potrafił zostawać sam w domu i niszczył meble. W schronisku jest od maja tego roku. Ma około 2,5-3 lat. Ma kopiowany ogonek (taki bardzo króciutki).

[FONT=Arial]Psiak ma zostać wywieziony do hoteliku pod wrocław aby go zacząć resocjalizować:) Psiak ma duże szanse na nowe lepsze życie jednak hotelik kosztuje to ok 750zl miesięcznie <szok>[/FONT]
[FONT=Arial]Proszę więć o wsparcie[/FONT]
[FONT=Arial]oto numer konta:[/FONT]
Justyna Krauze
</B>:AddRorTr123('88-10600076-0000302001528065','PLN')" target=_blank>88-10600076-0000302001528065
[FONT=Arial]z dopiskiem "MAKS'[/FONT]

Dziekujemy za kazdą najmniejsza wpłate , to dla Maksa ogromnie wiele znaczy!!

[FONT=Arial]PS prosze o rozesłanie takżę tego maila do swoich znajomych:)[/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Verdana]Szczerze, to wiele kwestii mnie tu zdziwlo - nie ma zdjecia psa o ktorym jest mail, opis jest zdawkowy i w dodatku kiddy podajesz swoje prywatne konto. Z boku mail wyglada na mocno "naciagany". Wysylajac maila do nieznajacych Was osob, proponowalabym jednak zbiorke przez AFN. Ludzie nie wierza prywatnym zbiorka. Dlaczego? Bo jest chocby AFN przez ktory kazdy moze w legalny sposob bez wiekszych podejrzen zbierac fundusze. [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana]Wiem, ze AFN pobiera prowizje - ale ja wolabym to zaplacic a nie dawac powodow do podejrzen. [/FONT][/FONT]

P.S. Kiddy, Twoje posty rzeczywiscie dziwnie zaczely wygladac od pewnego czasu ;)
To pisze, bys zdawala sobie sprawe ze z boku wyglada to dziwnie i nie dziwie sie watpliwoscia.
W koncu nie raz i nie dwa zdarzaly sie dziwne cuda na dogomanii - psy widmo, dogomaniacy - handlarze i wiele innych.

Posted

Ja osobiście nie współpracuje z hotelikiem jako ja ale jest zaprzyjaźniony bo już parę razy pomogli nam w sprawach psiaków:)
Jeśli chodzi o konto to zaproponowałam swoje bo parę stron wcześniej ludzie zaczęli pytać na jakie konto wpłacać kasę i cisza nikt niczego nie zaproponował a tu czas ważny. Wcale nie musi to być moje konto. I jesli chodzi o maksa nie powiedziałam ze będę z doskoku sie nim zajmować tylko ze nie zawsze będę mogla poświęcić mu całego dnia bo sie uczę. i nie napisałam ze po miesiącu już nie będzie potrzebował szkolenia tylko chodzi o to ze wierze ze znajdzie nowy stały domek(oczywiście zaproponuje dalsze szkolenie jeśli to będzie wroclaw a jak nie to dam wskazówki do pracy z psem)

Posted

Właśnie dostałam maila i możliwe ze znajdzie się tańszy hotelik w okolicy Wrocławia:)
Rozumiem poniekąd wasze podejrzenia ale też trochę wiary w ludzi:)

Posted

Dody sorry ze wysłałam tego maila do Ciebie a pozostali ludzie to moim przyjaciele którzy w przeciwieństwie do was dobrze mnie znają i ufają i wiedza ze ta kasa rzeczywiście pójdzie na psa. Poza tym ja zawsze ze wszystkimi staram się być fer i się rozliczać dokładnie.A o zdjęciu psa zapomniałam

Posted

kiddy napisał(a):
Właśnie dostałam maila i możliwe ze znajdzie się tańszy hotelik w okolicy Wrocławia:)
Rozumiem poniekąd wasze podejrzenia ale też trochę wiary w ludzi:)

ja bardzo wierzyłam ludziom na dogomanii i niestety pare razy zawiodłam sie.

Nie chcemy Cię urazić,a jedynie dobra psa.Nigdy nie wiadomo kto jaki jest.Tobie też zalezy na dobru psa, więc powinnaś zrozumieć, że wszystkie wątpliwości mają swoje uzasadnienie.

Ten hotelik jest bardzo drogi.Zastanówcie sie dobrze...Ja osobiście nie chcę, by on znowu potem wrócił do schroniska,albo został uśpiony.

I wydaje mi się, że najlepiej byłoby gdyby pieniądze zbierała osoba, która jest już stałą dogomaniaczką i jest sprawdzona.Nie odbierz tego źle, ale poczytaj sobie czarną liste.

Posted

ok dzięki za uwagi ja się dopiero uczę reguł tu panujących. ja usunę w takim razie swój post odnośnie konta tylko proszę o podanie konta na które ma być wpłacana kasa:)