bartek_yo Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 Bokseromaniacy !!! za pare miesiecy a mianowicie we wakacje bede mial okazje kupic szczeniaka boksera . i nie wiem co robic poniewaz moge miec boksera z ogonem lub bez poniewaz mam staly kontakt z hodowca. bardzo podobaja mi sie boksery z ogonkami ale mojemu kuzynowi wet powiedzial ze w po pewnym czasie moze rozwinac sie jakas choroba na tym odcinku kregoslupa (tzn. na ogonie) czy to prawda czy kolejna bujda 'psich znawcow' ? wiem ze Marta (chyba) ma boksera z ogonem , chcialbym aby i ona sie wypowiedziala na ten temat . bo nie wiem co myslec.... Quote
Abi Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 Witam Co prawda ja nie Marta :wink: , ale powiem ci szczerze: smialo bierz bokserka z ogonkiem, na pewno bedzie zdrowy do konca zycia :D . Njfajniej bedzie jesli hodowca wszystkim bokserkom zostawi ogonki (takie jest zreszta prawo), wtedy bedziesz mogl wybrac boksia patrzac na jego wyglad i charakter :lol: Quote
Aireedhelien Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 w zyciu nie slyszalam o takich chorobach (mi sie marzy kolejny bokser ale juz z ogonem ;) ). jesli masz watpliowsci skontaktuj sie z innymi wetami. sadze ze gdyby posiadanie ogonow bylo szkodliwe to nie zminili by prawa, prawda ;) Quote
Naya Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 Mnie ta choroba o uszy sie tez nie obila. Wiesz, powiem Ci, ze teraz jest moda na psy z ogonami i uszami, bo u nas juz jest kilka rottkow z niecietymi. Boksy tez z ogonem widzialam, i lepiej wygladaja z dlugimi. Quote
mrowka Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 Ja tez jeszcze nie slyszlaam.. ale gdzies czytalam ze ogony bokserow sa bardzo delikatne itp. Ale z tego co wiem to ogon Grafcia jest bardzo mocny i jeszcze sie nic z nim nie dzialo.. Ale czy dobrze mowie to sie dowiemy jak Marta sie wypowie jako znawczyni od bokserkow z ogonkiem :wink: Quote
Naya Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 Mrowka, to Ty masz Mejka z ogonkiem ?? A moja Naja z tylkiem na wierzchu chodzi :) Potrzeba troche czasu, az spolecznosc przyzwyczai sie do psów "oryginalnych" Quote
Maksio Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 Ja tez nie słyszałam o chorobie psa z powodu tego, że ma ogon :o . Mój Maks mma obcięty ogonek i bardzo tego załuję, bo po pierwsze bardzo długo mu sie goił, po drugie nie ma na czubku sierści i już chyba nigdy nie będzie miał, a po trzecie to do tej pory cały czas czasem nim gdzieś zawadzi i zaczyna paprac się od nowa. Jest na prawde biedny. Jak by miał ogonek to przynajmniej radość jego przy powitaniu mnie byłaby jeszcze bardziej wyrazista a tak to jak otwieram drzwi to wita mnie jego wielka morda wraz z... zadkiem... bo ogonek, jego balaścik, nie działa, i wtedy morda łączy sie razem z zadkiem i kiedys cholercia się pomylę i pocałuję go zamiast w morde to ..... ło matko lepiej nie myśleć :lol: :D :D :D :lol: :lol: :lol: Quote
Naya Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 Naja tez nie ma siersci na koncowce ogona, ale to chyba blizna po obcieciu. W tym przypadku nie ma sie czym przejmowac :D A co do tej choroby ogoniastych, to wydaje mi sie, ze to jakas nowa bajeczka ;) Quote
tunio Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 wiesz ta choroba jest zdaje sie kolejnym wymyslem 8) Takim samym jak to ze suki musza raz dla zdrowia,a samce tez powinny bo beda niezrownowazone psychicznie :niewiem: A to ze sa ogoniaste to nie moda a zaczynaja wchodzic w gre przepisy ktore uniemozliwiaja np.wystawianie cietych psow za granica,wiec nie wiadomo jak piekny pies,ze wzgledu na to ze jest ciety intera nie zrobi :niewiem: Quote
mrowka Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 Naja Mejk niestety nie ma ogonka :( I tak jak Wasze boksie nie ma na czubku siersci :-? ale na obkolo ma :D Quote
Naya Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 Ehhh jednak musze wieczorem okulary zakładać ;) Tzn. Naja ma siersc na ogonie, i nie widac tego łysawego (nie rzuca sie w oczy) tylko z pod spodu, jak sie przyjrzec dobrze, to dopiero widac :P Quote
reptile Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 Nie martw sie nie grozi to zadna choroba!!Kopiowanie uszu i ogona jest prawnie zabronione!A poza tym bokserki z obonkami wygladaj super! Quote
bartek_yo Posted March 15, 2004 Author Posted March 15, 2004 przekonaliscie mnie :) bede musial powiedziec gosciowi zeby nie obcinal ogonkow :) pozdrawiam Quote
mrowka Posted March 15, 2004 Posted March 15, 2004 sUPER!! :laola: A kiedy bedziesz miec swojego psiaczka w domu?? I jakiego bys chcial pregowanego czy zoltego?? :multi: Quote
CHI Posted March 15, 2004 Posted March 15, 2004 Jak słyszę i patrzę na to co wyczynia moja ogoniasta "końcem swojego zadka" to zupełnie nie rozumiem, jak to jest możliwe, że sobie ogona nie uszkodziła :wink: :D - ale widać nie jest to takie proste, jakby się tym, co zalecali obcinanie ogonów wydawało :wink: Wali ogonem po kantach mebli, kantach ścian (beton, płytki, deski), po nogach (ostrokątnych) od mebli i nawet nie piśnie :wink: no i ogon cały :D Co ciekawe - jak "wytnie" mnie po nogach to nawet nie boli :wink: - albo ma wyczucie w ogonie albo co :wink: :wink: I jaka ekspresja! Od delikatnego puk! pul! samą końcówką z patrzeniem w oczy, do łomotu do sąsiadów aż sufit podskakuje :D :wink: :D Quote
tynka Posted March 15, 2004 Posted March 15, 2004 Carry!! wiesz ta choroba jest zdaje sie kolejnym wymyslem to ty nie wiesz goopia kobieto :wink: że ryba psuje sięod głowy a pies od ogona??? :roll: Quote
tunio Posted March 15, 2004 Posted March 15, 2004 Carry!!wiesz ta choroba jest zdaje sie kolejnym wymyslem to ty nie wiesz goopia kobieto :wink: że ryba psuje sięod głowy a pies od ogona??? :roll: a wiesz ze nie wiedzialam :stupid: zawsze myslalam ze psuje sie od lap :wink: Quote
bartek_yo Posted March 15, 2004 Author Posted March 15, 2004 nie no nie smejcie sie ja tylko tak slyszalem ze martwica wystepuje... psa zamierzam kupic w lipcu bo wtedy beda szczeniaki. bedzie zolta no i bedzie to suczka :) Quote
Naya Posted March 15, 2004 Posted March 15, 2004 Bartek, mozna wiedziec jakie masz psay i ile?? Quote
Recommended Posts