Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam was wszystkich serdecznie!
tydzien temu znalazłam w reklamówce jednodniowe szczeniaczki.zawiązane na supełek,niechciane ,zimne.
jeden niestety zasnął ale mam jeszcze jednego pieska(juz jest chętny)i trzy dziewczynki(jedna zostaje z nami)tak więc za 7 tyg.będę musiała pozostałym panienkom (2) poszukać nowych domków!
według weterynarza są to jamniczki mixy.
czuja się dobrze,ładnie jedzą więc mam nadzieje że juz nie bedzie zadnych dramatów.
nie moge zostawić ich u mnie w domu ,ponieważ mam juz kota,staruszkę-emerytke schorowana rottwailerkę,ptaszki ,gekony....i szczeniaki.
dobrze że mam urlop:lol: .
proszę was bardzo o pomoc.nie znam nikogo u mnie w mieście kto ma dobre serduszko dla zwierzątek a jak ktos jest to ma ich tyle co ja

TO SĄ MOJE SKARBY

PROSZĘ WAS O POMOC!

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szczeniaczki śliczne. I niesamowicie farciarskie, że w całym swoim nieszczęściu trafiły na Ciebie..... Dobrze, że będą nieduże, takie pieski stosunkowo łatwo znajdują domy w mieście. Trzeba je tylko troszkę poogłaszać.Z jakiego miasta jesteś?

Posted

Ble, ble, ble. Nie wykarmiłabyś takich szczeniąt, a przynajmniej pisałabyś o tym problemie. Każdy kto ma/miał do czynienia z jedonodniowymi szczeniakmi/kociętami, wie jakie to wyzwanie. Masz je tydzień i ani słowa o tym. PO prostu nie masz tego problemu. Powiem wprost co myślę. Twoja suka się oszczeniła. Dorobiłaś sobie tragiczną historię i szukasz domów oszukując ludzi.

Posted

i znowu sie zaczyna:diabloti:

20 lat temu wykarmilam 3 jednodniowe owczarkii:eviltong:

jak mozna rzucac takie oskarzenia:angryy: chyba , ze wiesz cos czego my nie wiemy...

male bobasy powolutku szukaja nowych domkow ...i tyle:fadein:

Posted

Po jednodniowych szczeniętach raczej trudno określić "rasę", chyba, że zna się matkę lub ojca. Jak matka jamnik to owszem mix jamniczka może to i być. Po widocznych zdjęciach to moga być mix i nie mix z 20 ras.

Posted

To jakaś nowa "moda" z tym wyrzucaniem maluszków w reklamówkach do śmietników, rzek itp??:angryy:

Cudne - takie maciupeńkie!

Przykro mi z powodu tego, któremu się nie udało...:-(

Trzymam mocno kciuki, żeby były zdrowe!

Posted

ata napisał(a):
i znowu sie zaczyna:diabloti:

20 lat temu wykarmilam 3 jednodniowe owczarkii:eviltong:

jak mozna rzucac takie oskarzenia:angryy:

male bobasy powolutku szukaja nowych domkow ...i tyle:fadein:

OK. spadam.
Oczywiście, jednodniowe, od razy widac jamniczki. Bezproblemowo wykarmiane i wysikiwane i etc.
Jasne.
I stara Rottka oczywiście je przyjęła, dostała mleka, wylizuje. Pełna sielanka.
Pa.
:p

Posted

WYPRASZAM SOBIE! SWOJE BEZNADZIEJNE UWAGI POZOSTAW DLA SIEBIE JESTEM Z INNEGO FORUM I DOSTAŁAM STRONKĘ DO WAS!
JEŚLI NIE CHCESZ CZYTAC NIE CZYTAJ MOJA SUKA JEST STARA A NA DODATEK ROTKA
MOZE MAM CI PODAĆ NUMER DO WETA?-CHETNIE
http://e-psy.pl/viewtopic.php?t=3095
PROSZE STRONKĘ1!!
http://www.forumrottweiler.pl/viewtopic.php?t=2565
A TO DRUGA
POWIEM WAM ŻE NIE SPODZIEWAŁAM SIĘ CZEGOŚ TAKIEGO
ZE SWOJEGO DOŚWIADCZENIA ZNASZ TAKIE BLE BLE BLE???

Posted

Jeśli chodzi o podobieństwo do jakiejś rasy to pewnie wszytsko okaże sie za jakiś czas.
Moja przyjaciółka kilkanaście lat temu odebrała dwa 1-2 dniowe szczeniaczki facetowi, który niósł je uśpić. Jeden maluch niestety zmarł tego samego dnia, ale sunia - Tina przeżyła dzięki troskliwej opiece całej rodziny i żyła 16 lat - była oczekiem w głowie wszystkich. Tyle, że miała byc miksem boksera, a wyrosła z niej psina niewiele większa od ratlerka, z długim ryjkiem i kręconym ogonkiem:)

Posted

Co Wiem To Nieprzespane Noce,masowanie Brzuszków,odgazowywanie,butelki I Piski ....i Może żal ,że Kogos Nic By To Nie Kosztowało ,bo Byłaby Matka.
Wczoraj Jak Przyszłam Z Dziećmi Z Parku Jeden Przelewał Si.e Przez Palce,zabrałam Go Szubko Do Weta ,jak Przyszłam Z Nim Było Wszystko Ok Ale Inny Nie żył.tylko Sie Upłakałam.nie Wiem Czy Sie Zachłysnął,czy To Zmaina Mleka Jednak Najlepszy Był Mixol.na Dodatek Moja Suka Ma Raka I Dzis Nie Mogła Podnieść Dupki.
Troche Brak Mi Sił...
Ludzie Są Bardzo Podli.
Wejde Na Forum Pózniej ,jeszcze Nie Zakopałam Malucha Musze Iśc Na łaki.
Pozdrawiam Was.
Jestem Z Częstochowy

Posted

Żaneta , nie denerwuj się . Myśmy tu dopiero miały wątek suki , która ponoć wyskoczyła przes okno , a właścicielka po kilku karmieniach maluchów , pytała nas jak otworzyć firmę zajmującą się odchowywaniem szczeniąt :diabloti:
Sama niedawno odchowałam dwa śmietnikowe maluszki , i wiem jaki to trud . Wiele z nas ma to za sobą i dlatego mar . gajko jest zdziwiona , że nie potrzebujesz pomocy przy odchowaniu szczeniąt . Zwykle przy dużych miotach , dzielimy sie szczeniakami , coby jedna nie padła z przemęczenia .
Trzymaj się . Życzymy powodzenia Tobie i maluszkom .

Jeśli nie dajesz rady z wszystkimi malcami , poproś o pomoc .

Posted

OK ALE I TAK BOLI NIGDY NIE STWARZAŁAM JAKIŚ HISTORYJEK
A WYŻEJ JAK WIDAĆ KORA I KOT JEGO ZAAKCEPTOWAŁA ALE DO MALUCHÓW NIE PODCHODZI
A U NAS NIE MA NIKOGO KTO MI POMOŻE
MACIE TAM KOGOŚ Z CZĘSTOCHOWY?

Posted

mnie to tylko zastanawia dlaczego skoro szczenieta mialy jeden dzien weterynarz ich nie uspil?skoro masz chetnych na psy to chyba lepiej zabrac ktores ze schroniska ktore juz cierpia a nie skazywac je dalej...

Posted

Kostek napisał(a):
mnie to tylko zastanawia dlaczego skoro szczenieta mialy jeden dzien weterynarz ich nie uspil?skoro masz chetnych na psy to chyba lepiej zabrac ktores ze schroniska ktore juz cierpia a nie skazywac je dalej...

JAK MA SIĘ JEDEN DZIEŃ , TO TEŻ JUŻ SIĘ CIERPI .
Może jednak nie ma sensu dyskutować , czyje życie jest ważniejsze .

Posted

zawsze trzeba wybrac mniejsze zlo a wiemy jak wyglada zycie w schroniskach!na jednego szczeniaka jest chetny a co z reszta?i co jak maluch jednak sie nie spodoba chetnemu?oczywiscie nikt o tym nie mysli bo lepiej pokarmic sobie butelka i pomasowac brzuszki!