Lokuni123 Posted July 30, 2015 Posted July 30, 2015 Mój piesek od roku zachowuje się agresywnie wobec obcych zwierząt i ludzi . Rzuca się , szczeka , chce ugryźć , najerza się na widok psów , ale udaje mi sie ja uspokoić . Nigdy nie była szczepiona na tą chorobę mimo , że ma już 4 lata zamierzam z nią iść w najbliższym czasie do weta . Jak myślicie czy może , mieć wscieklizne? Zaznacze , że wobec mnie i osób , które zna jest łagodna,przymilna . I zastanawiam się czy to złe wychowanie czy wścieklizna ? Mnie czasem podgryza jeśli podczas leżenia ja za zaczepie , chce abym dała jej spokój . Quote
jola&tina Posted July 30, 2015 Posted July 30, 2015 Poczytaj sobie w internecie jakie są objawy wścieklizny. I nie loguj się na Dogomanii pod różnymi nickami, bo za to grozi ban. Quote
gojka Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 No błagam,wścieklizna nie rozwija się rok! Pies jest niewychowany po prostu. Za nieszczepienie psa grozi kara: "Według artykułu 85, ustęp 1 Ustawy o Ochronie Zdrowia Zwierząt oraz Zwalczaniu Chorób Zakaźnych Zwierząt z 11 marca 2004 roku za niezaszczepienie psa grozi 30 dni aresztu i kara grzywny do 5 tysięcy złotych. Gdy dojdzie do pogryzienia, właściciel może stanąć już przed sądem karnym. Za narażenie zdrowia i życia grozi do 3 lat pozbawienia wolności." Quote
Recommended Posts