Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Psiaczku Hopaj w górę! Niech w końcu ruszą adopcje, bo się zapsimy i już nikt nie będzie miał czasu nic pisać na wątku bo będziemy tylko latać po całym mieście od psa do psa
Wczoraj znowu przybyły nowe szczeniory wyrzucone do śmietnika w zawiazanej reklamówce

Posted

Czy możemy nazwać pieska Rudi? Co prawda on nie rudy ale mój starszy syn miał taki pomysł.
Byliśmy dziś u Luki i nie moglam małego znaleźć. trochę mi dzieciaki stracha narobiły bo jedna dziewczynka powiedziała, że psa od wczoraj nie ma, a przedwczoraj wieczorem leżał tylko i wyglądał na bardzo chorego. Na szczęście psiak pojawił się cały i zdrowy, a przynajmniej wygląda nie najgorzej, chociaż jest osowiały, mało w nim radości. Dostał mannę z mięskiem i warzywami, pomachał ogonkiem do mojej latorośli i nawet powarczał schowany za jego nogi na jakiegoś psiaka, którego zwabiło jedzonko.

Saga te szczeniory podobno nieduże będą a teraz są mniejsze od bardzo drobniutkiego Yorka

Posted

Saga podejrzewamy, że to mixy sznaucera miniatury Zaraz wstawię ich zdjęcia na główny wątek

Kamkam to dobrze, że piesek cały i zdrowy A może by go dołączyć do Luki do kojca ?

Posted

Maja ja się nad tym od początku zastanawiam, w sumie z Luką się dogadują, jak mi się uda to sprawdzę czy w kojcu też Luka będzie taka dla niego przyjazna. Luka ma szczepienie wszystkie, nie?

Posted

Kamkam napisał(a):
Maja ja się nad tym od początku zastanawiam, w sumie z Luką się dogadują, jak mi się uda to sprawdzę czy w kojcu też Luka będzie taka dla niego przyjazna. Luka ma szczepienie wszystkie, nie?

Myślę, że z Luką nie poowinno być problemu Ona pokojowo jest nastawiona do innych psów!
A co do szczepień to nie pamiętam Bożena powinna wiedzieć !

Posted

Psiak dziś na przeglądzie technicznym ;) był. Wszystko z nim OK. Zaszczepiony, odrobaczony, spsikany na żywy inwentarz. Były cztery telefony po ogłoszeniu w anonsach, jedno miejsce zajęły szczeniorki z reklamówki, jeden domek umówiony na wizytę i oględziny i jeden się zastanawia...

PS. piesek będzie bezpiecznie czekał na wymarzony domek w DT u mojej babci. Po pierwszej nocy wszystko ok, przysposobił sobie mały materacyk. Je za trzech, wszystko bez marudzenia i odsypia w bezpiecznym miejscu czasy tułaczki. Wciąż jest smutny, łepek nosi niziutko ale powolutku zaczyna machać ogonkiem. Jutro lub pojutrze prawdopodobnie bezie kompanko żeby pozbyć się pozostałości po pchłach.

Posted

Już nie musi czekać bo zostaje u mojej Babci!!! Moje dziewczyny powiedziały, że jest taki fajny, że już go nie oddadzą.
Piesio prawdopodobnie Pixi ale debata trwa, już odżył wczoraj biegał za moimi chłopakami, uszka w górę, ogonek chodzi, grzeczniutki i uwielbia mizianko -opiera łapki o kolano i nadstawia się do głasków. Ma do dyspozycji ogród wójek już robi maleńką budkę, na razie dziewczyny mówią, że będzie na podwórku ale to tylko kwestia czasu, jeszcze się powstrzymują od wołania go do domu bo brudny niemiłosiernie a one trochę się boją tych smrodków ulicy, ale po kąpieli ;)

Posted

A ja wczoraj kiedy przecztałam o tym DT u Babci, to tak sobie pomyślałam, że to właśnie taki wymarzony piesek dla starszej osoby :cool1: .
Kurczę, nie pomyliłam się...:eviltong:

jestem bardzo szczęśliwa, ze kolejny psiak ma szczeście.

Posted

niestety Pixi zniknął, trwają poszukiwania...na razie bezskuteczne... prawdopodobnie widziany był w okolicy skrzyżowania Piłsudskiego i Na Szlakowisku...

Posted

Reno2001 napisał(a):
Kurczę, mały gdzie jesteś???

Obyś faktycznie zmierzał w kierunku poprzedniego pobytu i obyś tam cały i zdrowy dotarł.

Tylko że już powinnien tam dotrzeć , a kilka godzin temu go tam nie było :-(

Posted

Wczoraj podobnego widziałam koło Manhatanu. Pobiegłam za nim ale okazał się być szorstkowłosy. Wlokł się za jakimiś ludźmi. Popatrzyli na mnie jak na głupią może ich był ...