M^Mm Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Cześć, niedawno kupiłem sobie pieska, dostałem rodowód książeczkę zdrowia, było tam napisane ze jest to biszkoptowy labrador, jednak weterynarz ma wątpliwości i ja trochę też. Rico jest mały jak na swój wiek(10tyg.) i mało waży(3,1kg), nie wiem czy ma to związek z robakami które miał i przez nie jadł czy przez to ze to nie labrador, jest jednak bardzo inteligentny i lubi się bawic tutaj daje fotki pomożecie mi zidentyfikować jego rasę?Nie chce go oddawać jednak muszę być pewny że to labrador/nie labrador żeby w razie czego zrobic cos z ta oszustka, kupilem pieska za 850zł tutaj macie fotki C: i jeśli mozecie , okreslcie czy wyglada na takiego co urosnie i jaka to rasa. Z góry dzieki za pomoc :) http://zapisz.net/view.php?filename=631_1437944150674.jpg http://zapisz.net/view.php?filename=735_1437944168637.jpg Quote
Monieq Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 W jakim związku/stowarzyszeniu kupiłeś psa? Dostałeś rodowód czy metrykę? Co masz wpisane, ile pokoleń? Jeśli dostałeś "rodowód", a psiak jest z któregoś stowarzyszenia miłośników pieska i kotka to jest szansa, że masz ładnego kundelka... Pierwsza z brzegu hodowla ZKwP, galeria 6-tygodniowych szczeniąt: http://labradory.pl/index.php?page=83&id=109&dis=469&pisk=483 I psiak 10 tygodni: http://www.labradory.com.pl/images/stories/d-szczeniaki-hila/8tyg-suczka-fot2.jpg Quote
M^Mm Posted July 27, 2015 Author Posted July 27, 2015 kupilem je w tej hodowli https://www.facebook.com/pages/Megagaga-Babuni-Hodowla-Ps%C3%B3w/544976255540323?ref=ts&fref=ts dostalem rodowod , moge wyslac fotke jesli to pomoze . Czy jest szansa ze bedzie chociaz labradoropodobny i duzy?? Quote
Monieq Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 SKPiKR... Czemu nikt nie sprawdza hodowli zanim kupi szczeniaka? To serio nie jest podejrzane, że ktoś "hoduje" 7 ras i ma co chwilę mioty za parę stów? Dopiero później robi się problem, bo pies chory, bo jednak nie wygląda jak powinien, bo robaki... A starczyło dołożyć kilka stówek i kupić fajnego psa na kolanka z porządnej hodowli... Jest szansa, że wyrośnie Ci z tego coś sporego i labradoropodobnego. Quote
M^Mm Posted July 27, 2015 Author Posted July 27, 2015 1 raz kupowałem psa , następnym razem zwrócę na to uwagę , dzięki za pomoc:) a na jaką mieszankę to wygląda jeśli to kundel? Quote
Monieq Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Póki co ciężko cokolwiek powiedzieć. Może być mixem, może być faktycznie po labach, ale np. wykluczonych z hodowli ZKwP ze względów na wady dyskwalifikujące. Okaże się, do czego jest podobny, jak podrośnie. Quote
M^Mm Posted July 27, 2015 Author Posted July 27, 2015 mam nadzieje ze to nie jest jakas chorobe ze jest taki malutki, 3mam kciuki zeby wyrosl bo naprawde jest uroczy <3 to jak pokazac rodowod? zmieni to cos?:P Quote
Monieq Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Możesz pokazać, ciekawa jestem, co tam masz wpisane. Quote
talita Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Niestety - kupiłeś za grube pieniądze niewielkiego kundelka. Ten ,,rodowód'' to kpina. W żaden sposób nie informuje o pochodzeniu psa. Możesz porównać z obojętnie jakim rodowodem ZKwP. Wielu ludzi dało się tak nabrać i dopóki kwestia pseudo stowarzyszeń nie zostanie uregulowana - takich sytuacji będzie wciąż dużo. (Mam nadzieję, że będziesz go kochać bez względu na to, że nie jest labradorem. Szkoda tylko pieniędzy - za taką kwotę kupiłbyś rasowego psa ,,na kolanka'') ps. Warto również poinformować nieświadomych zainteresowanych na facebooku - wystawiając hodofffcy odpowiednią opinię. Bezczelność ludzka nie przestanie mnie zadziwiać. Aby zarobić - jedyny cel w życiu... Quote
M^Mm Posted July 27, 2015 Author Posted July 27, 2015 jak mozna nie kochac takiego słodziaka :) mam nadzieje ze uroscnie potrzebuje psa do wspolnego biegania a jezeli bedzie wielkosci jamnika to raczej byłolby trudno :D Quote
Monieq Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Piękny przykład na to, że w tych stowarzyszeniach rasowe psy rosną na drzewach. Dziadkowie bez przydomków, pewnie burki z ulicy, które dostały rodowód po zdjęciu, bo wyglądały z grubsza jak lab. Jakim cudem pies rasowy może mieć dziury w rodowodzie? To się w głowie nie mieści. Szkoda, że musisz uczyć się na swoich błędach. Szkoda, że wydałeś prawie tysiąc złotych na kundla. Szkoda, że najprawdopodobniej cierpią na tym zwierzęta, bo nie jestem w stanie uwierzyć, że 7 ras, gdzie w tej chwili dostępne są chyba szczeniaki 4 ras żyją w dobrych warunkach i mają zapewnioną prawidłową opiekę. Tym bardziej, że na żadnym ze zdjęć szczeniaki nie są pokazane w kojcu, w którym mieszkają, tylko zawsze są na kocykach... Tym bardziej, że Twój pies miał robaki na wyjściu z hodowli. Ciekawe, jak ma się jego mama... Następnym razem napisz na forum, zanim podejmiesz decyzję, na pewno ktoś tutaj mógłby Ci pomóc w wyborze. Teraz tylko kochać psiaka i zniechęcać znajomych do kupowania psów z takich miejsc. Quote
M^Mm Posted July 27, 2015 Author Posted July 27, 2015 hmm ja tam bylem to sa poprostu w klatce A) na dworze b)w domu nie jest jakos strasznie zle tylko maja malo miejsca, tez chcialbym zobaczyc jego rodzicow wiedzialbym na czym stoje Quote
Talia Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Na rodowodzie jest napisane, że nowy właściciel został poinformowany o zakresach kompetencji rodowodu i jak podejrzewam jest tam Twój podpis. Zostałaś poinformowana? Swoją drogą 850zł to strasznie dużo, serio labka bez problemu można znaleźć w tej cenie (nie mówie, że wybitnego, ale na pewno po przebadanych rodzicach). Quote
Passja Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Megagaga Babuni, sama nazwa by mnie odpychała. Quote
bou Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Ale mleko sie juz wylało,więc nie ma co ubolewać.Kochaj szczyla,bo fajny,dbaj o jego zdrowie,a hodoffcy wystaw laurkę,żeby nie myslał,ze najmądrzejzy na świecie.I wiesz co - ten p[iesek - na "kogokolwiek" wyrośnie - będzie Cię kochał ponad wszystko,będziesz dla niego najważniejszy.Pamietaj o tym. Quote
Cathleen Posted August 3, 2015 Posted August 3, 2015 Ech, ludzie zrobią wszystko, żeby się wzbogacić. Szkoda, że często na tym cierpią zwierzęta, przy takich pseudo-hodowlach. Nie powinieneś tego gdzieś zgłosić? Psiaczek mimo tego bardzo słodki. Mam nadzieję, że nie będzie miał dużych problemów zdrowotnych i że zapewnisz mu dobry dom :) Quote
gojka Posted August 8, 2015 Posted August 8, 2015 Drogi autorze,czy możesz napisać gdzie znajduje się hodowla? Znalazłam bowiem artykuł o psuedo z Woli Będkowskiej koło Burzenina.Chciałabym wiedzieć czy chodzi tu o hodowlę Megagaga. Quote
Talia Posted August 8, 2015 Posted August 8, 2015 gojka, cały wątek przewija się ta nazwa, nawet na zdjęciu "rodowodu" widać. Quote
gojka Posted August 8, 2015 Posted August 8, 2015 Ja rozumiem i wiem Talio.Ale w artykule,który czytałam nie została ta nazwa podana ale znaleźć go można gdy w wyszukiwarkę wpiszesz nazwę hodowli. Chciałabym zatem wiedzieć czy hodowla megagaga mieści się w Woli Będkowskiej.Wiesz coś o tym? Quote
Talia Posted August 8, 2015 Posted August 8, 2015 Autor chyba sie zmył bo juz dawno nie odpisuje. Znalazłam jakieś ogłoszenie tej hodowli, ma wpisane Sieradz. Quote
Monieq Posted August 8, 2015 Posted August 8, 2015 Na OLX jest podany Sieradz. Też widziałam chyba ten sam artykuł i też się zastanawiałam, czy nie o tę hodowlę chodzi, hasztagi są dosyć jednoznaczne... Quote
Recommended Posts