Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ojej jaka szkoda, a tak czekałam cały dzień wypatrywałam:cry:

Gonia, ale nie martw się. Poczekamy do następnego razu...Misiulek na pewno będzie czekał cierpliwie:razz:

A tak swoją drogą: Gonia jak Ty wyniosłaś te 3 psy w ciągu jednego tygodnia:eek: Wszystkim udało Ci się znaleźć domek. Przepraszam, że pytam, ale nie nadążam ze śledzeniem wszystkich wątków. Ale też bym tak chciała. Znaleźć domki bidom z naszego białostockiego schronu:hmmmm:

Pozdrawiam i czekamy na zdjęcia kochanego Misiola. Jeju sama bym go wzięła...normalnie zakochałam się. Ucałuj proszę go ode mnie:loveu:

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paolka_chelsea napisał(a):

A tak swoją drogą: Gonia jak Ty wyniosłaś te 3 psy w ciągu jednego tygodnia:eek: Wszystkim udało Ci się znaleźć domek. Przepraszam, że pytam, ale nie nadążam ze śledzeniem wszystkich wątków. Ale też bym tak chciała. Znaleźć domki bidom z naszego białostockiego schronu:loveu::hmmmm:
Paolka, zajmuję się tym tematem od dawna. Staram się otaczać ludźmi, którym nie jest obojętny los zwierząt...
I tak Tessa, dobermanka, pojechała rodzić do zaprzyjaźnionego dobrmaniackiego domu tymczasowego, a potem wraz z dziećmi pojedzie do Niemiec.
Mars - wyżełek, pojechał do Warszawy i znajduje się pod opieką wyżłowego Anioła - Tanitki - szuka domu stałego
A Brukselka, którą wzięłam wczoraj, pojechała do prywatnego przytuliska by odpocząć, nabrać masy i wypięknieć, podczas gdy ja będę szukała jej domu stałego. Tak więc nie jest do konca prawdą co piszesz. Wszystkie 3 trafiły na tymczasy, choć ich stopa życiowa znacznie się poprawiła ;) Ale to dopiero połowa sukcesu.

Posted

Gonia nawet nie wiesz ile bym dała, żeby mieć choc połowe sukcesu:-(

W moim mieście ciężko znaleźć nawet domki tymczasowe. Nie działają tu żadne fundacjie, tylko Toz:roll: Schronisko działa na zasadzie: adoptują to dobrze, nie adoptują-trudno przez co jest takie przepełnienie, że szok:mad:

Właśnie próbuje zacząć coś robić, szukać DT, jakieś ogłoszenia, akcje, nie wiem może ktoś się zgłosi, bo psów na ulicach przybywa:-(

Uważam mimo wszystko, że i tak robisz świetną robotę, a do Misiulka będę zaglądać codziennie (niestety tylko wirtualnie):razz:

Trzymam kciuki żeby udało Ci się znaleźć domki dla tamtych 3 piesków i dla Misiaczka:lol:

Powodzenia:)

Posted

Paolka, proponuję byś znalazła parę miłośników zwierząt i założyła fundację...
Droga trudna i żmudna (wiele formalności) ale sama świata nie zawojujesz.
A za domek dla Miśka i innych też trzymam kciuki.

Posted

Pisiek już figuruje na molosach i bordożym forum. Ponoć to mix fila :hmmmm:
Może molosomaniacy coś wymyślą? Szkoda by Miś dostał choroby schroniskowej lub bzika :shake:

Posted

Adopcja Miśka będzie sprawą trudną...
Mamy oto pięknego wielkoluda, któremu jednak ktoś musiał dać niezły wycisk, bo panicznie boi się smyczy :-( Człowiek ze smyczą w ręku to zagrożenie - budzi agresję. Człowiek bez smyczy natomiast jest fajny i do zaakceptowania.
No i co tu robić?

Posted

tak siw boi smyczy??? Może było biedaczysko bite smyczą.... jak go w takim razie z boksu wyprowadzić? A może jakaś inna smycz by go nie wystraszyła, np, łańcuszek czy taka rozwijana tasmowa??

Posted

caroolcia napisał(a):
tak siw boi smyczy??? Może było biedaczysko bite smyczą.... jak go w takim razie z boksu wyprowadzić? A może jakaś inna smycz by go nie wystraszyła, np, łańcuszek czy taka rozwijana tasmowa??
Tego sie nigdy nie dowiemy. Opiekun podobno nad nim pracuje... Ale z boksu Mis nie ma szansy wyjść :shake: