Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich miłośników psów rasy beagle! :) Chciałabym zaoferować swoje usługi jako DT dla potrzebującego beagla. Czy trzeba mieć doświadczenie z tą rasą, aby móc choć tymczasowo zająć się takim pieskiem? Jeśli nie, chętnie pomogę - mam do dyspozycji pokój 12 m. kw. na 3 piętrze bez windy, z balkonem. Jako że ja i partner pracujemy, nie ma nas przez 8 godzin w domu. Mamy za sobą trzy psie adopcje (beagle bardzo nam się podobają i chcemy spróbować). Jeśli uważacie, że warunki przeze mnie opisane nie stanowią przeszkody, zapraszam do DT do Lublina :) Mój nr w razie potrzeby to 510288236.

• Replies 542
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dragi napisał(a):
Witam wszystkich miłośników psów rasy beagle! :) Chciałabym zaoferować swoje usługi jako DT dla potrzebującego beagla. Czy trzeba mieć doświadczenie z tą rasą, aby móc choć tymczasowo zająć się takim pieskiem? Jeśli nie, chętnie pomogę - mam do dyspozycji pokój 12 m. kw. na 3 piętrze bez windy, z balkonem. Jako że ja i partner pracujemy, nie ma nas przez 8 godzin w domu. Mamy za sobą trzy psie adopcje (beagle bardzo nam się podobają i chcemy spróbować). Jeśli uważacie, że warunki przeze mnie opisane nie stanowią przeszkody, zapraszam do DT do Lublina :) Mój nr w razie potrzeby to 510288236.

zapraszam na forum e-beagle :-)

Posted

Lenny - mix beagle szuka domu.

Lenny nie ma osobnego wątku na dogo, ale jest na wątku suni, która koczuje na tej samej posesji:

http://www.dogomania.pl/threads/212610

Od dziś ma tymczas ale potrzebny jest domek stały.
Temat na bassecim forum:
http://bassety-adopcje.pl/viewtopic.php?p=13886&sid=9da1d57b7e0f22743e8abb4cb80d64e1#13886

[FONT=Courier New]Kontakt w sprawie adopcji:
tel.: 660 116 551
mail: koosiek.psy@gmail.com[/FONT]

Proszę, pomóżcie.

Posted

Znalazłam ogłoszenie w parku - w dn 2.10.2011 znaleziono psa beagla - Warszawa, park u zbiegu ulic Żwirki i Wigury i Racławickiej .Może wiecie komu zginął. Mam telefon do osób,które znalazły psiaka.
Edit: Psiak już w domu.

Posted

Witam. Znalazłam takie ogłoszenie :
oddam suczkę rasy beagle w dobre ręce

10-10-2011 19:30:43Treść: oddam dwuletnią suczkę rasy beagle tylko w dobre ręce. Suczka posiada aktualne szczepienia oraz przyjmuje co pół roku szczepienie, które chroni ją przed ciążą i cieczką na ten czas. Suczka jest bardzo wesoła, spokojna, potrzebuje dużo ruchu, opieki i miłości

Ogłoszeniodawca: prywatny
Telefon: 796 212 144Adres e-mail.: %20z%20dnia%2010-10-2011%2019:30:43"]aska.p111@wp.pl

Posted

[quote name='Paula95']Przedstawiam Roksi, czyli śliczną mordeczkę w typie beagla. Sunia ma ok.4 lat. Jest bardzo radosną i energiczna suńką. Przed adopcją zostanie oczywiście wysterylizowana.

Paula3312@wp.pl
607350567- po 16.00

Malutka jutro opuszcza schroniskowy kojec! :)

Zajrzyjcie proszę do Nero i pomóżcie rozsyłać jego watek:)

http://www.dogomania.pl/threads/216130-Przepi%C4%99kny-czarny-Nero!-Do-szcz%C4%99%C5%9Bcia-brakuje-mu-cz%C5%82owieka!?p=17811005#post17811005

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='greatmadwomen']ciotki pseudo chyba chce się pozbyć psów, beagle do oddania, jak by ktoś chciał http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-DOROSLEM-BEAGLE-W0QQAdIdZ327101201

a uważam że pseudo bo mają bardzo podobne drugie ogłoszenie ale o goldenach(http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-DOROSLE-GOLDENY-W0QQAdIdZ327103732)

już temat jest na e-beagle.... ech... :-(

Posted

Uwaga!!!!

W dniach 10-11.12.2011r. w Szczecinku (woj zachodniopomorskie) odbędą się warsztaty okulistyczne dla lekarzy weterynarii. Osobą prowadzącą będzie prof. Kiełbowicz. W związku z czym jest możliwość przeprowadzenia nieodpłatnych zabiegów okulistycznych. Poszukujemy psów ew. kotów wymagających specjalistycznej pomocy. Liczba zakwalifikowanych pacjentów jest ograniczona. Samej kwalifikacji do zabiegu
będzie dokonywał prof. Kiełbowicz.
Dlatego też jeśli ktoś z was jest właścicielem zwierzaka lub zna bidę z dogo wymagającą pomocy i chciałby z niej skorzystać proszę o kontakt pod adresem e-mail:

Ważne:
- w e-mailu proszę przesyłać zdjęcia oczu (dobrej jakości) wraz z historią choroby i namiarami na opiekuna/właściciela - to jest wymogiem wstępnej kwalifikacji,
- tak jak wspomniałam, jeśli pies zostanie zakwalifikowany do zabiegu, będzie on wykonany bezpłatnie bez żadnych dodatkowych kosztów, jedynym warunkiem jest dowiezienie pacjenta do Szczecinka i zgoda na wykonanie zabiegu
- na zgłoszenia czekamy do poniedziałku
- jeśli pacjent zostanie zakwalifikowany przez prof. Kiełbowicza, opiekun zostanie o tym powiadomiony

Ja na dogo będę w niedzielę wieczorem, dlatego też podałam e-mail do kontaktu z organizatorem czyli lek.wet. Karoliną Brach - specjalistą chorób psów i kotów. Na podany adres proszę przesyłać konkrety, czyli zdjęcia i wspomniane historie choroby. Prosimy też o wyrozumiałości ze względu na iż pacjenci poszukiwani są również poza doga i nie każdy pies może zostać zakwalifikowany - choć chcieli byśmy pomóc wszystkim

Posted

Kopiuję z informacji z przytuliska w Golubiu Dobrzyniu /kujawsko-pomorskie:

DORA- to około 9 letnia suczka rasy bigiel. Jest wesołą suczką o łagodnym usposobieniu, bardzo przyjazna zarówno do ludzi jak i do innych psów. Do przytuliska trafiła 21 października 2011r. Najprawdopodobniej została wyrzucona, gdyż nie mogła już rodzić zdrowych szczeniąt. Dlatego też dla Dory poszukujemy domu, gdzie będzie kochana i spokojnie spędzi resztę swojego psiego życia. Osoby chętne wziąć Dorę proszone są o kontakt pod numerem tel. 516-134-918.

• 2 weeks later...
Posted

Witajcie, moja znajoma z Dublina chce kupic szczenié beagle dla swoich siostrzenców (sic!). O tyle dobrze ze jest gotowa je adoptowac, moze troché starsze szczenié nawet, bo nie przypuszczam zebyscie czésto mieli piekne rasowe beagle szczeniéta na wydanie i to obcym ludziom bez rekomendacji.

Z tego co wiem to zwierzéta kochajá, mozna w razie co zrobic im wizyté przed i poadopcyjná, jesli w ogóle doszloby do rozmów. Sama dzialam w spanielach i rzadko, ale trafiajá sié szczeniaki, wiéc i tu zapytam czy sá jakies i czy bylby ktos chétny podjác temat. Miejscowosc to Kraków albo okolice, mogé dowiedziec sié wiécej w razie potrzeby, ale wiem ze byli w krakowskim schronie i oczywiscie nie bylo tam akurat rasowego beagle.

Posted

Fundacja Medor napisał(a):
dziewczyny, a widzialyście ten film z pseudo?- widać na nim pointerke i wyżlicę ZGROZA!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=up67X...layer_embedded

A ten owczarek uwiązany w kojcu na półmetrowym łańcuchu - szok!!
Niestety popyt rodzi podaż - dopóki ludzie nie zrozumieją, że na bazarze to się kapustę kupuje, a nie zwierzęta, to takie miejsca nie znikną ...

Posted

Kolejna bardzo trudna i PILNA sprawa!!! więcej informacji i zdjęcia psiaków na forum e-beagle w dziale Adopcje

[FONT=Calibri]Trzy dorosłe beagle – uratuj je przed chłodem i mrozem !!![/FONT]

[FONT=Calibri]świętokrzyskie[/FONT]

[FONT=Calibri]Te trzy psie nieszczęścia -2 suczki i jeden pies- zostały kupione z wielkiej pseudohodowli . Przez kilka lat były trzymane w ciasnych klatkach i karmione raz na jakiś czas, o nieludzkim podejściu właściciela już nie wspomnę. Nowy właściciel nie zapewnił im niestety lepszych warunków -dwie suki są trzymane w kojcu, karmione resztkami ze stołu, w nieocieplonej budzie, trzęsą się z zimna. Przywołane wyleciały z budy -ujrzałam najsmutniejsze oczęta na świecie. Widać, że były maksymalnie eksploatowane. Są bardzo głodne choć nie wychudzone. Szukają kontaktu z człowiekiem, łaszą się i próbują zwrócić na siebie uwagę.[/FONT]

[FONT=Calibri]Jedna z suk niedawno rodziła ale szczenięta zamarzły w budzie, druga jest wysterylizowana po tym, jak nosiła w sobie martwe szczenięta przez jakiś czas.[/FONT]

[FONT=Calibri]Piesek jest na łańcuchu obok kojca, również głodny, smutny, bez jedzenia i picia, czasem puszczany z łańcucha. Jest bardzo spragniony pieszczot, pcha się na kolana i trzęsie się z zimna. Widać, że jest bardzo nieszczęśliwy.[/FONT]

[FONT=Calibri]Wiek psów dokładnie nie jest nieznany, są to psiaki kilkuletnie, ale nie stare. Niestety żaden z ich dotychczasowych właścicieli nie dbał o ich szczepienia i odrobaczenia. Jednakże jeżeli ktoś ulituje się nad ich losem, wszelkie potrzebne usługi weterynaryjne zostanę pokryte przez Fundację. Zapewnimy również wyprawkę w postaci misek, smyczy oraz karmy jak również pomożemy w transporcie.[/FONT]

[FONT=Calibri]Pilnie poszukujemy domów i ludzi o dobrych sercach, którym nie jest obojętny los tych piesków. One nie mają się gdzie podziać i schronić przed zimnem. Kiedy nadejdą mrozy, mogą tego nie przeżyć.[/FONT]

[FONT=Calibri]Poszukujemy domów stałych lub choćby tymczasowych dla tych trzech psiaków, które przeszły już w swoim życiu wiele nieszczęścia. Na chwilę obecną nie posiadamy żadnego tymczasowego lokum, w którym mogłyby znaleźć schronienie przed zimnem. Mamy bardzo mało czasu, psiakom już w tej chwili ciężko jest wytrzymać przy niskich temperaturach!!![/FONT]

[FONT=Calibri]KONTAKT:[/FONT]

[FONT=Calibri]Karolina, tel.: 516-422-089[/FONT]

[FONT=Calibri]Ania, tel.: 501-514-613[/FONT]

[FONT=Calibri]e-mail: [/FONT][FONT=Calibri]kzasiadczuk@googlemail.com[/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

Najnowsze wieści o trzech beaglach z łańcucha. Jedna z suń, nazwana Lusi przez swoją nową opiekunkę, trafiła do dobrego domku pod W-wą. Pani, która ją przygarnęła ma ogromne serducho dla zwierząt, posiada już kilka innych psów i trzy koty(prawie wszystkie to znajdy). Warunki psiaki mają takie, że niejeden człowiek mógłby im pozazdrościć. Pani dba o nie jak o własne dzieci, chucha i dmucha, kocha i rozpieszcza :) Lepszego domu dla suni nie można byłoby sobie wymarzyć.

Co do dwóch pozostałych psiaków. Podjęliśmy decyzję o zabraniu ich i umieszczenia w hotelu do czasu znalezienia im nowych domów. Nie mogliśmy pozwolić, aby przebywały dłużej w takich warunkach.
Psiaki otrzymały imiona: LIZI i LESIO.
Pani, która adoptowała Lusi strasznie przejęła się ich losem i zaproponowała pomoc finansową w opłacaniu hoteliku dla Lizi :) Wsparcie dla Lesia spłynęło od naszych jak zawsze niezawodnych forumowiczów :)

Psiaki mają duże szanse na nowe, dobre domy pod opieką... sióstr zakonnych. Zainteresowała się nimi M.Chmielewska (ta Chmielewska). I jeśli wszystko pójdzie dobrze, w przyszłym tygodniu psiaki zmienią lokalizację i będą miały - dosłownie - jak u Pana Boga za piecem ;)
Trzymajcie kciuki !!!