Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czy ktos zna jakiegos specjaliste od geriatrii - ktory przyjmuje w warszawie ? moj 14 letni staruszek sznaucerek sredni prawie z dnia na dzien strasznie sie zestarzal - niby ma apetyt , ale slabo sie rusza, nikogo prawie nie poznaje ... kompletna demencja a tak niedawno wogole nic mu nie bylo...
prosze o jakies porady - najlepiej nt specjalisty ktory moglby cos tu pomoc:placz: no bo na pewno jest jakas szansa aby go jeszcze "usprawnic" na jakis czas
z gory dzieki na info

Posted

Autor książki "Geriatria psów" Krzysztof Anusz przyjmował na SGGW w Warszawie, z tym że nie wiem czy jest to aktualne, zadzwoń tam i dopytaj może, albo osobiście - najprościej metrem na Stokłosy, albo autobusy 143, 166.

Posted

Ja nie wiem czy akurat spec do geriatrii jest niezbędny...myslę że przydałyby się psiakowi kompleksowe badania. Ja swojej staruszce raz na rok robię taki przegląd techniczny, badania krwi (wszystko co się da) , RTG, USG, EKG u kardiologa. Dzięki temu udało się w porę zauważyć szwankującą wątrobę!! Może o tym pomyśl....

Posted

tak ,dzieki wczoraj bylismy na badaniach u internisty - zobaczymy jak wyniki. ale jakos mnie sie wydaje ze specjalista od geriatri to by spojrzal innym okiem na staruszka-pod innym katem tzn np inna dieta itp- ale ok, zobaczymy co tam wyjdzie z badan i od czego zaczniemy...

Posted

Mnie sie też wydaje że starszemu panu trzeba zrobić badania - przede wszystkim krew i EKG. Moja Bunia (13 lat) też nagle z dnia na dzień oklapła i po zrobieniu przeglądu okazało się że nawala jej serce. Teraz jest na lekach i jest ok (oczywiscie jak na jej wiek bo ma też inne dolegliwości).

Posted

nerki niestety siadly (14 lat) ....tylko dializa i oczyszczanie + odpowiednia dieta ulzy ale jest to nieuleczalne wiec mozna tylko "podtrzymywac" nadzieje ...

Posted

Niestety w srode pozegnalismy naszego Niuniusia....juz nic nie mozna bylo pomoc pomimo leczenia czul sie coraz gorzej i najwidoczniej sie poddal i chcial juz odejsc.....:placz:

teraz biega za teczowym mostem i jest mu dobrze...:-(