Axelek Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 czy ktos zna jakiegos specjaliste od geriatrii - ktory przyjmuje w warszawie ? moj 14 letni staruszek sznaucerek sredni prawie z dnia na dzien strasznie sie zestarzal - niby ma apetyt , ale slabo sie rusza, nikogo prawie nie poznaje ... kompletna demencja a tak niedawno wogole nic mu nie bylo... prosze o jakies porady - najlepiej nt specjalisty ktory moglby cos tu pomoc:placz: no bo na pewno jest jakas szansa aby go jeszcze "usprawnic" na jakis czas z gory dzieki na info Quote
Martens Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 Autor książki "Geriatria psów" Krzysztof Anusz przyjmował na SGGW w Warszawie, z tym że nie wiem czy jest to aktualne, zadzwoń tam i dopytaj może, albo osobiście - najprościej metrem na Stokłosy, albo autobusy 143, 166. Quote
Axelek Posted August 8, 2007 Author Posted August 8, 2007 dzieki- dzwonilam tam, ale obecnie nie ma tam takiego specjalisty "urzedujacego"....przynajmniej tak mnie poinformowano Quote
Martens Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Hmm, w takim razie nie wiem. A może zapytasz właśnie u nich, może polecą Ci kogoś w Warszawie? Quote
gayka Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Ja nie wiem czy akurat spec do geriatrii jest niezbędny...myslę że przydałyby się psiakowi kompleksowe badania. Ja swojej staruszce raz na rok robię taki przegląd techniczny, badania krwi (wszystko co się da) , RTG, USG, EKG u kardiologa. Dzięki temu udało się w porę zauważyć szwankującą wątrobę!! Może o tym pomyśl.... Quote
Axelek Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 tak ,dzieki wczoraj bylismy na badaniach u internisty - zobaczymy jak wyniki. ale jakos mnie sie wydaje ze specjalista od geriatri to by spojrzal innym okiem na staruszka-pod innym katem tzn np inna dieta itp- ale ok, zobaczymy co tam wyjdzie z badan i od czego zaczniemy... Quote
weszka Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Mnie sie też wydaje że starszemu panu trzeba zrobić badania - przede wszystkim krew i EKG. Moja Bunia (13 lat) też nagle z dnia na dzień oklapła i po zrobieniu przeglądu okazało się że nawala jej serce. Teraz jest na lekach i jest ok (oczywiscie jak na jej wiek bo ma też inne dolegliwości). Quote
Bronesia Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Axelek-mam tel kom do dr Anusza, jeśli chcesz to podaj adres mailowy to Ci wyślę Quote
Axelek Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 Bronesia- dzk wyslalam ci adres ma priv Quote
Axelek Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 niestety z moim niuniusiem zle - mocznik ma 267 ! kreatynina 4 ! wyniki fatalne - ale reszta wskaznikow w normie o dziwo- np glukoza 103... Quote
Martens Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Nie jest ciekawie.. Wiadomo już, co to może być? Quote
Axelek Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 nerki niestety siadly (14 lat) ....tylko dializa i oczyszczanie + odpowiednia dieta ulzy ale jest to nieuleczalne wiec mozna tylko "podtrzymywac" nadzieje ... Quote
Bronesia Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Axelek-bądź dobrej myśli i walcz o swego psiaka jeśli tylko można. Na forum dogs właścicielka suni z niewydolnością nerek pisała o wspaniałej lecznicy w Legionowie na ul Ogrodowej-post Azjunii z 12/1/2006, podobno tam specjalizują się w tej okropnej chorobie. http://forum.dogs.pl/viewthread.php?tid=24916 Trzymam kciuki za Twojego psiaka i wierzę, że będzie lepiej. Quote
Axelek Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Niestety w srode pozegnalismy naszego Niuniusia....juz nic nie mozna bylo pomoc pomimo leczenia czul sie coraz gorzej i najwidoczniej sie poddal i chcial juz odejsc.....:placz: teraz biega za teczowym mostem i jest mu dobrze...:-( Quote
Martens Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Przykro mi :-( Widocznie przyszedł jego czas. Na pewno jego zycie było długie i szczęśliwe. [*] [*] [*] Quote
Recommended Posts