xxxx52 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 postara sie z p.Iza Takie mam przeczucie ,ze wszystko bedzie OKey;) Kilka osob wplywowych jak sie zajmie sprawa Pysia,to bedziemy mogli spac spokojnie! Tr:kciuki::kciuki:zymajmy tylko kciuki Quote
Charly Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Missy poslałam Tobie na pw kilka numerów. mam nadzieje,że to co pomoże. Quote
Tundra Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Podajcie mi numer schroniska O ktorej tam macie byc? Duzo tu teraz zamieszania- oby to za duzo nie zaszkodzilo sprawie. W paszporcie potrzebne sa dane osoby ktora przewozi psa. Kontakt z p. Iza jest bardzo wskazany. Quote
Charly Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Tundra, Missy już nie ma na dogo. nie wiem czy masz jej numer. 698 647 368 schronisko: Telefony : 0 662 03 69 64 (czynny w godzinach pracy schroniska) 0 662 03 69 65 (całodobowy) Quote
mru Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 matko, szef ciągle czegoś chce i nie mam czasu patrzeć tu prawie :( ale widzę, że Charly była i reszta:) [SIZE=2]musi być okej... Quote
Tundra Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 To umowmy sie tak- ja na razie nic wiecej nie mieszam. Poczekam co dziewczyny zdzialaja- nie wiem tez czy skontaktowaly sie z p. Iza. Zadzwonic moge tez potem- jesli trzeba bedzie. dzis niestety dlugo jestem w pracy. Quote
Charly Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Tundra napisał(a):To umowmy sie tak- ja na razie nic wiecej nie mieszam. Poczekam co dziewczyny zdzialaja- nie wiem tez czy skontaktowaly sie z p. Iza. Zadzwonic moge tez potem- jesli trzeba bedzie. dzis niestety dlugo jestem w pracy. a może podaj Missy smsem przynajmniej nazwe organizacji i Twoj numer w razie czego, zeby one takie same tam nie byly. bo nie wiadomo czy skontaktowaly sie z pania Iza Missy 698 647 368 Quote
mru Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 boje sie, ze p. Iza nie odbierze smsa :(:( co wtedy? Quote
pixie Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 mam wiadomosc od pauliny sa juz w schronisku czekaja na telefon kogos kto wyjasnie sprawe adopcji pysia do niemiec czekaja! doslownie cytuje: kierowniczka czeka na telefon od osoby ktora zna sprawe ktora zna sprawe adopcji do niemiec. trzba dzwonic na telefon calodobowy bo to telefon kierowniczki. Missy ma ten telefon w podpisie. Quote
mru Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 kto wie, zna nazwę, zna panią Izę? Tundra, możesz zadzwonić? albo do p. Izy żeby zadzwoniła... smsa mogła nie odebrać! Quote
Charly Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 mru napisał(a):kto wie, zna nazwę, zna panią Izę? Tundra, możesz zadzwonić? albo do p. Izy żeby zadzwoniła... smsa mogła nie odebrać! bardzo prosimy o telefon do dziewczyn. 698 647 368 Ostatecznie dziewczyny wróca do domu. tylko szkoda ze jada te 20 km jeden kierunek na darmo (auta chyba nie maja). Ale i tak będzie ktos musial tam zadzwonic. Quote
Charly Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 nie wiem w tym momencie co jeszcze mozna zrobic. Muszę wyjsc Quote
mru Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 nc nie można ktoś musi po prostu porozmawiać z panią kierowniczką nie wiem "ile mamy czasu" ale najlpeije szybko może Tundra by mogła? brazowej nie ma hmm... Tundra, może poproś p. Izę żeby zadzwoniła proszę... Quote
Tundra Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Dzwonilam- niestety z p. Kierownik nie moglam rozmawiac, juz jej nie bylo. Umowilam sie na jutro. ale Pysio pojechal juz po czipa, tak, ze chyba mozecie odsapnac.;) Quote
pixie Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 ufff dopiero teraz jestem z powrotem czip i paszport czy one mialy chociaz pieniadze na to bo i paszport od razu tez, czy po paszport znowu beda musialy jechac moze bedzie wreszcie " z gorki "... tundra dzieki Quote
missy87 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 WSZYSTKO OK!!!! Opisuje...Wpierw rozmawialysmy z kierowniczka ale nie byla za tym pomyslem bo miala wiele obaw np ze Pysio bedzie mial zle warunki, ze niewiadomo co sie z nim stanie po przyjezdzie do niemiec, ze jak nie znajdzie sie nikt kto go zaadoptuje to go uspia. Jedyna nadzieja to byl telefon od ktorejs z osob ktora zna funkcjonowanie tej organizacji lepiej. Na szczescie odezwala sie Brazowa. Porozmawiala z kierowniczka i sie udalo. Przekonala ja. Od razu zaczelo sie szukanie daty ostaniego szczepienia Pysia ( bo niestety ksiazeczki nie mamy...wiaomo dzieki komu ). Kierowniczka zadzwonila do weterynarza ktory wyrabia paszporty i czipy. Pojechalysmy do kliniki, ale niestety z powodu choroby klinika czynna od 15stej ( kierowniczce sie pomylilo i zadzwonila do niego na kom i powiedziala ze przyjedziemy no i od razu pojechalysmy, pewnie jakies male niedomowienie ). Z powrotem zawiozlysmy Pysia do schroniska, ale jeszcze na dzisiaj jestem z kierowniczka umowiona pod klinika, takze Pysio wszystko dzisiaj bedzie miec. Paulina wylozyla na to wszystko kase takze trzeba byloby powoli wplacac co kto tam deklarowal. Niewiadomo ile dokladnie to wyniesie. Znamy tylko orientacyjna cene. Napisze wszystko dokladnie jak zalatwimy sprawe u weterynarza. Quote
mru Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 dziewczyny, super :D brazowa, a skąd ona wiedziała? :D kochana... Quote
missy87 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 tylko jakie sa dane potrzebne do tego paszportu...imie i nazwisko p. Izy znamy, ale potrzebny tez bedzie jakis adres, nie wiem czy sama bede mogla potem to dopisac do paszportu czy tylko i wylacznie wet moze to zrobic, niestety p.iza nie odpisala paulinie na zadnego smsa :( skad wziasc jej dokladne dane? Quote
pixie Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 powinno nazwisko i imie pani Izy wystarczyc i jakiego zwierzecia dotyczy ten paszport o ile mnie pamiec nie myli tamze bedzie wpisana informacja o wymaganych szczepieniach i czip tzn kod kreskowy czipa../ dostaniecie ich kilka tych nalepek mozecie juz przygotowac fotke Pysia do wklejenia do paszportu / to nieobowiazkowe ale naszym zwierzakom wkleilismy/ chyba tylko hmmm z tym czipem tam nalezy wpisac informacje o wlascicielu psa to jest wazniejsze od adresu w paszporcie czy to jest ustalone? czy na schronisko czy na fundacje niemiecka to z pewnoscia bedzie niezbedne Quote
missy87 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 chyba lepiej wpisac ze wlascicielem bedzie ta fundacja, w koncu do niej jedzie, ale danych tej fundacji i tak nie mam Quote
pixie Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 a z poprzedniej proby adopcji nie macie danych ? zaraz przeciez byly tu strony internetowe tej fundacji podane? czy ja zle pamietam? Quote
xxxx52 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 w paszportach wpisuje sie tylko dane osoby przewozacej Quote
pixie Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 no tak tylko nazwa fundacji w czipie? hmmm co tu zrobic, nie moge sobie przypomniec, sprawdalam charly ale to nie ona, ktos tu podawal strony internetowe fundacji niemieckiej xxxx52 moze Ty bedziesz wiedziala? co tu zrobic, dziewczeta zaraz beda u weterynarza i co z tym czipem? Quote
Recommended Posts