Charly Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 xxxx52 napisał(a):daty szczepien (wscieklzny,wirusowek) musza byc -min.21dni do przekroczenia granicy szczepienia na wscieklizne to on juz ma dlugo. ale wirusówek nie potzeba przeciez. Wiec w tej kwesti powinno wszystko grac. Dzięki za informacje:) Quote
Paulina87 Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 Pysio ma i wirusówki i przeciw wściekliźnie trzeba tylko wyciągnąć zaświadczenie od weta bo jego książeczka przepadła. Quote
supergoga Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Zaczynam też mysleć nad pomocą. Ja sama od pół roku nie mam autka (złomek się zrobił), ale może coś się uda. Jeśli nie bęzie innej opcji. Tylko potrzebne szczegóły, czyli na którą w Gostyniu tego 25-tego. I co z nim w Poznaniu - bo u mnie z noclegiem dla psa może być ciężko. Moja suka, też terier tylko wielki towarzyska nie jest na tyle, żeby kolegów w domu gościć, a mieszkam w bloku. Ale musimy stanąć na głowach, a Pysio musi wreszcie wyruszyć do domu. Opuścić schron. Wierzę, że razem się nam uda. Quote
xxxx52 Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 oczywiscie ,ze moze pies byc zaszczepiony na wscieklizna z data min 21 do przekroczenia granicy,albo nie pozniejsza jak 12 miesiecy,ale wirosowki sa potrzebne,gdyz jest ryzyko zarazenia innych psow.Nie przewozi sie psow nie szczepionych! Quote
Weronia Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 supergoga napisał(a):Zaczynam też mysleć nad pomocą. Ja sama od pół roku nie mam autka (złomek się zrobił), ale może coś się uda. Jeśli nie bęzie innej opcji. Tylko potrzebne szczegóły, czyli na którą w Gostyniu tego 25-tego. I co z nim w Poznaniu - bo u mnie z noclegiem dla psa może być ciężko. Moja suka, też terier tylko wielki towarzyska nie jest na tyle, żeby kolegów w domu gościć, a mieszkam w bloku. Ale musimy stanąć na głowach, a Pysio musi wreszcie wyruszyć do domu. Opuścić schron. Wierzę, że razem się nam uda. no to ty go możesz odwiezc do Poznania 24 a ja go zabiorę do Gostynia:) tak by było dobrze?? Quote
Weronia Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Widzicie jak się wszystko układa???? :)) Quote
Charly Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 xxxx52 napisał(a):oczywiscie ,ze moze pies byc zaszczepiony na wscieklizna z data min 21 do przekroczenia granicy,albo nie pozniejsza jak 12 miesiecy,ale wirosowki sa potrzebne,gdyz jest ryzyko zarazenia innych psow.Nie przewozi sie psow nie szczepionych! ;););) ;););) Quote
Charly Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Weronia napisał(a):Widzicie jak się wszystko układa???? :)) cudnie cudnie cudnie Quote
Paulina87 Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 Wszystko było na takiej dobrej drodze.... a tu pojawiła się kłoda. Zadzwoniłam do Pani kierownik schroniska żeby powiedzieć, że przyjeżdżam po Pysia i dowiedziałam się, że pani z ostrowskiego stowarzyszenia jak dowiedziała się, że Pysio wrócił bardzo się zdenerwowała i jest przeciwna wydawania Pysia komukolwiek i gdziekolwiek. Pani kierownik ma to spróbować załatwić i do mnie zadzwonić. Quote
Charly Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 nie wytrzymam tego psychicznie. nie wytrzymam. Quote
mru Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 ... nie można przedstawić tej pani wszystkich faktów? całej historii opowiedzieć i że to jedyna teraz szansa i o tej pani Izie, dokładnie jak to wszystko ma wyglądać... ...:-( Quote
xxxx52 Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 nic dziwnego ,jak wrocil do schroniska spowrotem,tego sie nie robi,ja bym tez sie zdenerwowala i to jak:angryy: Quote
Weronia Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Paulina87 napisał(a):Wszystko było na takiej dobrej drodze.... a tu pojawiła się kłoda. Zadzwoniłam do Pani kierownik schroniska żeby powiedzieć, że przyjeżdżam po Pysia i dowiedziałam się, że pani z ostrowskiego stowarzyszenia jak dowiedziała się, że Pysio wrócił bardzo się zdenerwowała i jest przeciwna wydawania Pysia komukolwiek i gdziekolwiek. Pani kierownik ma to spróbować załatwić i do mnie zadzwonić. no to teraz trzeba stanąć na głowie, żeby się zgodzili. u nas też tak czesto mówia, a potem wydają ;) bedzie dobrze!! Quote
Paulina87 Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 O to chodzi, że już wcześniej kilka lat temu też Pysio był adoptowany i zwrócony, bo był zbyt energiczny w mieszkaniu. :-( Quote
Marcik Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Wiem, że to nie na temat, ale ... kiedy ludzie się nauczą, że zwierzę to nie zabawka? grr Ten pies ma całe życie pod górkę. Trzymam kciuki. Quote
Charly Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 nie wiem czy będzie dobrze. nie wie komu jeszcze Paulina poslala pw. Ale musimy teraz cos wymyslec, bo będzie klapa kompletna Quote
Charly Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Paulino czemu Ty sie wylaczasz w takim momencie:placz::placz: Poslalam Ci pw. Quote
mru Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Paulino, wróć.... przydało by się żeby ktoś szybko jak najszybciej wziął Pysiaka na dt Quote
Charly Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 mru napisał(a):Paulino, wróć.... przydało by się żeby ktoś szybko jak najszybciej wziął Pysiaka na dt rzecz w tym, ze oni go nie wydadza. a to jeszcze maly pikus. Quote
mru Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Paulina, a nie możesz wytłumaczyć, że tym razem to nie "wina psa"? chociaż to przecież nie jest nigdy wina psa! że tym razem dom nie został sprawdzony... nie możesz powiedzieć, ze tyle ludzi walczy o tego psa? on jest adopcyjny. jest! sama widziałaś, był u Ciebie w domu! jest czy nie? szczerze! Quote
Charly Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 musimy się dowiedziec kto co i jak tam podejmuje decyzje i odpowienia osoba musi zadzwonic. ale do tego Paulina musi odpowiedziec na pytania. moze akurat cos zalatwia w tym momencie................ Quote
Charly Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 dobra. nie ma co tutaj gdybac jak Pauliny nie ma. Nic i tyle Quote
Recommended Posts