Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Tu nie ma za co dziękować bo to ja skopałam adopcję, więc jak mogłam tego nie naprawić chociaż po części.

Pysio właśnie śpi jak zabity, zaraz idziemy na ostatni spacerek, mam nadzieje, że noc będzie bez niespodzianek ;).

Ale zadziwiające jest to, że on sygnalizuje chęć wyjścia... tylko oczywiście ciotki go nie zrozumiały jak kręcił się z prędkością światła pod drzwiami.

Posted

Dziewczyny zgadałam się z Pauliną, że Pani Iza która ma zabrać Pysia (ta od Tundry) to ta sama Iza z którą ja się kontaktowałam. Niestety z jakichś powodów Iza przestała odpowiadać na moje maile. W każdym razie potwierdzam, że Pysio trafi w dobre ręce - prawdopodobnie do organizacji Animal shelter, gdzie będzie miał profesjonalną opiekę wet. i bardzo dobre warunki. Organizacja będzie szukała mu domku - takie informacje otrzymałam od Izy, gdy jechała do Polski w marcu, wtedy jednak nie udało Jej się zabrać Pysia. Tak więc myślę że naprawdę możemy być o Pysia spokojne :)

Posted

Noc minęła super. Pysio wytrzymał od 23 do 7 rano i obyło się bez niespodzianek. O 7 rano wstał i tak jak wczoraj kręcił się pod drzwiami.

Szybko odkrył do czego służy łóżko i na początku próbował mi się wgramolić na łóżko, ale rozłożyłam mu śpiwór na podłodze i jakoś dało się go przekonać, że tam też jest fajnie. Teraz też wyleguje się na kanapie a mi aż żal go zgonić :roll:.

Ja nie wiem co ta Calin od niego chciała... on jest cudowny i lepszy niż nie jeden zdrowy normalny pies.

Posted

Co tu tak cicho? Przecież dopiero połowa drogi za nami. :placz:

Co robimy z transportem? Chipować go? Ktoś zrobi bararki dla Pysia?

A tu jeszcze trochę zdjęć:

Pysio uwielbia sie wciskać w ciasne miejsca.

Posted

napisz prosze raz jeszcze jaki byl teraz plan, bo mnie troche się juz pomieszalo wszystko.:oops::oops:

kiedy i skąd jedzie do tych Niemiec? jesil jedzie to oczywiscie musi byc zaczipowany. Popros MagYa o banerek np.

a transport: czy jest juz na transportowym? Jesli nie wpisz go tam.
I zobacz w mapie pomocy dogo czy z Twojego miejsca w ogole ktos jest (prawdopodobnie nikt...kurcze) albo z innego wiekszego miasta, gdzie moglabys go np. pociągiem dowiesc (jesli to nie za dlugo by bylo)

edit: I Paulina wpisz te informacje w pierwszy post

Posted

Do 20 tego Pysio musi miec komplet dokumentow
1/ czip
2/ paszport
2/ksiazeczke z aktualnymi szczepieniami

20 tego to ostatni dzien przekazania pani Izie wiadomosci czy peis jest goptow do podrozy - lepiej by wiedziala juz wczesniej

jaki jest koszt paszportu czipu ksiazeczki Paulinko zbierz te informacje
plus do tego 30 zlotych - czy tak- twojej podrozy, czy jeszcze na cos wydalas w zwiazku z odebraniem Pysia

czy bylo to przejecie przez schroniska - nie bylo oplat?

Posted

W schronisku żadnych kosztów nie ponosiłam, bo oni pobierają tylko dobrowolne opłaty za adopcję... a z drugiej strony ja go nie adoptowałam tylko zabierałam jako przedstawiciel naszego schroniska.
Za transport spod dworca w Ostrowie do schroniska też nic nie płaciłam bo zawiózł mnie tam znajomy mojego przyjaciela, odwiózł mnie nawet do domu i nie wziął za to pieniędzy.

Więc jedyne koszty to wyjazd do piły, teraz dojdzie chip i paszport...

Posted

Mnie wyszlo, ze z Ostrowa Wielk. do Gostynia jest 80 km.
W Gostyniu musialby byc 25/26( b.wczesnie!), ale wszystko musi byc dograne do 20.
Bo jesli nie on to moze pojechac ktos inny- kto jeszcze o tym nie wie,i trzeba by go tez do tej podrozy przygotowac