brazowa1 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 jak ja sie ciesze!!!!! Dziekuje Paulinko,dzieki!!! Quote
Paulina87 Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 Tu nie ma za co dziękować bo to ja skopałam adopcję, więc jak mogłam tego nie naprawić chociaż po części. Pysio właśnie śpi jak zabity, zaraz idziemy na ostatni spacerek, mam nadzieje, że noc będzie bez niespodzianek ;). Ale zadziwiające jest to, że on sygnalizuje chęć wyjścia... tylko oczywiście ciotki go nie zrozumiały jak kręcił się z prędkością światła pod drzwiami. Quote
Esia Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Dziewczyny zgadałam się z Pauliną, że Pani Iza która ma zabrać Pysia (ta od Tundry) to ta sama Iza z którą ja się kontaktowałam. Niestety z jakichś powodów Iza przestała odpowiadać na moje maile. W każdym razie potwierdzam, że Pysio trafi w dobre ręce - prawdopodobnie do organizacji Animal shelter, gdzie będzie miał profesjonalną opiekę wet. i bardzo dobre warunki. Organizacja będzie szukała mu domku - takie informacje otrzymałam od Izy, gdy jechała do Polski w marcu, wtedy jednak nie udało Jej się zabrać Pysia. Tak więc myślę że naprawdę możemy być o Pysia spokojne :) Quote
Charly Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 tzn. ze on się kręci pod drzwiami jak chce wyjsc? a nie piszczy nic? Quote
Esia Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Znalazłam stronę tej organizacji: http://www.animalshelter.org/ hmm wygląda całkiem nieźle :multi::multi: Quote
Paulina87 Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 Biega w kółko pod drzwiami z rozstawionymi nogami. Quote
Paulina87 Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 Pysio mówi wszystkim dogomaniakom Dobranoc Quote
brazowa1 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Dobranoc Pysio,dobranoc Paulino. To przepiekny pies,jakby go jeszcze podtrymowac,bylby bezkonkurencyjny. Quote
Paulina87 Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Noc minęła super. Pysio wytrzymał od 23 do 7 rano i obyło się bez niespodzianek. O 7 rano wstał i tak jak wczoraj kręcił się pod drzwiami. Szybko odkrył do czego służy łóżko i na początku próbował mi się wgramolić na łóżko, ale rozłożyłam mu śpiwór na podłodze i jakoś dało się go przekonać, że tam też jest fajnie. Teraz też wyleguje się na kanapie a mi aż żal go zgonić :roll:. Ja nie wiem co ta Calin od niego chciała... on jest cudowny i lepszy niż nie jeden zdrowy normalny pies. Quote
Seaside Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 bo jak wszyscy wiemy - C. nie myśli!!!! Pysiak cudny :loveu::loveu::loveu: Quote
Marcik Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Co z transportem Pysia? Nic nie słychać? Quote
Paulina87 Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Pysio już przekazany do schroniska :placz:. Został czule przywitany, ale i tak serce się kraje, że musiałam go oddać. Quote
Paulina87 Posted September 16, 2008 Author Posted September 16, 2008 Co tu tak cicho? Przecież dopiero połowa drogi za nami. :placz: Co robimy z transportem? Chipować go? Ktoś zrobi bararki dla Pysia? A tu jeszcze trochę zdjęć: Pysio uwielbia sie wciskać w ciasne miejsca. Quote
Charly Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 napisz prosze raz jeszcze jaki byl teraz plan, bo mnie troche się juz pomieszalo wszystko.:oops::oops: kiedy i skąd jedzie do tych Niemiec? jesil jedzie to oczywiscie musi byc zaczipowany. Popros MagYa o banerek np. a transport: czy jest juz na transportowym? Jesli nie wpisz go tam. I zobacz w mapie pomocy dogo czy z Twojego miejsca w ogole ktos jest (prawdopodobnie nikt...kurcze) albo z innego wiekszego miasta, gdzie moglabys go np. pociągiem dowiesc (jesli to nie za dlugo by bylo) edit: I Paulina wpisz te informacje w pierwszy post Quote
pixie Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Do 20 tego Pysio musi miec komplet dokumentow 1/ czip 2/ paszport 2/ksiazeczke z aktualnymi szczepieniami 20 tego to ostatni dzien przekazania pani Izie wiadomosci czy peis jest goptow do podrozy - lepiej by wiedziala juz wczesniej jaki jest koszt paszportu czipu ksiazeczki Paulinko zbierz te informacje plus do tego 30 zlotych - czy tak- twojej podrozy, czy jeszcze na cos wydalas w zwiazku z odebraniem Pysia czy bylo to przejecie przez schroniska - nie bylo oplat? Quote
Paulina87 Posted September 16, 2008 Author Posted September 16, 2008 W schronisku żadnych kosztów nie ponosiłam, bo oni pobierają tylko dobrowolne opłaty za adopcję... a z drugiej strony ja go nie adoptowałam tylko zabierałam jako przedstawiciel naszego schroniska. Za transport spod dworca w Ostrowie do schroniska też nic nie płaciłam bo zawiózł mnie tam znajomy mojego przyjaciela, odwiózł mnie nawet do domu i nie wziął za to pieniędzy. Więc jedyne koszty to wyjazd do piły, teraz dojdzie chip i paszport... Quote
brazowa1 Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 zanim chip i paszport,trzeba wiedziec,czy jest transport do Gostynia na ten wlasnie dzien...czy moze ja czegoś nie doczytalam? Quote
brazowa1 Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Paulino,czy da sie tytul zrobic bardziej krzykliwy? zaznaczyc,ze sa tylko 4 dni? Quote
Paulina87 Posted September 16, 2008 Author Posted September 16, 2008 W sumie zachipować go i tak można przecież to nie zginie, a jak nie teraz to może przyda się na kiedyś. Transportu na razie nie ma :-(. Quote
Marcik Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Kiedy on ma być w Gostyniu? 24 września? 20 trzeba dać znać czy pies jest gotowy. A wyjazd? Quote
Charly Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Paulina- jaki to jest ten Gostyn. sprawdzam odleglosc na mapie, ale kilka ich jest:roll: Quote
Tundra Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Mnie wyszlo, ze z Ostrowa Wielk. do Gostynia jest 80 km. W Gostyniu musialby byc 25/26( b.wczesnie!), ale wszystko musi byc dograne do 20. Bo jesli nie on to moze pojechac ktos inny- kto jeszcze o tym nie wie,i trzeba by go tez do tej podrozy przygotowac Quote
Recommended Posts