pixie Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 [quote name='brazowa1']chip i paszport to 20 minut u weta Pixie,a wyjazd do Niemiec bylby skad?Bo to wtedy jeszcze droga z Piły czy Ostrowia do miejsca wyjazdu z Gostynia tj na zachod od Ostrowia wlkp 25 wrzesnia tj 24 wrzesnia wieczorem najwczesniej moglby tam byc Pila - Ostrow wlkp do 254 km Ostrow - Gostyn to 91 km i to innego dnia wiec dwa razy transport abo z Pily tego 24 go aha dodam jeszcze jedna bardzo istotna informacje: w tym samochodzie jest tylko jedno wolne miejsce ! / dla psa/ jesli Pysio do 20 go wrzesnia nie bedzie gotowy to strona niemiecka zabierze innego psa w potrzebie lista jest dluga musza miec czas na zalatwienie formalnosci dla tego drugiego od 20 do 24 wrzesnia ta szansa nie moze sie zmarnowac! Pysio ma pierwszenstwo w tej chwili bo juz raz nie wyszlo z ta adopcja nie dochodzmy z czyjej winy, ale teraz albo zbierzemy sily i finanse albo Pysio wroci do schroniska i bedziemy nie wiem jak dlugo szukac domu Nie ma domku stalego dla Pysia pojedzie do DT pewnego w miedzyczasie organizacja bedzie szukac dla niego domu stalego aha jeszcze jedna prosba BARDZO WAZNA! czy sa zdjecia Pysia troche "smutniejsze" schroniskowe te sa po prostu za ladne, sa tak ladne ze nie przyjmuje sie ich jako pies w potrzebie tylko pies z dobrym opiekunem prosba o jak najszybsze przeslanie foto "biednego schroniskowego nieszczescia, ktore szuka domu" tak by chwycil za serce Quote
mru Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 przeprasza Pysiu, ale... POMOCY! proszę! Zenek jest ciężko chory! jeśli do jutra nie znajdziemy DT zostanie uśpiony! może mieć operację, ale tylko, jeśli będzie miał dom! proszę... dajmy mu szanse :-( http://www.dogomania.pl/forum/showth...7#post10872487 Quote
brazowa1 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Obawiam sie,ze to sie nie uda...wywalimy sie na transporcie. Quote
pixie Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 kto zalozy watek w transportowym? trzeba wolac w tytule takze! Szansa na dom dla gluchego Pysia pokonac 300 km tylko jak? czas do 18 wrzesnia moze wlasnie ktos jedzie przegladaliscie watek transportowy? a pociagiem szczuroslawa jechala pociagiem nie da rady pociagiem? Quote
brazowa1 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 najwazniejsze jest przewiezc go do Ostrowi,tak? jak najszybciej.W Ostrowi juz wszystko bedzie prostsze. Quote
pixie Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 paulina sie nie odzywa sadze ze tak..chyba ze to schronisko jest pod ostrowia wiec latwiej byloby w Pile zalatwic papiery i do schroniska go zawiezc juz z paszportem i czipem kto go ze schroniska do weta zawiezie...ten ktory przychodzi nie wiem czy bedzie mial paszport i czipy...? juz zmykam .. dojutra moze sie cos znajdzie aha wklejam jeszce pomysl belulil z moimi takze uwagami..belula umordowana wczorajszym dniem , wziela jeszcze na Dt Latka z depresja z Pabianic wczoraj to juz 3 tymczasowy gosc u niej spi snem zmorzonego pomysl byl dot naszej klasy z tego wszystkiego nie wkleilam ale moze jest to pomysl, moze jakis ...z referencjami czlowiek a dobry zglosi sie oaulniko czy mozesz to zrobic wklejam rozmowe na gg za zgoda beluli / tj pisala jej corka bo belula juz nie byla przy kompie/ PIXIE mapa pomocy dogo 21:16:22 aaaaaa on ma nasza klase!!!!! PIXIE mapa pomocy dogo 21:16:31 przypomnialo mi sie ze paulina mu zalozyla! Belula WWA GROCHOW ONki 21:17:05 to niech paulina siedzi i przez całą noc dodaje ludzi Belula WWA GROCHOW ONki 21:17:09 tak mama mów Belula WWA GROCHOW ONki 21:17:10 i Belula WWA GROCHOW ONki 21:18:12 niech paulina napisze w opisie ze trzeba pomocy w zawiezieniu go do ostrowi ze to jest ratunek dla niego PIXIE mapa pomocy dogo 21:18:38 ale obawiam sie ze beda sie bali oddac pysia w obce rece PIXIE mapa pomocy dogo 21:18:45 hmmmm Belula WWA GROCHOW ONki 21:19:50 to jest najgorsza opcja ale można ja wziąć pod uwagę ... PIXIE mapa pomocy dogo 21:21:21 czy moge wkleic to co piszemy w watek? ..moze ktos sie znajdzie..nie wiem Belula WWA GROCHOW ONki 21:22:21 mama mówi ze tak i mówi dobranoc ... Quote
Paulina87 Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Słuchajcie ja mogę jechać po niego jutro i zawieść go w poniedziałek do Ostrowa, w Ostrowie będę przez 4 dni więc mogę go też zabrać do Weta i zrobić mu Chip i Paszport. Quote
pixie Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Noc przyniosla rozwiazanie! Proponuje zmien tytul, niech widac ze sie cos dzieje... ze trud nie idzie na marne nieco sie "opatrzyl" np Pysio z OSTROWIA, gluchy foksio 6l. SZYKUJE SIE DO PODROZY - KCIUKI! w razie czego gdy beda potrzeby jak to przed podroza, bedziesz dodawac, zmieniac prosic o pomoc taka czy inna i teraz latwiej bedzie juz punktowac w pierwszy poscie proponuje cos takiegom by wiedziec na jakim etapie sa przygotowania do podrozy stan na 13.09.2009 DO ZALATWIENIA PRZED 20.09.2009 *transport PILA - OSTROW Paulina 87 *weterynarz - czip, paszport *dokumenty JAKIE???? *zawiadomic strone niemiecka, o gotowosci, jak tylko wszystko bedzie zapiete na ostatni guzik POTRZEBY: *FINANSOWE sfinansowanie podrozy Pauliny...koszt? oplata za paszport...ile *TRANSPORT OSTROW - GOSTYN ok 90 km w dniu 24.09.2008 kto sie tego podejmie? sprawdzic juz polaczenia autobusowe pociagiem zaopisac w watku transportowym / kto to zrobi ? * INNE? moze cos wam przychodzi do glowy CZEKAMY NA ZGLOSZENIA OFERT POMOCY ksiazeczka czy juz ja dostalas? tj Pila? Quote
mru Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 o matko, Paulinko! byłoby cudownie :D jak Cie zobaczy to padnie pewnie już nie wierzy :multi: zmień zmień nowy tytuł zawsze po oczach daje Quote
Paulina87 Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Pisała do mnie Calin, że wysłała książeczkę, więc w Pile już powinni ją mieć. Do której jest w niedziele otwarte schronisko w Pile? Bo może jeszcze bym zdążyła pójść do schroniska w Poznaniu bo mam do "załatwienia" pewnie sprawy z kierownikiem :mad: Quote
Charly Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Paulina zadzwon tam najlepiej. najlepiej na ten numer komorkowy od tej kobiety, ktory ci podałam. na ich stronie sa podane godziny, ale nie wiadomo czy rzeczywiscie tak jest. czy jest otwarte jutro. Moze bedzie mozna zalatwic cos nawet po godzinach. Zadzwon osobiscie. wtedy masz pewnosc. Quote
brazowa1 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Paulinko,powiedz jakie sa koszty podrozy Pysia z Piły do schronu. Quote
Paulina87 Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Koszt wyniesie około 30 zł. (Bo za swój bilet na trasie Poznań - Ostrów nie liczę bo i tak bym jechała). Marcin był u Pysia w schronisku. Jest w boksie z 3 innymi psami. Dostał smakołyki. Powiedział, że jutro adopcje są do godziny 17 więc spokojnie mam czas :). Jednak nie mam dla Pysia kagańca a podobno w Pile w autobusach strasznie się czepiają :placz:. Jutro niedziela nie wiem gdzie ja kupię kaganiec. Quote
pixie Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 pozycz od kogos nie masz sasiada ktory ma psa? jakikolwiek. w razie czego zrobisz mu kaganiec taki jak weterynarze robia tzn zawiazesz mu pysio sznurkiem czy paskiem jakas tasma tak wokol i z tylu zawiazesz Dziekujemy Marcinowi za wizyte i smakolyki dla Pysia. Moze on ma kogos kto pozyczy kaganiec? Quote
Paulina87 Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Marcin musi jutro pilnie wyjechać poza Piłę. Będę musiała radzic sobie sama. Tu w poznaniu nikt w kamienicy nie ma psa a ja i tak nie znam sąsiadów. Chyba będę musiała sama coś pokombinować, chyba, że Callin razem z ksiązeczką wysłała kaganiec który jej dałam. Podobno spod dworca do schroniska jest straszny dojazd zwłaszcza w niedziele. No i pozostaje kwestia tego kto z Ostrowa zawiezie Pysia do Gostynia? Quote
brazowa1 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 na razie Ostrow,od jutra zaczniemy sie martwic Gostyniem...pozebrzemy o transport na wątkach. Quote
Paulina87 Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Jutro o 9:30 będę w Pile, może znajdę tam jakiś market gdzie będą kagańce, jak nie to zrobie jakiś prowizoryczny ze sznurowadeł. Smycz i obrożę na szczęście mam. Quote
brazowa1 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Bo Ty w takim rejonie mieszkasz,ze nijak Ci pomoc i zostajesz ze wszystkim sama :shake: Quote
mru Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 tak się cieszę, że Marcin odwiedził Pysia :loveu: i że Ty Paulinko tam jedziesz! :multi: Quote
pixie Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Paulinko zmien tytul - OSTROW-GOSTYN koniecznie on juz naprawde jest nieczytelny ten tytul opatrzyl sie zrob cos z nim niezaleznie daj na transportowym juz to tez musi polezec tam...tam wlasnie niech sie "opatruje" duzymi literami jak najwiekszymi to bedzie widac..tak bardzo potrzebny ten transport 24 wrzesnia do Gostynia ! i szczesliwej podrozy! wracajcie radosni - Pysio wpadnie w Twoje objecia i nie bedzie mogl sie nacieszyc, zwlaszcza ze wech ma nadzwyczaj rozwiniety - chcialabym Was widziec! lzy poplyna po policzkach aparat wezmiesz? chocby w komorce - nich ktos zrobi Wam zdjecia ! koniecznie! Quote
Paulina87 Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Aparat biorę oczywiście :). Marcin może jednak będzie na mnie czekał na dworcu, ma mi dać jeszcze rano znać. Ja już spakowana, smakołyki spakowane. Zaraz zmienię tytuł. Quote
brazowa1 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Jestem Ci bardzo wdzieczna za to,co robisz dla tego psa. razem uda nam sie poprawic mu los.A Ty robisz najwazniejsza częśc,bez ktorej nie byloby w ogole mowy o Pysiu... Quote
Paulina87 Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 A kto najbardziej orientuje się obecnie w wyjeździe Pysia do niemiec? Żebym mogła podać w schronisku w Ostrowie nr telefonu. Ty Pixie? Quote
pixie Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Czekamy na wiesci z Pily! Paulinko bardzo Ci dziekujemy za te decyzje! Widac, ze bardzo bardzo Ci na sercu lezy los Pysia Pysio podroznik..zaczyna sie podroz na zachod... Quote
Recommended Posts