Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

szczuroslawa juz poszla z watku..hmmm
napisalam do Toska_m tyle ze byla ona 1 go na dogo
od tej pory nie, moze wyjechala na urlop, wakacje?
moze gdzies znajdziemy do niej numer komorkowy
kto poszuka w postach ja musze wyjsc z dogo

co tu robic, maciek nie ma aparatu
hmmm

Posted

mru czy mozesz poszukac w postach toska-m moze jakis numer swoj wymienila
ona ma super galerie swoich psow wiec i zdjecia moglaby porobic jak fachowy dogomaniak
ja musze opuscic dogo na razie
jestem na gg ale wychodze z dogo

Edit:
wieczorkiem Maciek bedzie na imprezce..wiec kontakt z nim tylko rano jesli nie bedzie za dlugo spal no i ma daleko do schroniska
i nie ma aparatu...bedzie trudno

od ktorej do ktorej jest czynne schronisko?

a pani iza nie mogla powiedziec czy ten foksio jest wykastrowany?

Posted

Charly napisał(a):
nie umiem odnaleźć Tosia_M na liscie

tośka m chyba

ja znalazłam, ale ona tylko 3 wątki założyła
nie widzę nigdzie telefonu :(

pixie, jestem na skajpie

Posted

co do toski_m watki 3 lecz postow jest wiecej moze gdzies w postach..jakas wymiana telefonow

hmmm
sluchajcie rozmawialam na skypie z mru
jest wielce prawdopodobne ze to jest PYSIO

3go pies pojechal do Pily ...
5go jakis pies foksterier zostal przyprowadzony do schroniska w PILE

to ze w schronisku mogli nie dostrzec ze on sie kreci w kolko...hmmm no coz, ja tez na filmie tego nie widzialam, moze jak sie dluzej z nim przebywa na spacerach to widac... nie wiadomo gdzie siedzial w jakim boksie, ile psow etc etc i kto sie nim opiekowal
+*tylko skad sie bierze ta kwarantanna tego nie rozumiem*

Brazowa1 napisala takze, ze psy z Szamocin sa odwożone do schroniska w Jedrzejewie
to tez by sie zgadzalo najpierw byl w Pile....i jakis foksio jest tez w schronisku w Pile
a z Szamocin chyba by nie przeszedl sam az do Piły, by tam go odstawiono do schroniska

Dzis najwazniejsze jest przyniesienie pomocy temu skrzywdzonemu juz tyle razy przez czlowieka kalekiemu psu

Foksiu ! tylko kto sprawdzi czy Ty to jestes Ty?

Maciek?

chyba tylko on nam został...chyba, że Tosia_m się odezwie ma juz PW

Posted

Pysio jest w schronie w PILE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TO WIADOMOŚC Z UST COLLIN -[SIZE=2]Zadzwonił do niej mój serdeczny przyjaciel prawnik- miłośnik psów,porozmawiał,informujac o krokach prawnych ,które podejmnie,w sprawie Pysia-jedyną szansą było powiedzenie prawdy o tym co zrobiła z psem ,słyszalam rozmowę -prowadził ja przez głosnik-początkowo mocno kreciła ale to nie z nim....wyraznie spuścila powietrze,kiedy wyjaśnił,ze tylko prawda i możliwosc odnalezienia Pysia pozwoli mu na wycofanie zarzutów.Z wyrażną ulgą przyznała,ze go oddala bo...rzygac mi się chce ..nie będe pisała dlaczego ...Boże jak ja nienawidze takich ludzi....

Posted

glupia zaklamana %^@@##. oddala Pysia w trzeci dzien po otrzymaniu. a tu pisala jeszcze wtedy jak to fajnie go miec i jaki on kochany. czytala ze szykuje sie dla niego dom w NIemczech i kłamala dalej. wynalazla kolege, który potwierdzil ze pies uciekl.glupia #@$%^

Tzn. ze pies jest juz miesiac w schronisku.

Posted

Ale oni tam nie usypiaja,prawda?
Koss,gorące uściski dla Ciebie i kolegi prawnika.

Collin,wszystkie dobre i zle uczynki wracaja do czlowieka w dwojnasob.
A Twoj czyn byl wyjatkowo obrzydliwy.

Posted

Jak widać jestem od niedawna na dogo i juz mnie to przerasta-nie mam dystansu potrzebnego do utrzymania sie "w pionie" ,historia Pysia -czyli COLLIN ( należy ją olać-to jej niejako zagwarantował przyjaciel-gdyż nie ...ona jest ważna a PYSIOi to była cena prawdy o nim-nie wiedziałam,ze byliście już tak blisko odnalezienia psa,ja zaraz po pracy łapałam swojego mesenasa ,aby go uprosić o interwencję..) -jej bezmyślne nonszalancke okrucieństwo -i żeby odosobnione ,ale nie -na pęczki -ciągle ktoś "musi" oddać swojego cudownego piesa ...w dobre ręce.Teraz trzeba szybko wyciągnąc PYSIA ,ZEBY TEN DOMEK NIE UMKNĄŁ.
A co do Collin- nie myślę ,aby coś mogło tę dziewczynę nauczyć-to wyjątkowo brzydki przypadek pomyłki Pana Boga....

Posted

W którym dokładnie schronisku jest Pysio?

Czy wyjazd do niemiec nadal aktualny?

Koss możesz napisać mi na PW powód podała Collin oddania?

Boże jak można było coś takiego zrobić psu :angryy::angryy:.

Czy Callin można postawić jakieś zarzuty z tego względu? Bo jeśli nie to ja chętnie wymierzę sprawiedliwość :mad::mad:

Posted

Dzwoniłam dzis rano dio Pily na ulicy kamiennej. kierowniczka powiedziala mi , ze jest foksik, ktory sie kreci w kólko, jest laciaty i dziwnie sie zachowuje. Mru przeslala zdjecia komorka, na co pani kierowniczka odpowiedziala smsem ze to on. To chyba jedyne schronisko w Pile. Pies jest tam od 6 sierpnia. tylko ja mialam bardzo zly zasieg lub cos z komorka i nie do konca zrozumialam o czym mowila, ale mowila, ze teraz nikt go nie moze odebrac, bo jest zdaje sie na kwarantannie. przerywalo caly czas, wiec nie wiem dokladnie co powiedziala. nie wiem czy jest chory, czy co.

Ja prosilam zeby nie wydawala nikomu, bo balismy sie ze Callin go odbierze i gdzie posieje, i ona na to ,z e teraz tak i tak nikt go nie dostanie. JUtro tam trzeba zadzwonic i zapytac co i jak i pies musi byc odebrany i przygotowany do wyjazdu. On musi byc zaszczepiony na wscieklizne 3 tygodnie przez wyjazdem. czy ma szczepionkę? Potrzebuje paszport i czip oprocz tego. Kto bedzie mogl go odebrac i przetrzymac? No i wlasnie co z tym wyjazdem?

Posted

Ja jutro zadzwonię do tego schroniska i o wszystko wypytam!

Wydaje mi się, że Pysio miał aktualne szczepienia na wszystkie choroby i wścieklizne... tyle tylko czy Callin oddała go z książeczką zdrowia? Skoro jest na kwarantannie to pewnie nie.

Posted

Paulina87 napisał(a):
Ja jutro zadzwonię do tego schroniska i o wszystko wypytam!

Wydaje mi się, że Pysio miał aktualne szczepienia na wszystkie choroby i wścieklizne... tyle tylko czy Callin oddała go z książeczką zdrowia? Skoro jest na kwarantannie to pewnie nie.

wiesz co ja bardzo slabo tą panią zrozumialam. wiec moze cos zle pokojarzylam. moze ona tylko chciala mnie zapewnic, ze go nie wyda. Byla bardzo zajęta. moze zadzwon i zapytaj kiedy bedzie miala czas, bo mysmy ja dzis trochę wymęczyły..

tu masz numer:
697994888

Edit: Callin go nie oddała. przyprowadził go jakis facet jako znalezionego psa bez żadnych papierów.( to pewnie ten "kolega" Callin) Może Callin ma je jeszcze. I znow się wkurzam. SZczepionka na wscieklizne to nie jest sok na kaszel (swoja droga tez niebezpieczny jak czasem). Zupelnie bez potreby zostal zaszczepiony w schronisku, ale to juz szczegól

Posted

pixie napisał(a):
to cos chyba nie ten Czaplinek:shake: , ja znalazlam gdzies kolo Drawska Pomorskiego?

Gdzie Rzym a gdzie Krym?:crazyeye:
chyba ze jest jeszcze jakis inny Czaplinek:cool1:...

w necie wyrzuci wszystkie Czaplinki, a ja na piechote...:roll:

Telefon w Szamocinie nie odpowiada, bede probowala znowu
Moze ten drugi, tzn ta podana przez Ciebie komorka..
a moze Aga ma nowy numer do tej dziewczyny z Jedrzejewa

To niestety, ten Czaplinek, bliżej drawska, znam tam kogoś, bliżej piły już nie....