Charly Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 nie maja. Zostal oddany jako znaleziony wspaniale wspaniale wspaniale az mam gęsia skórkę cudnie mru odpisz proszę albo zadzwon jak będziesz mogla, ze my go odbierzemy jak najszybciej, ze nikomu go nie dawac wiesz zeby nie bylo powtorki z Pinia........ az nie umiem zmniejszyc trzcionki z radosci Quote
mru Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 ja tam nie wiem czy on sie cały czas kreci chyba nie! i zawierza sie też nie ciągle (no zobaczcie filmik, normalnie idzie!) ta pani tez mogła nie miec czasu przeciez go obserwowac albo ochoty ale ze zdjecia poznała, ze to on wysłałam to: http://i38.tinypic.com/wce9ok.jpg wiec chyba wyraźne odpowiedź była z resztą jednoznaczna odpisałam, ze ktoś przyjedzie jak najszybciej się da że Pysio ma szanse na dom zapytałam o dane, ale skoro nie maja to nie jako znaleziony, sprytnie Callin nie wiem czy mam Ci gratulować przebiegłości... czy czego ;/ mniejsza o Ciebie Ktoś musi tam pojechać! Quote
Charly Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 pixie napisał(a):napisalam do chlopaka z Pily..jest teraz w szkole wiec jesli kogos wczesniej znajdziemy no to dobrze jesli nie to licze bardzo na pomoc Macka jesli jest gluchy to chyba to latwo sprawdzic, chyba ze on jesli gluchy no to wzrokiem wodzi za tym co sie porusza wobec niego no ale jakos sie da te gluchote sprawdzic, chyba ze wech wlasnie tez ma wyczulony i od razu sie odwroci, gdy ktos bedzie klaskal za nim hmmm czy on w jakims stopniu reagowal na imie czy byl baaaaardzo gluchy? mnie ta pani powiedziala, ze po prostu nie zwrocila uwagi czy gluchy czy nie.....Ale ze stanowczo jest dziwny. Powiedzialam ze uposledzony. Powiedziala, ze na pewno cos nie tak z nim. Quote
mru Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 dobrze, Charly! jeszcze raz napiszę, żeby go nikomu nie oddawali! :D wiecie, mi aż serce stanęło jak odczytałam smsa :roll: stara jestem, a taka głupia... no nic ;) aha, mysle, ze oni mogli nie obczaić czy on jest głuchy czy nie i czy się kreci czy nie może ktoś raz widział jak sie kreci i dlatego Charlyemu tak powiedzieli ktoś inny nie widział jednak, albo coś to schronisko... :( czyli wychodzi na to, że oni go oddali po dwóch dniach?! Quote
Charly Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 To zdjecie jest bardzo wyrazne. widac umaszczenia itd. po dwóch...? a masz post gdzie to sie zaczyna na watku..nie bardzo chce mi sie szukac...;) tylko jak to mozliwe, skoro Callin pisala zeby go odbierac. troche nielogiczne, bo co by powiedziala, jesli rzeczywiscie Paulina by go odebrala. kurcze, nachodza mnie czarne mysli, ze to jednak nie on... Quote
mru Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 czytaj PW :eviltong: wysłałam, nie doszło? to klejam, w sumie żadna tajemnica... http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10621019&postcount=441 a tu, że już nie chcą go: http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10679086&postcount=453 Quote
mru Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 kurcze, faktycznie Callin chciała żeby go zabrać... może daty się pomieszały w schronisku? :roll: nie wiem... opisałam psa wysłałam fotę zaraz (dosłownie minutę może) po tym telefon i sms... ale faktycznie wątpliwość jest :( ale myślicie, że Callin go oddała a potem tu pisała posty typu, że siedzi tu z nią że dziś to coś, a wczoraj to coś...? Quote
Charly Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 nie mam pw. juz przeczytalam wlasnie na watku...ponad tydzien niby byl na cito u Callin....Ale w sumie to Callin nie mozna sie sugerwac. nie ma co gdybac, ten kontakt pixie musi go zobaczyc i wyslac komus zdjecie (najlepiej Paulinie) i ona oceni czy to on Quote
Esia Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Trzeba sprawdzić czy to on czy nie. Może ktoś mógłby przysłać jego zdjęcie, może ktoś zna jakiegoś wolontariusza z techo schroniska? Nie wiem czy mam pisać do Pani Izy czy nie. Może poczekam. Quote
mru Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Charly napisał(a):nie ma co gdybac, ten kontakt pixie musi go zobaczyc i wyslac komus zdjecie (najlepiej Paulinie) i ona oceni czy to on święte słowa. (to mi przypomina historie Xanta, jak go próbowaliśmy rozpoznać z paluchowego zdjęcia...) [SIZE=2]btw - napisałam raz jeszcze żeby trzymali psa i nikomu nie oddawali :eviltong: że zgłosi się ktoś po niego i po wylegitymowaniu i rozpoznaniu będzie można oddać! Quote
pixie Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 sluchajcie jest kilka osob aktywnych teraz z Pily na GG czy prosic kogos z tych by pojechal sprawdzic czy to on? mozna podeslac link z fotkami jesli ktos ma niedaleko i zechcialby moze choc na razie taka probe przeprowadzic moze moglby zrobic wlasnie fotki z roznych stron i przeslac nam? na Skypie nie mam nikogo z Pily ani okolic Maciek jest w szkole ten ktorego prosilam o kontakt gdy wroci jak daleko jest schronisko w Pile ludzie moga nie wiedziec Charly wyszukasz mapke? czy on reagowal na imie czy byl zupelnie gluchy? Quote
Charly Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 mam tą mapkę ale nie taką jaką wystawilyscie dla Xanta. tylko takie odleglosci, ale sprobuje znalesc taka. tylko ja technicznie slaba jestem i nie wiem jak sie robi screenshot...Wiec jak sie robi screenshot?;) Quote
mru Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 tak sie robi: dajesz widok tego, co ma być na screenshocie przyciskasz przycisk (heh małso maślane) "print screen" (na klawiaturze taki jest, tam gdzie del, home i end) potem włączasz jakiegoś painta i dajesz: edycja/wklej i zapisujesz hehe ;) Quote
pixie Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 mru napisał(a):czytaj PW :eviltong: wysłałam, nie doszło? to klejam, w sumie żadna tajemnica... http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10621019&postcount=441 a tu, że już nie chcą go: http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10679086&postcount=453 nic a nic z tego nie rozumiem to byly posty z 13 sierpnia pies jest w schronisku od 6 sierpnia paulina wiec nie mowila prawdy? czy tez foksterier ten ze schroniska nie jest Pysiem? jesli zdecydujecie zeby prosic kogos przez GG by poszedl obejrzec i obfotografowac psa to moze dac wytyczne co ma sprawdzac jak, gluchote to moze byc osoba chetna ale zepelnie nie obeznana z "tematem" wiem wychodze przed orkiestre, ale to na wszelki wypadek trzeba przygotowac Z czaplinka nawet jesli ktos bedzie mogl pojechac to tez kawal drogi..130 km w obie strony wiec jesliby ktos z Pily zechcial, to co i jak ma zrobic no i czy tylko paulina jest w stanie rozpoznac czy to Pysio czy nie? a ze schroniska w ktorym byl wczesniej nie ma wolontariusza..nie wiem czy mialabym zaufanie do Pauliny takie to wszystko rozchwiane ...hmmm Quote
Charly Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 painta co? wlasnie ktos mi to juz raz tlumaczyl. wiem ze to jakis program i co ja mam z tym zrobic, heheheh.... Nie mam screen shot ale mam za to prt sc ( to chyba to samo) ale wiesz co, sprobuje to skopiowac i przesle Tobie Mru na pw jako link, moze Ty bedziesz umiala wkleic..mapka slaba, wokol zielono tylko....choc zreszta ten schron pewnie jest gdzies w lesie....Ale moge podac koordynaty.....:) Tak a propos zabezpieczenia psa przed osobami niepowolanymi, podalam pani moje nazwisko. Nie wyda nikomu kto tego nazwiska nie poda:) Mru zabezpieczyla sprawę jeszcze wylegitymowaniem się. przynajmniej tyle pewnosci mamy. Quote
Esia Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 http://www.wetserwis.com.pl/s/schronisko.php?z=dojazd tu są mapki schronisk Quote
Charly Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Piła - Schronisko dla zwierzat w dni robocze 10.00 - 15.00, w soboty, niedziele i święta 10.00 - 12.00 Piła, ul. Kamienna Quote
mru Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 mapa Charlyego: http://i326.photobucket.com/albums/k434/mru_magda/mapa/kamienna.jpg Quote
mru Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 pixie napisał(a):nic a nic z tego nie rozumiem to byly posty z 13 sierpnia pies jest w schronisku od 6 sierpnia paulina wiec nie mowila prawdy? czy tez foksterier ten ze schroniska nie jest Pysiem? no wlasnie dkatego pozostawiłam to bez komentarza tylko żeby każdy widział co i kiedy kto pisał :cool1: jak bylo? :shake: kto to wie... pixie napisał(a): no i czy tylko paulina jest w stanie rozpoznac czy to Pysio czy nie? a ze schroniska w ktorym byl wczesniej nie ma wolontariusza... właśnie? nie ma już nikogo? Quote
Charly Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 teraz w typowo dogomaniackim stylu trzeba obfocić Callin i cała jej rodzinę plus tego chlopaka:cool1: i pokazac kobicie ze schronu. Moze rozpozna kto go oddał...hmmm Tak mysle, kto by się nadawał... Orpha:scream_3:Orpha :scream_3:Orpha:scream_3: Quote
Seaside Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 kurcze... C.V. chciała, żeby psa ktoś odebrał.... więc chyba miała go u siebie.... Obawiam się że psiak może podobny ale to nie Pysio :( Sprawdzić i tak trzeba Ale poszukiwania w okolicy gdzie zaginął tez chyba trzeba jakoś zorganizować :( Esia coś o straży pisała Quote
Charly Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 no wlasnie. Co z ta strażą. Plakaciki byly...Poszly na nasza klasę? Edit. ja uwazam ze nie ma co się sugerowac C.V. i jej wypowiedziami czy postami na dogo. Inna rzecz, ze ta pani ze schroniska nie bardzo wiedziala kiedy ten pies zostal oddany...Mialam wrazenie, ze chyba nie mieli tego jakos udokumentowanego. Piszę to bez złej woli czy cos, bo bardzo miła kobieta to byla. Ale takie odnioslam wrazenie. Bo ona powiedziala mi najpierw ze nie wie itd. Musialam sugerowac zeby sprawdzila. Wiec powiedziala 6 sierpnia. Ale jesli tak, to czemu on jest na kwarantiannie.no, ale moze ja cos zle zrozumialam. Tak czy siak, trzeba to sprawdzic. Quote
pixie Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 to jak czy ktos mi odpowie czy nie..tzn decyzja wspolna czy prosic kogos z gg z PILY by pojechal na Kamienna przed 15 ta ? oczywiscie zadnej gwarancji nie mamy ze ten ktos pojedzie sprobowac moge taki apel wyslac, lecz czy to sie uda? no i jeszcze cyfrowka no i kto moglby rozpoznac Pysia? co z tymi wolontariuszami..zaraz zaraz gdzie on byl przedtem juz zapomnialam... Quote
Charly Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 no ja bardzo proszę, żeby ktos pojechal tam. Quote
mru Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 koniecznie poproś, pixie z datą to nie wiadomo mogą mieć bałagan mogła Charly źle coś usłyszeć zaraz wstawiam plakat Quote
Recommended Posts