Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Callin może wpisz ze szukasz domu dla Twojego psa na naszej klasie w Twoj profil.Szybciej znajdziesz tam dom niz tu. Tutaj wszyscy zapsieni. Czy Babcia jest pod nadzorem lekarza? w sensie tabletek? Bo jesli ma problemy z oddychaniem, to moze byc roznie...

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

jasne ze jest pod nadzorem lekarza, nie ma np nie wiadomo jakich dusznosci czy czego ale nosek taki jak przy grypie, a wiadomo ze jest starsza i ciezej to przechodzi... dobry pomysl z ta nasza-klasa... zaraz wpisze :)

Posted

w ogole ogłaszaj go gdzie sie da!

najlepiej by bylo teraz mu od razu dom znalezc
ale to mozna sobie pomarzyc ;/

ja naszejklasy nie uzywam ;) ale fakt... moze tam...

Posted

dokladnie tak jak Mru mowi. Dom na dogomani jest na wage złota. Dziewczyny znajduja poprzez ogloszenia.

Dobrym pomyslem jest oglosic foksika w gazecie "mój pies" koszt 15 zl. Trzeba poczekac, i byc moze piesek (czego mu nie zycze) nie doczeka u Was tego domku. Ale i tak trzeba mu domek poszukac.

Oprocz tego przesle Tobie na pw mase linkow, gdzie mozesz psiaka oglosic. musisz sie zarejestrowac i go tam oglosic. Jako kontakt najlepiej podaj tą osobę od ktore psiaka dostalas ( czyli numer telefonu + email od tej osoby). Do gazety waszej miejskiej takze dajcie ogloszenie. Predzej czy pozniej znajdzie dom w ten sposob, tylko musisz sie teraz w to zaangazowac. Juz wysylam linki:)

Posted

Odpowiedzialanosc to jedno a zaistniala sytuacja to drugie... uwierzcie ze mi tez nie jest z tym latwo... nie chce oddawac Pysia ale to juz nie zalezy ode mnie, tak po prostu sie nieszczesliwie stalo ze jestem zmuszona.

Posted

Ja Cie doskonale rozumim Calin. Tylko staraj się zrozumiec wypowiedzi tutaj. Nie wiem kto stad oddał by psa do schroniska z powodu allergii. Oczywiscie to nie Twoja allergia i nie zyjesz sama. I oczywiscie ciezko zyc z allergia i sa rozne jej wymiary. Wiem jak mialam z kotem, którego mialam od hodowcy (na szczescie) i po dwoch dniach odwiozlam do niego, noc wczesniej wylądowalam w szpitalu...
Wiec tutaj chodzi tylko o to czy nie mozna poczekac az znajdzie się dom dla niego. Czy nie ma innego rozwiązania....To Wasz pies przeciez.

Posted

własnie, my tu jestesmy bardzo podejrzliwi

ludzie najczesciej wymyslaja niezłe ściemy - czasem historie sa tak beznadziejnie skomplikowane, ze żal du.. ściska - żeby oddać psy
częstą jest alergia...

nagłe wprowadzenie sie babci z alergia jest dosc dziwne
przepraszamy, jesli sie mylimy

ale my tu MUSIMY być strasznie źli, niemili i podejrzliwi

poza tym... nie macie żadnej rodziny/znajomych? którzy mogliby przetrzymywać psa?
jak napisała Charly - to jest teraz wasz pies

my go nie zostawimy, ale przeciez jest u was, wy go wzieliscie...
zdecydowaliscie sie... nie mozecie z dnia na dzien powiedziec, trudno - takie zycie

ok, teoretycznie możecie - ale to bardzo nie fair

Posted

Uwierzcie ze mi tez jest naprawde przykro... juz dzisiaj zdazylam przez to chyba 3 razy plakac... zatrzymam go najdluzej jak to bedzie mozliwe ale wiem ze dlugo nie pociagniemy dlatego szukamy na gwalt mu domku...

Posted

Pilnie szukamy domy Pysiowi. Drugiego takiego psa nie ma, on jest jedyny w swoim rodzaju. To jest jeden wielki kłębek miłości :loveu:

Callin może na razie weź go do fryzjera niech go wytrymuje albo obetnie na krótko, dodatkowo po każdym spacerze przemywaj mu łapki i podbrzusze wilgotną szmatką. Czesz go tylko na dworze. I trzymaj we własnym pokoju aby zminimalizować uczulanie.

Posted

Paulina87 napisał(a):

Callin może na razie weź go do fryzjera niech go wytrymuje albo obetnie na krótko, dodatkowo po każdym spacerze przemywaj mu łapki i podbrzusze wilgotną szmatką. Czesz go tylko na dworze. I trzymaj we własnym pokoju aby zminimalizować uczulanie.

to bardzo dobre wskazówki!

Posted

[quote name='Paulina87']Pilnie szukamy domy Pysiowi. Drugiego takiego psa nie ma, on jest jedyny w swoim rodzaju. To jest jeden wielki kłębek miłości :loveu:

Wizyta u fryzjera, to bardzo dobry pomysł. Teriery powinno się trymować (jest to usuwanie martwego włosa), wtedy nie wypada im włos, strzyżenie powoduje tylko skrócenie sierści, martwy włos pozostaje na psie tylko jest krótszy, więc nadal wypada.
Do tego ładnie wytrymowanemu psu łatwiej będzie znaleźć dom.