CalinVanille Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Juz się na dobre zadomowil, akurat wstalam do pracy i poszlam kuknac do pokoju rodzicow, a ten spryciarz wgramolil sie miedzy nich na lozko i spi w najlepsze :) u mnie orbi to samo, ostatnio cala noc przespal kolo mnie, tylko rano mnie obudzil bo zaczal zebami szczękać... :| :D juz troche lepiej z jedzeniem, takie rzeczy jak miesko czy kielbaska je tylko nie bardzo chce ta sucha karme... Quote
Paulina87 Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 A może spróbuj tą karmę rozmoczyć jakimś rosołem albo wywarem, lub poprostu wodą. Bo w schronisku jak psy dostają suchą karmę to tylko w takiej postaci, że jest ona wymieszana ze wszystkim innym czyli puszkami, wywarem itp. A jak z załatwianiem się na dworze? Robi w domu czy sygnalizuje jakoś? Na GG prześlę Ci mój adres bo już dzwonili do mnie ze schroniska gdzie jest umowa adopcyjna. Quote
Paulina87 Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 Słuchajcie wszystko się pokomplikowało! Pysio musi szybko znaleść nowy dom, chociażby na razie tymczasowy. Do CalinVanille przeprowadziła się babcia, która jest alergiczką i z Pysiem jest problem. Nie ma za wiele czasu :shake:. Przecież w schronisku mnie zabiją bo Pysio miał mieć cudowny domek a nie wracać do schroniska a to go właśnie czeka. :placz::placz: Siedzę i cała się trzęsę z nerwów. :-( Nie wiem co teraz robić. Potrzebny jest pilny tymczas. Quote
Seaside Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 nie... no ręce mi opadły.... :( Paulina - pisz i dzwoń do kogo możesz na dogo też - PW, linki do wątku... Ja już oidnawiam allegro - chociaż wątpię żeby znalazło się coś na już :( Quote
Paulina87 Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 Seaside napisz na allegro jaka jest sytuacja i że DT potrzebny na cito. Ja już pozakładałam wątki na różnych forach, odnowiłam na forum foksów, na stronie miesięcznika mój pies. Nie wiem co robić dalej :shake: Quote
Charly Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Mam alergie na prawie wszystko. Na zwierzaki wszystkie bez wyjątku. Na mojego psa mialam na poczatku bardzo mocna alergie, z puchnieciem włącznie. Brałam wtedy pożądne, podwojne, potrójne dawki kalcium przez kilka dni. Alergia przechodzila. znow przychodzila. Po uplywie kilku miesiecy zniknela. Moze...u Was też tak będzie. Moze warto spróbowac To oczywiscie zalezy od nasilenia alergi. Ja mialam mocno, ale nie jak przy kotach,dalo się zyc... Quote
Paulina87 Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 Też znam osoby z alergią, które żyją z psami. Ale trzeba szukać domu :placz: Quote
mru Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 zrobie jakies banery czy cos... Pysiek potrzebuje domu :( gdzie nie beda mieli na niego alergii Quote
Charly Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 dokladnie tak potrzeba domu bez alergi na psa........... Quote
Seaside Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 [quote name='Charly']dokladnie tak potrzeba domu bez alergi na psa........... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=417996787 Quote
Charly Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Mru konstruujesz jakis nowy banerek duzy banerek i mały? taki ze stracil dom...moze jeszcze dopisac, ze stracil z powodu alergii....taki powod raczej przyciaga rzesze dogomaniaków;)...trzeba probowac wszystkiego..:roll: Quote
mru Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 duże i małe :) ze wskazaniem na duże! że znów szuka, że na cito że ciagle sam ze odpowiedzialnego wlasciciela szuka (nie chce nikogo obrazac - on po prostu takiego czlowieka potrzebuje... poza tym lepiej jak sie psa oddaje uczciwie ppodajac byle jaki powod niz ma sie cos takiemu stac :( ) alergia - dobry pomysl Quote
Gemini666 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 mnie dobermany wyleczyły z alergii na psy :) ale to zasługa tego iż mają króciutką sierść i po prostu organizm sobie dawkował powoli - z 3-4 mm zeszło na 0 mm :D ale powiem, że jednak przy większej sierści odczuwam skutki uboczne :/ (pewnie przez to iż ma w sobie ona pyłki kwiatowe a na to mam po 40 mm bąbelki uczuleniowe wg badań) Quote
Paulina87 Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 Seaside dzięki za allegro. Ja będę pisać jeszcze na innych forach. Quote
mru Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 na razie takie: chyba zrobie jeszcze większych troche, co myslicie? 100x132 100x180 100x147 100x154 100x132 * * 100x100 * Quote
Paulina87 Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 Już nowy bannerek wstawiony. Dzięki mru! Bierzemy się za wielkie poszukiwania domu dla Pysia. Quote
Paulina87 Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 Nie pozwólmy by Pysio wrócił do schroniska. On na to nie zasługuje. Obiecałam mu dom i muszę dotrzymać słowa. Quote
CalinVanille Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Charly no niestety gdybym to ja byla uczulona to nawet w zyciu bym sie nie przyznala przed rodzicami ze to na Pysia... ale to babcia, osoba starsza, której widze naprawde z tym trudno normalnie funkcjonowac, nie chce robic problemow dlatego nic nie mowi o Pysiu ale praktycznie calymi dniami siedzi na dworze zeby tylko mogla normalnie oddychac... czasami tak w zyciu bywa... razem z rodzicami robimy co mozemym, sytuacja jest okropna, wszyscy chodza nerwowi z powodu sytuacji rodzinnej i z powodu Pysia... kazdy z nas przezywa to na swoj sposob... dla mnie najwazniejsze jest jednak to by nie wracala na kraty schroniska... chce zeby mial normalny domek, wiec zwracam sie do was z ogromna prosba - pomozcie... Quote
Esia Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 O rany :-( na kontakt od tej pani z Niemiec już straciłam nadzieję :shake: czyli jesteśmy w punkcie wyjścia, a właściwie jest jeszcze gorzej :shake: Quote
mru Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 ciesze sie, ze Calin napisała i co napisała musimy teraz po prostu znaleźć dom Pysiowi chociażby tymczasowy :( jak najszybciej... Quote
Recommended Posts