Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Jutro jedzie do nowego domu. Jednak ja nie mam numeru telefonu do nowej Pani a ona do jutra wieczora jest na wakacjach.
Nie mam jak jej umówić na odbiór Pysia na dworcu w Pile. A szczurosława, która zawozi tam Pysia będzie miała tylko 10 min na przesiadkę :shake:. Boję się aby nie została z psem na głowie.

Niby pisałam o której pociąg będzie w Pile ale kto wie.

Posted

No więc pysio całkiem dobrze sie u mnie czuje :) Tylko ma pewien problem z wchodzeniem po schodach, ale mysle ze z czasem bedzie mu to szlo sprawniej ;) Mama co prawda na poczatku byla troszke wystraszona jego zachowaniem, ale kiedy go wykapalysmy przestala sie bac i stwierdzilysmt razem ze jest wyjatkowy :cool3: Pisze tego posta a ten swirusek akurat siedzi kolo mnie i jest bardzo spokojny, zaraz pojdziemy na spacerek a potem niestety do pracy... A tak na marginesie to wracalam do domku jescze z 4 osobamiw samochodzie i byli zachwyceni Pysiem... Moj facet co prawda nazywa go psycholkiem ale bardziej z sympatii :) Jak znajde chwilke czasu postaram sie wkleic fotki.

Pozdrawiam,
Paula

P.S. Dziekuje slicznie za transport Pysia z tak daleka :)

Posted

Witaj Paula na dogo :multi:

Ja na Pysia zawsze mówiłam świrus. Ludzie z reszą też dziwnie się na nas patrzyli w pociągu jak zaczął biegać w kółko. Widziałam nawet, że jedna dziewczyna nagrywała go komórką :evil_lol:.

Ludzię zazwyczaj chcą adoptować młode i zdrowe psy, to co Ty zrobiłaś to naprawde coś wielkiego. Dałaś dom psu, który miał nikłe szanse na adopcje. On z pewnością się za to odwdzięczy bo to straszny pieszczoch.

Wstawiaj szybko zdjęcia a ja zmieniam tytuł wątku.

Posted

super wiadomość - co do zachowania psa, ja też adoptowałam przez dogo głuchego dobermana (Ramzesa) - też miał problemy z wchodzeniem po schodach, ale szybko się nauczył i też kręcił kółka, ale się już w sumie w 70% odzwyczaił

ja myślę, że to też duża zasługa mojej Nemusi (mam obecnie dwa dobki) i ona nauczyła go poprawnych zachować, ale dzięki cierpliwości i miłości psina poczuję się bezpiecznie i będzie tylko lepiej :)

uściski :loveu::loveu:

Posted

Mam mały problem z Pysiem... nie chce jesc, jedyne co jeszcze zje to np kielbaske ale kiedy sie mu ja podizeli na kawałki i nakarmi z reki... suchej karmy ani takiej puszkowej w misce nie rusza... i o piciu tez mu trzeba przypominac.

Posted

Cieszę się, że Pysio jest już w nowym domku.
Myślę, że potrzebuje czasu na aklimatyzację.

Ja przygarnęłam swojego psa (mieszkał w budzie na posesji), to przez długi czas nie chciał jeść. Gotowałam mu ryż z mięskiem i karmiłam ręką.
Mimo, że nie miał tam najlepszych warunków, tęsknił za jedynym miejscem, które znał.

Za to mój drugi psiak (parson więc rasa bardzo zbliżona do foxa :)) jest niejadkiem z natury. Trochę pomogła kastracja, ale teraz ma znów fazę na niejedzenie. Może ten typ tak ma. Wet. mi powiedział, że nie zna przypadku, żeby zdrowy, odżywiony pies sam się zagłodził.