Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja bym mogła część kwoty wyłożyć ze swoich odłożonych pieniędzy, ale wszystko musiałabym odzyskać bo teoretycznie nie powinnam z nich korzystać.

ale jeśli będą pieniądze potrzebne na już to ja wyłoże a bazarki można zrobić, żeby splacić ten dług co ja zaciągne u siebie.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Bonsai napisał(a):
Transport, leczenie, leki... Czip będzie, paszport czeka, ale sądzę , że koszty transportu niskie nie będą.

Droga Ost.wlkp - Jarocin to około 70 km, w dwie strony 140 km. Przeciętne auto pali 8 l/100 km. 1 l benzyny to koszt 4,40 zł (liczę średnio). Czyli koszt przejazdu w obie strony to jakieś 50 zł.
Tylko po co mówić o transporcie jak na razie Pysio nadal bez chipa :(

Posted

Na forum schroniska Mallow napisała, że może z Pysiem pojechać w piątek popołudniu do Kalisza.

Gdybym wiozła Pysia pociągiem to koszt byłby jeszcze mniejszy bo ja w 2 strony płaciłabym coś około 20 zł a bilet dla psa to 4 zł
Tylko, że nie wiem jakby Pysio zachowywał się w pociągu a to godzina jazdy.

Posted

Super, że znalazł się transport do Kalisza. Co prawda po południu w piątek będzie trochę psiaków w poczekalni, ale najwyżej jedną osobę ustawi się w kolejce, a z Pysiem (aby się nie stresował), pójdzie na spacerek do pobliskiego parku.

Posted

Super, cieszę się, że coś się ruszyło. Zapytaj Mallow czy chce odzyskać koszty transportu Pysia do lecznicy. Oraz trzeba by ustalić kto będzie płacił za chipa - na czyje konto przelać pieniążki ?

Posted

Ok, mogę wpaść z Wami do lecznicy, i tak muszę odebrać fakturę. O której będziecie?
Esia, czy wiadomo już czy w Fundacji jest miejsce dla Pysia? Będziemy potem mieli o nim jakieś wieści, jak przebiega leczenie itd.? :)

Posted

Bonsai napisał(a):
Ok, mogę wpaść z Wami do lecznicy, i tak muszę odebrać fakturę. O której będziecie?
Esia, czy wiadomo już czy w Fundacji jest miejsce dla Pysia? Będziemy potem mieli o nim jakieś wieści, jak przebiega leczenie itd.? :)

Jutro mam pisać do pani Izy w sprawie miejsca dla Pysia w najbliższym transporcie. :razz:
Mam nadzieję że będziemy informowani co u Pysia - przesłalam Ci zdjęcia psów które dostała Monika, więc liczę że i wtym przypadku będą nam przesyłać jakieś informacje. :roll:

Napiszcie co z kosztami? Zobowiązałam się pokryć koszt zachipowania Pysia więc chcę dotrzymać słowa, muszę tylko dostać jakieś namiary + numer konta - najlepiej na PW.

AHA! Pamiętajcie że Pysio musi mieć w paszporcie (tak Bonsai?) info o aktualnych szczepieniach i odrobaczeniu.

Posted

O której godzinie jutro podjedzie wolontariuszka z Pysiem?
Jeśli chodzi o koszty związane z lecznicą, to proponuję , aby bezpośrednio przelać je do Mallow, tylko trzeba miec na nia jakieś namiary. ;)

Paszport - wet wie wszystko dokładnie i z pewnością niczego nie pominie. ;)

Posted

Pysio nie pojechał do Kalisza. Wolontariuszka która miała go zabrać miała awarię auta. Nie wiem co teraz, od pani Izy informacji o tym kiedy dokładnie będzie w Polsce jeszcze nie mam, ale myślę że będziemy zmuszone poczekać na transport marcowy :(

Podaję link do forum schroniska, do tematu o Pysiu:
http://www.ostrowschronisko.fora.pl/aktualnie-w-schronisku,5/pysio-wyjatkowy-pies-dla-wyjatkowego-czlowieka-pomozmy-mu,123-30.html

Posted

seaside - odnawiać :)
Paulina to daj znać co u Pysia - nie wiem co dalej. Pani Iza się nie odezwała, wciąż czekam, wysyłam kolejne maile. Już wiadomo że tym transportem Pysio nie pojedzie, mamy więc trochę czasu, może znajdzie się ktoś kto pojedzie z nim na zachipowanie.

Posted

Do marca to nie będzie problemu z zawiezieniem go na zachipowanie bo ja będę mogła to zrobić przez ferie. Będę musiała tylko tate namówić, żebyśmy wybrali się do Kalisza, najwyżej dam mu na paliwo.