Esia Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 To ja poszukam ten namiar na lekarza we Wrocku, Niedzielski miał chyba na imię - może ktoś z Was go zna? No i trzeba by pogadać z wolontariuszką która oferowała że może podiweźć Pysia do lecznicy, bo na tą Straż nie można widać liczyć :( Quote
Seaside Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Pysio ma ponad 400 wejść na allegro. Dziwi mnie naprawdę ten brak telefonów :shake: Quote
mulinka Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Kid napisała na miau: Tak jak pisałam - najistotniejszą sprawa jest staranne przebadanie psa przez dobrego weterynarza, który poświęci mu sporo czasu, zrobi badania i zdecyduje co dalej. Jestem pewna, że ewentualna diagnoza ułatwi psu znalezienie domu. Bo może dolega mu coś, co można leczyć? Albo chociaż łagodzić. Poza tym trudno znaleźć człowieka, który weźmi psa z ciężkim, a niewiadomego pochodzenia urazem/schorzeniem/upośledzeniem? Zostawienie przyszłego właściciela z takim problemem jest moim zdaniem nie w porządku. I ostatnia, chyba najważniejsza sprawa to komfort i samopoczucie psa. Trzeba zakładać, że może czuć się źle, może go coś boleć, że odczuwa stres związany z jego dolegliwościami. Quote
Esia Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 No dobra, czyli niekoniecznie musi być to neurolog? Może więc uda się znaleźć weta w Ostrowcu lub w Poznaniu? Znacie (lub Wasi znajomi) kogoś dobrego ?? Jeśli chodzi o koszty to ja mam fundusz przeznaczony na Pysia, w razie gdyby brakowało zrobimy jakąś zrzutkę. Quote
mulinka Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 wizyta u weterynarza specjalisty byłaby jakimś początkiem drogi Pysia do domu Quote
Esia Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Tylko kto mógłby Pysia zawieźć? I czy znacie dobrego weta w okolicach schroniska, ja mogę owszem podzwonić, ale w ciemno szukam :( Quote
Seaside Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 a ja sobie zdałam sprawę z tego że w allegro mamy tylko gg i maila. Może jednak tel byłby lepszy? :oops::oops::oops: Quote
Paulina87 Posted January 12, 2008 Author Posted January 12, 2008 Mój tel 693-545-982 (najlepiej w godzinach wieczornych) Quote
Esia Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Co jeszcze mogę zrobić dla Pysia :( Możecie popytać znajomych o dobrego weta w okolicach schroniska? Quote
Paulina87 Posted January 12, 2008 Author Posted January 12, 2008 O dobrego weta w Ostrowie trudno. Może w Kaliszu :roll: Quote
Esia Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 No to wet w Kaliszu, zna ktoś? Lub DT w Wawie, wtedy mogłabym go leczyć tutaj . Quote
Paulina87 Posted January 13, 2008 Author Posted January 13, 2008 Ja cały czas czytam wątek, jednak nie znam wetów w Kaliszu, ale zapytam się może na wątku kaliskiego schroniska. Quote
Bonsai Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Hej, jest dobry wet w Kaliszu, pomaga nam z kaliskimi biedakami, i co ważne, również często tnie koszty. ;) Nazywa się Tomasz Ciszewski i pomagał mi już z pieskiem, który miał problemy neurologiczne i widać, że zna się na tym, co robi. Ma również b. dobry sprzęt, więc może porobić badania. Quote
Esia Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Bonsai napisał(a):Hej, jest dobry wet w Kaliszu, pomaga nam z kaliskimi biedakami, i co ważne, również często tnie koszty. ;) Nazywa się Tomasz Ciszewski i pomagał mi już z pieskiem, który miał problemy neurologiczne i widać, że zna się na tym, co robi. Ma również b. dobry sprzęt, więc może porobić badania. Super :loveu:, a czy mogłabyś zapytać tego weta czy mógłby przyjąć Pysia? Trzeba mniej więcej opisać przypadek Pysia, i dopytać ile potrwałyby badania - jeśli dłużej niż kilka godzin, trzeba tez dowiedzieć się czy można Pysia zostawić na noc w lecznicy i jaki byłby ewentualny koszt. Warto też ustalić jaki byłby przybliżony koszt konsultacji. Jeśli nie masz możliwości dopytać tego lekarza to podaj mi tam numer telefonu, nazwisko doktora i godziny w jakich przyjmuje. Dzięki ;) Quote
Bonsai Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Hej, jutro będę ze schroniskową (kaliską) suczką u tego weta. Mogę go o wszystko zapytać i poprosić o spuszczenie ceny. ;) Numer telefonu podałam Paulinie na gg, ale tutaj oczywiście też mogę podać: Tomasz Ciszewski, tel. 062 766 79 64 , (w nagłych przypadkach: 0 601 787 379). Przyjmuje w godzinach 10-18, w pilnych przypadkach równiez po godzinach. Pozdrawiam. Quote
Esia Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Dobra to poczekajmy na wieści od Bonsai jak już dopyta weta, potem będziemy kombinować jak przetransportować tam Pysia :) Quote
Paulina87 Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 Ja niestety do końca lutego nie mam możliwości transportu Pysia do Kalisza, ponieważ TZ złamał sobie nogę :shake:. Quote
Recommended Posts