Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

mysle ,ze dla p.Izy najlepszym wyjsciem bylo zawiesc pieska do Gostynia,gdyz z Osrowa wlk.bedzie blizej do Gostania ,niz z Ostrowia do Poznania.Nalezy, uwazam podporzadkowac sie planom p.Izy.Gdyz jest jedyna szansa transportu do D.Poprostu zatelefonowac do niej ,i dowiedziec sie jakie ona ma plany?

Posted

Roma on ma być zawieziony do Gostynia. tylko szukamy osoby, która go tam zawiezie. I kręcimy i myślimy co i jak ze sobą polączyć

szukamy kogos kto odbierze psa w Ostrowie i zawiezie do Gostynia. . Pies musi byc w Gostyniu na 25, 25 wrzesnia. Czy tak? Jaki dzien dokladnie?

Posted

Słuchajcie sprawy się komplikują... obdzwoniłam już kilka lecznic a Ostrowie i w żadnej nie czipuja psów ani nie wyrabiają paszportów :placz:.

Jedyna nadzieja w jednej lecznicy ale tam nikt nie odbiera... będę próbować.

Posted

bo ma:) i stamtąd do Gostynia...ach sama juz nie wiem co teraz, bo ten paszport i czip. pisz Paulinko co zalatwilas. kurcze, jesli nic, to naprawde bedzie trzeba kogos, kto go przetransportuje do Poznania, tam zalatwi wszystko i zawiezie do Gostynia.

Posted

Paulina i co? wiesz cos?

Jesli nic nie wypalilo trzeba zmienic tytul: Poznan pomocy!!! np. czy cos takiego. I napisz paulina co Ty możesz zrobic, przewiesc go do poznania, przetrzymac. czy nic z tych rzeczy, rzebysmy wiedzieli z czym szukac na mapie dogo.

Posted

no ale poczekajcie- transport Poznań- Gostyń już jest. Zaczipowanie i paszport moze by mi się udało tu załatwic. (a są fundusze na to?)
A czy jest załatwiony transport Ostrów- Poznań??
(jak cos pokręciłam, to przepraszam:) )

Posted

Z Ostrowa do Poznania zawiezie Pysia Paulinka.

Może w takim razie znajdzie się ktoś, kto przetrzyma Pysia kilka dni i tam go zaczipuje? Paulina mogłabyś zawieźć go do Poznania wcześniej czy tylko 24 wchodzi w rachubę?

Posted

A piesek dokładnie ktorego odjezdza z Gostynia?? i koło ktorej godziny? wiadomo coś na ten temat?
aa i jeszcze jedno pytanko: czy są pieniądze na zaczipowanie, paszport pieska?? i czy piesek jest szczepiony na wszytsko- co jest potrzebne do wyjazdu do Niemiec??
(bo on do Niemiec jedzie, tak?)

Posted

Odjeżdża 25 września. Przynajmniej tak wcześniej w wątku napisała Tundra.

Nie jest zaszczepiony i zaczipowany - Paulina stara się to załatwić ale pisała wyżej, że w Ostrowie żadna lecznica nie czipuje psów.
Pieniążki będziemy zbierać.

Niemcy :)

Posted

ale czy na tego 25 wszystko jest ustalone i dogadane już?
Może mi by się udało zaczipowac go i zaszczepic, w Poznaniu.
ale ja bym go zawiozła 24 wieczorem. wiec piesek ma gdzie przenocować w Gostyniu z 24 na 25??
Tylko, ze jak nie ma pieniędzy na czipowanie i paszport plus szczepienia, to lipa trochę, bo 24 się zbliza wielkimi krokami.
A jaka fundacja z Niemiec go bierze? bo zazwyczaj oni oddają za przygotowanie do wyjazdu u weta...

Posted

tylko chwila,czy do wyjazdu sa absolutnie niezbedne wirusowki?szczepic go w dzien wyjazdu-nie wiem,czy to najlepszy pomysł.Do paszportu najwazniejsze jest szczepienie p/wściekliznie...
Ten pies lezy mi potwornie na sercu,moge wplacic 30 zl.Gdyby ktos mogl wylozyc kwote,obiecuje ,ze dalsze 50 zł zrobie bazarkami lub w najgorszym wypadku wplace sama w nastepnym miesiacu.

Posted

Z wszystkich tych pytań ja mogę odpowiedzieć tylko na jedno. Że finansowo mogę się dorzucić. Ewentualnie nawet założyć na jakiś czas trochę pieniędzy na formalności.

Brązowa a ile jest sumarycznie póki co potrzebne?

Posted

Dodzwoniłam się.... chipują i robią paszporty :multi:. Koszt wyjdzie o ile dobrze pamiętam 112 zł, ale jeśli w gabinecie będzie główny Wet to może zrobi to po kosztach jak się opowie historię Pysia.

Posted

Ja puki co wszystko wykładam ze swoich pieniędzy. Czyli to 32 zł na transport z Piły i jutro na zachipowanie i paszport.

Gdyby jednak ktoś już chciał coś wpłacić to mój nr konta.

Paulina Malińska
Łąkociny
ul. Raszkowska 18
63-410 Ostrów Wlkp.

WBK: 15 1090 1160 0000 0001 0449 1718

Z dopiskiem: Na Pysia :)

Czy on do wyrobienia paszportu potrzebuje już szczepienia? Bo jeśli tak to najpierw będę musiała jechać po zaświadczenie do schroniskowego weta.

Posted

Paulina mysle ze tak. Bo wet musi zatwierdzic, ze on jest szczepiony w tym paszporcie. Tak się dowiedzialam. Ale sama nei robilam jeszcze.

i chyba tez trzeba wpisac od razu gdzie on idzie (tzn. adres tej niemieckiej fundacji), ale nie jestem pewna. Czy masz kontakt z Tundrą, zeby zapytac o ten adres?