Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

troszke z opoznieniem - bylam poza netem -
wklejam wiadomosc od Pauliny wyslana o 10.43

Treść:
[SIZE=5]Mam pysia :) calin żadnej ksiażeczki nie wysłała. Pysio cały i zdrowy tylko przytył.

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

pysiu !
udało się! udało![SIZE=7] udało!

[SIZE=6][SIZE=7][SIZE=6]:laola:
[SIZE=6][SIZE=7][SIZE=6] dziękujemy Paulinie87[SIZE=6][SIZE=7][SIZE=6]:iloveyou:
[SIZE=6][SIZE=7][SIZE=6] i schronisku w PILE! [SIZE=6][SIZE=7][SIZE=6]:Rose:
[SIZE=6][SIZE=7][SIZE=6]i Marcinowi!:Rose:

[SIZE=6][SIZE=7][SIZE=6]:cunao:[SIZE=6][SIZE=7][SIZE=6]:cunao:[SIZE=6][SIZE=7][SIZE=6]:cunao:[SIZE=6][SIZE=7][SIZE=6]:cunao:[SIZE=6][SIZE=7][SIZE=6]:cunao:[SIZE=6][SIZE=7][SIZE=6]:cunao:[SIZE=6][SIZE=7][SIZE=6]

czekamy na Was!

Posted

Jesteśmy :multi: Pysio właśnie mi leży przy nogach i merda ogonem.

A zaraz idziemy się kąpać... bo ludzie w pociągu i autobusie się od nas odsuwali i otwierali wszystkie okna :evil_lol:.

Posted

Notoryczna kłamczucha :mad:

Może ktoś z Poznania będzie mógł przewieźć Pysia samochodem/pociągiem do Gostynia nawet za zwrot kosztów. Pieniążki uzbieramy. Powysyłać wiadomości do ludzi z Mapy Dogo?

Posted

[quote name='Paulina87']Jesteśmy :multi: Pysio właśnie mi leży przy nogach i merda ogonem.

A zaraz idziemy się kąpać... bo ludzie w pociągu i autobusie się od nas odsuwali i otwierali wszystkie okna :evil_lol:.

Odpocznijcie troche, ale czekamy na opowiesc jak to sie wszystko odbylo.
Jak wygladalo powitanie.
No i fotki!

Koniecznie fotki Pysia Grubaska!

Edit:
przepraszam poprawiam sie nie Pysia Grubaska tylko Pysia Pączusia
od dzis dla mnie będzie to Pysio Pączusio

Posted

Pysio wykąpany i puszysty, teraz biega w kuchni wokół stołu.

I nie wiem, ale wydaje mi się że coś słyszy, że nie jest całkiem głuchy. Idąc z nim na autobus wystraszył się jadącego za nami roweru, w pociągu odwrócił głowę w stronę cmokającej do niego kobiety a jak w domu włączyłam telewizor to spojrzał na niego i przekrzywił głowę.

No a opowieść. Spod dworca w Pile miałam bezpośredni autobus pod samo schronisko. W schronisku jak tylko powiedziałam, że jestem wolontariuszką z Ostrowa to od razu się spytali czy przyjechałam zabrać Foksia.
Pracownica mówiła, że Pysia przyprowadziła dziewczyna która twierdziła, że złapała go w lesie gdy wracała z wakacji znad morza.
Ja za to opowiedziałam całą historię Pysia.

Nie miałam dla niego kagańca, ale zrobiłam taki prowizoryczny przewiązując szeroką obrożę - Pan w autobusie nie miał zastrzeżeń.

Pysio strasznie śmierdział, ludzie w pociągu i autobusie otwierali okna ;). Trochę głupio się czułam hehe.

Od razu pojechaliśmy do sklepu Zoo i zakupiliśmy szampon.

Pysio bardzo grzecznie zachowywał się w kąpieli i podszas suszenia... stał wręcz nieruchomo.

Posted

[quote name='pixie']
Koniecznie fotki Pysia Grubaska!

Edit:
przepraszam poprawiam sie nie Pysia Grubaska tylko Pysia Pączusia
od dzis dla mnie będzie to Pysio Pączusio

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: :loveu::loveu::loveu:

Posted

biedna Paulina :D

ale tak się cieszę, że Pysio nie jest już tam!
i że teraz może odpocząć u niej

to może on słyszy! :multi: coś...

jezu, Callin, dziewczyno, dorośnij
i weź się ogarnij, bo ludzi z Ciebie nie będzie inaczej...
marna jesteś taka, że aż słów brak

Posted

Gotujemy sobie obiad i w międzyczasie wstawiam zdjęcia.

Pysio śpi i co jakiś czas przychodzi i wgapia się we mnie, matko ja najchętniej to bym go nigdzie już nie oddawała :placz:.

Na przystanku tuż po wyjściu ze schronu

A tu już w Poznaniu

Posted

Dzisiaj Pysio dotarł do nas do domu.
Moje pierwsze stwierdzenie po spotkaniu z Pysiem- przecież on jest normalnym psem!!
Trochę zdanie zmieniłam, jak Pysio odnalazł swoje odbicie w piekarniku i zakręcił takie kółko w kuchni, że aż moja choroba lokomocyjna się odezwała :D

Poza tym uważam, że Pysio jest super przytulaskim psem, ciągle macha ogonem i jest taka małą owieczka :)
Byliśmy na spacerze, po tym jak narobił trochę w przedpokoju ( jeśli Paulina się zgodzi pokażę zdjęcie z wielkiego sprzątania :D ). Ale o dziwno Pysio zasygnalizował że ma potrzebę mocno, intensywnie kręcąc się przy drzwiach co trochę zignorowałyśmy sądząc że to kolejny kręciołek :D
Na spacerze ( bardzo ładnie chodzi na smyczy) sikając zmienia 3 razy nogę :) spotkaliśmy psa, dla którego Pysio był bardzo bardzo przyjacielsko nastawiony.
Jutro też spacer od rana, może będą zdjęcia :D

Posted

On jest piękny. Jeszcze jakby go fryzjer dopadł to w ogóle prawdziwy przystojniak. Dziwię się ludziom że go nie chcą a na dobrą sprawę, że się głupio boją.

Wyjątek zrobiła bazarek na transport Inki, którą miałam zabrać z Łodzi do Radomia. Jak się okazało suczka najprawdopodobniej zostanie zabrana osobiście przez nową panią więc ustaliłyśmy, że w razie czego pieniążki za moje rzeczy z tego bazarku pójdą na pysiowy transport z Ostrowa do Gostynia.

Posted

fajnie, że ma szansę pobyć w domku
widać jak się zachowuje :D

akcja obicia Pysia completed!:multi:
ja już przez chwilę myślałam, że go straciliśmy...

Posted

Jeśli chodzi o rozliczenie to cały dzisiejszy wyjazd wyniósł mnie 32,36 zł.
9,76 - bilet na osobowy do Piły
12,60 - bilet na pospieszny do Poznania
4 - bilet dla psa
2 - bilety na autobusy w Pile
4 - bilety dla Pysia na autobusy w Poznaniu

Posted

Zdjęcia super, Pysio super :) Szkoda że wyjeżdza, prawdopodobnie już nie będziemy mogły go 'monitorować'. Mam tylko nadzieję że tam odnajdzie szczęśliwy, kochający domek.

Posted

Przepraszam nie czytałam od początku, tylko kilka ostatnich postów. Charly czy możesz napisać coś o tej adopcji do Niemiec, czy on jedzie do kolejnego schronu, czy już do domku? Czy ta fundacja jest sprawdzona?

Posted

wlasnie zmienilam słowo "adopcja" bo nie wiem co i jak. ja nie mam z tym nic do czynienia. ale Tundra. Stąd myśle, że mozemy odetchnąc. Tutaj wszystko będzie mialo ręce i nogi i głowę:) Ale też oczywiscie ciekawa jestem co i jak:)