pixie Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 ja juz tez padam na nos i nic nie widze Brazowa sadze, ze dobrze byloby by ktos, moze Ty ? zadzwonil jutro do schronu i na spokojnie powiedzial pani z Pily jak wyglada sytuacja czy jest jakis DT w zanadrzu dla Pysia? czy jesli by sie znalazl mozna go zaraz zabrac to trzeba tez wyjasnic bo cos mowiono o kwarantannie ide spac...ufff Pysiu jeszcze nocka jeszcze dwie i zabierzemy stamtad Cię Quote
Belula Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Trochę znam branżę zoologiczną. Ze złych i też dobrych stron., W pile są chyba trzy, cztery sklepy zoo i hurtownia. Gdybyście się w kilka osób zebrali, zrobili małe plakaciki, o odwiedzili te sklepy.. Raz, że mogą ci ludzie pomóc w szukaniu, a dwa, że możecie skusić któregoś z nich na DT. Czym? A obietnicą kupowania właśnie w tym sklepie karm, smyczek, itp, itd... Sklepy nie mają lekko (wiem coś o tym), opłat wiele, a klientów coraz mniej... Bo w marketach już nawet siano można kupić...... Dlatego poważna rozmowa z chętnym właścicielem, uświadomienie mu, jaka to może być dla niego reklama, obietnica (spełniona oczywiście) kupowania własnie w tym sklepie, a nie innym, może przekonać właściciela na dt, dla psiaka. Jak już mówiłam, znam trochę włascicieli sklepów zoo. Może się trafić nadęty obrażalski. Ale często są to ludzie, którzy mają wielkie serca, kochają zwierzeta, mają domy naszpikowane różnymi zwierzetami. Potrafią się z nimi obchodzić. Poza tym, można zyskać dla nas nowego dogomaniaka, co nie jest bez znaczenia. Czy ktoś miałby odwagę przejść się po sklepach, pokonać tremę, i porozmawiać z właścicielem?? Trzeba się przygotować, że akurat każdy będzie zajęty i nie pogada.. Ale kto wie?? Kto zrobiłby to dla biedaka? Jutro sobota, sklepy może czynne do południa? Kto przełamie się i ruszy na spacer?? A zawsze przecież, jak nie właściciel, to może ktoś z jego znajomych? http://katalog.pf.pl/Pi%C5%82a/Zoologiczne-artyku%C5%82y-W15G0B3295P0R10C-m14.html dałam linki do adresów.... Quote
orpha Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 a moze pozaczepiac ludzi z Piły i okolic na naszej klasie ?:oops: moze to sredni pomysl , ale moze akurat ..... Quote
Belula Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 orpha napisał(a):a moze pozaczepiac ludzi z Piły i okolic na naszej klasie ?:oops: moze to sredni pomysl , ale moze akurat ..... To jest też bardzo dobry pomysł! można założyć profil pieska ze zdjęciami, opisać co i jak. Dodawać znajomych, i wszystkich dogomaniaków, coby jak najwięcej ludzi widziało wołanie o pomoc! Ja tak zrobiłam Atosa Atos z Atosowa. Ma już mnóstwo znajomych, szansa rośnie! No i mój domowy Kafar, ale on ma u mnie DS, bo wscieklizna straszna... :) http://nasza-klasa.pl/profile/17378420 http://nasza-klasa.pl/profile/16145074 Quote
orpha Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 heh to sie nazywa "grochowskie pomysły" sasiadko ;) a to widzisz ja Cie mam w znajomych na nk bo merlin to moja robota kurcze kto ma wolny mail zeby konto zalozyc ?? ja moge to potem ogarniac bylebym miala login i hasło Quote
Belula Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 orpha napisał(a):heh to sie nazywa "grochowskie pomysły" sasiadko ;) a to widzisz ja Cie mam w znajomych na nk bo merlin to moja robota kurcze kto ma wolny mail zeby konto zalozyc ?? ja moge to potem ogarniac bylebym miala login i hasło No Świat się robi mniejszy, niż myślałam! Ja mam wolne maile na tlenie, ale jak z logowaniem... moment to jest 1 skrzynka ale w sumie nie ma po co, bo wszystko jest na nk momencik Quote
Paulina87 Posted September 5, 2008 Author Posted September 5, 2008 Biorę się za zakładanie konta Pyśkowi na N-K Quote
Belula Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 orpha napisał(a):heh to sie nazywa "grochowskie pomysły" sasiadko ;) a to widzisz ja Cie mam w znajomych na nk bo merlin to moja robota kurcze kto ma wolny mail zeby konto zalozyc ?? ja moge to potem ogarniac bylebym miala login i hasło proszę: foksio@mixbox.pl Quote
orpha Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Kurde net mi siada znowu:-|. Ale będe walczyć .pysiu trzymaj się odsiecz nadciąga Quote
Paulina87 Posted September 5, 2008 Author Posted September 5, 2008 Pysio na naszej klasie http://nasza-klasa.pl/profile/17592234 Quote
Belula Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Paulina87 napisał(a):Pysio na naszej klasie http://nasza-klasa.pl/profile/17592234 Super! Paulina, Ty trenujesz nasza-klasa na czas?? Wygrałaś! :multi: Quote
Paulina87 Posted September 6, 2008 Author Posted September 6, 2008 Wydaje mi się, że znalazłam Calin na Naszej klasie. Quote
pixie Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Paulina87 napisał(a):Pysio na naszej klasie http://nasza-klasa.pl/profile/17592234 gdy innym smacznie sie spalo ...:mad: oj sie dzialo oj sie dzialo:razz: Grochowska odsiecz nadciąga! co dwie głowy :multi:to nie jedna:shake: Zoologów pilskich zgraja będzie Pysiapromowała:multi: Paulina87 :loveu:pierwsza klasa!!! coz to dla Niej Nasza Klasa!:eviltong: pestka, pryszcz...do ogarnięcia w sekund kilka dla naszego cud-dziewczęcia, co od chwili, gdy poznala Pysia swym serduszkiem pokochala tę sierotę psią nieboże teraz tez mu dopomoże!:p Ophra :loveu: wyszlas z tych krzaczorów dogomańskich w porę samą:multi: gdy ekipa umęczona zapadała w sen głęboki:roll: i Bellula :loveu:sie zjawila:multi: swoje mysli przedstawila Do dzieła więc moi mili dziś będziemy tez radzili jak Pysiowi pomoc bardziej:lol: może zjawi sie Czarodziej co Pysiowi domek znajdzie?:roll: Quote
pixie Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 !:multi::multi::multi: Marcin Nowicki z Pily juz dolaczyl w nocy do znajomych Pysia moze on bedzie mogl nam pomoc w ogloszeniach? w rozmowach z "zoologami"? w promowaniu Pysia bo na razie cieniutko z dogomaniakami tamze Napisalam takze gg do Macka i Pawla - podalam link do Pysia w NK Pawle podziekowania za poniedzialkowa oferte pomocy w identyfikacji Pysia - wczoraj zapomnialam to uczynic :oops: tak szybko biegly wydarzenia:-o:crazyeye: Pilskie chlopaki :cool1: na schwał brawo!:multi: Quote
mru Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 uuu, widzę, że nocna zmiana nie próżnowała :multi: dzięki, dziewczyny! piękny profil ma Pyś! :loveu: i Marcin już w znajomych (no i Kafar i Atosek;)) Quote
Charly Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 pixie napisał(a):gdy innym smacznie sie spalo ...:mad: oj sie dzialo oj sie dzialo:razz: Grochowska odsiecz nadciąga! co dwie głowy :multi:to nie jedna:shake: Zoologów pilskich zgraja będzie Pysiapromowała:multi: Paulina87 :loveu:pierwsza klasa!!! coz to dla Niej Nasza Klasa!:eviltong: pestka, pryszcz...do ogarnięcia w sekund kilka dla naszego cud-dziewczęcia, co od chwili, gdy poznala Pysia swym serduszkiem pokochala tę sierotę psią nieboże teraz tez mu dopomoże!:p Ophra :loveu: wyszlas z tych krzaczorów dogomańskich w porę samą:multi: gdy ekipa umęczona zapadała w sen głęboki:roll: i Bellula :loveu:sie zjawila:multi: swoje mysli przedstawila Do dzieła więc moi mili dziś będziemy tez radzili jak Pysiowi pomoc bardziej:lol: może zjawi sie Czarodziej co Pysiowi domek znajdzie?:roll: :-o:loveu::loveu::loveu: Quote
mru Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 no też miałam pisać, że mistrz zero częstochowy i jaki rytm (zmienny!)! :multi: (eh ta polonistyka...) Quote
Charly Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Mialam wrażenie, że czytam "Na Jagody" Konopnickiej:loveu: No i jestem ciekawa, jak odbędzie się rozmowa dzisiaj i co Paulina się dowie Quote
Esia Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Paulina wklej to zdjęcie Pysia w wianku. Jest urocze :loveu: Quote
Paulina87 Posted September 6, 2008 Author Posted September 6, 2008 Marcin to mój taki internetowy znajomy ;). Miał nawet odbierać Pysia w Pile i czekać z nim na dworcu w razieby Calin się spóźniała a szczurosława miała pociąg, ale nie było to potrzebne. Napiszę do niego zaraz czy pomoże z ogłoszeniami. A teraz idę dzwonić do schroniska. Quote
Paulina87 Posted September 6, 2008 Author Posted September 6, 2008 Dzwoniłam do schroniska. Pysio jest jeszcze na kwarantannie przez 1,5 tygodnia, ale Pani powiedziała, że skoro to jest pies którego ja wydawałam to może możnaby skrócić tą kwarantannę. A co do przyprowadzenia psa. Pysia do schroniska przyprowadziła Calin. Powiedziała, że znalazła go nad morzem. Schronisko nie przyjęło Pysia, ponieważ przyjmuje psy tylko z Piły od osób tam zameldowanych. Więc Calin przekazała psa swojemu kuzynowi i ten oddał psa na swój dowód (w schronisku mają dane kuzyna, ale Pani kierownik nie ma teraz w schronisku więc nie mogła nic podać). Quote
koss Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 ..a nie mówiłam ,u nas wszystkie psy znajdowane są na plaży:shake::shake::shake::shake: Prosze napiszcie -czy Pysio ma juz zapewnione miejsce chociazby na tymczas-żeby ochronic go od wspólnego boksu........,a moze płatny ...deklaruje sie partycypować w kosztach, to teraz najwazniejsza sprawa:oops::oops: Quote
Charly Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Paulina87 napisał(a):Dzwoniłam do schroniska. Pysio jest jeszcze na kwarantannie przez 1,5 tygodnia, ale Pani powiedziała, że skoro to jest pies którego ja wydawałam to może możnaby skrócić tą kwarantannę. A co do przyprowadzenia psa. Pysia do schroniska przyprowadziła Calin. Powiedziała, że znalazła go nad morzem. Schronisko nie przyjęło Pysia, ponieważ przyjmuje psy tylko z Piły od osób tam zameldowanych. Więc Calin przekazała psa swojemu kuzynowi i ten oddał psa na swój dowód (w schronisku mają dane kuzyna, ale Pani kierownik nie ma teraz w schronisku więc nie mogła nic podać). to ile u nich trwa kwarantanna? hm. Dziwne także, ze tak kobita poda Tobie dane tego kuzyna. Przeciez są chronione. ciekawe czy sprytny kuzyn szalenie sprytnej Callin przyniosl psiaka jeszcze w ten sam dzien, w którym od niej go nie przyjęto czy pózniej. byc moze szalenie sprytna Callin chciala psiaka oddać już na drugi dzien. Co zresztą nie robi większej różnicy, bo oddali go ostatecznie na 3 dzien od adopcji... No nic. ważne co dalej Quote
Paulina87 Posted September 6, 2008 Author Posted September 6, 2008 Tzn ta pani nie powiedziała, że mi je na pewno poda, powiedziała tylko, że teraz by mi ich i tak nie podała bo nie ma jej w schronie. Kolejna porcja zaproszeń wysłana na naszej klasie. Kwarantanna u nich jest tak, że pies musi przejść odrobaczanie, szczepienie na choroby zakaźne i wścieklizne oraz kastrację. Quote
Charly Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Paulina87 napisał(a):Tzn ta pani nie powiedziała, że mi je na pewno poda, powiedziała tylko, że teraz by mi ich i tak nie podała bo nie ma jej w schronie. Kolejna porcja zaproszeń wysłana na naszej klasie. Kwarantanna u nich jest tak, że pies musi przejść odrobaczanie, szczepienie na choroby zakaźne i wścieklizne oraz kastrację. a to całkiem porządnie to wygląda. czyli caly komplet będzie mial. Quote
Recommended Posts