Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

ja go nawet nie bardzo mam tutaj gdzie jak to sie mowi "wytrymowac" czeszemy go z mama na zmiane codziennie i dzieki temu nie ma tyle wlosow w domu. Nikt sie na razie do mnie nie odezwal, znajomi pytaja swoich znajomych a ci nastepnych i tak dalej ale cichutko na razie...

Posted

A gdzie on w tej chwili jest (chodzi mi o miasto) i jak zachowuje się w domku? Postaram się popytać znajomych. Być może sama będę mogła pomóc na wrzesień (wiem, że mało, ale zawsze coś) ale to niestety zależy od kilku osób i wydarzeń w najbliższym czasie.

To trymowanie w podbramkowej sytuacji można nawet gdzieś na zewnątrz załatwić. Mojego welshyka w akcie desperacji kilka razy trymowałam w ogródku przyblokowym przyjaciółki a kudełki zbierałam do pojemnika. No chyba, że ktoś nie umie, ale to naprawdę nie jest trudne.

Posted

chyba cos wyczytalam ze kolo Piły. Ale nie jestem pewna. Zreszta to chyba mało ważne, bo na pewno jest mozliwosc dowiezienia go. Callin jak on się zachowuje w domu? Opisz "wady", zalety...

Dzięki:)

Posted

Hmm no jedynym co moze przeszkadzac to to ze biega troszke w kolko i w ten sposob ciezko niekiedy przejsc przez kuchnie lub szczeka bez powodu, ale wyatrczy do niego podejsc, trozke poprzytulac i juz jest dobrze. No i trzeba pilnowac zeby go na dwor wyprowadzic, ale daje o tym znac bo kreci sie pod nogami i pod drzwiami domku na zmiane.

Posted

Gdyby okazało się, że mogę go wziąć, to mam samochód.

Myślałam wczoraj o jego Allegro. Może przeredagowanie tekstu by nieco pomogło. Wydaje mi się, że bardzo ludzi odstrasza określenie "upośledzony". To działa na wyobraźnię i mimo, że objawy są jasno opisane to ktoś może pomyśleć "a nuż czegoś nie napisali? może będzie agresywny? poszukam psa, który będzie pewny". Można spróbować ująć tą jego inność innymi słowami. Oprócz tego dodać, że nie załatwia się w domu i ładnie sygnalizuje bo to też ogromny plus. Mogę później spróbować coś spłodzić mimo, że humanistka ze mnie marna.
Szkoda też, że nie był dokładnie zbadany przez weta. Taka porządna diagnoza to moim zdaniem atut.